Handkräm – här är bäst i test (hejdå för alltid torra händer!)

Foto: iprogressman

Torra händer, sprickor och fnasiga nagelband är inget vi vill ha. Händerna får utstå mycket i vardagen, framförallt när det är vinter, och just därför är det viktigt att vårda dem lite extra. Vi har testat handkräm och utsett bäst i test. Dessutom ger vi tipsen för hur du förebygger extremt torra händer och varnar för misstagen som kan vara orsaken till din torra hud.

Handkräm för torra händer – innehåll:

1. Stort test av handkräm – vi har utsett bäst i test 2019

2. Så får du mjuka händer – tips och svar på vanliga frågor

3. 4 vanliga misstag som ger dig torra händer

 

Foto: STUDIO 106 - 4 Bis rue de La Gare - 92300 LEVALLOI

Handkräm 1: Solklar favorit från Clarins – vår vinnare och bäst i test

Hand & nail treatment cream, 100 ml, Clarins.

Underbar produkt som får händerna att se yngre ut. Går snabbt in utan kladd. Nästan så att vi hör händerna dra en lättnadens suck när törsten släcks. "Handcrèmernas Rolls-Royce", säger en testare.

BETYG: 5

Läs mer och köp här.

 

Handkräm 2: Filorgas crème minskar ålderstecken

Hand-absolute, 50 ml, Filorga.

Motverkar pigmentfläckar och andra ålderstecken som syns tydligt på händerna. Återfuktar på djupet men är ganska lätt – komplettera med fet crème ovanpå om du är supertorr. Smidig tub och härlig doft.

BETYG: 4,7

Läs mer och köp här.

 

Handkräm 3: Budgethjälte från Eucerin som räddar extremt torra händer

Repair hand creme 5 % karbamid, 75 ml, Eucerin.

Innehåller karbamid som effektivt binder fukt och räddar den allra torraste huden. Torrhetssprickorna läker snabbare. Händerna känns mjuka och effekten är långvarig. Stort plus för priset – budgetfavoriten nummer ett!

BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

 

Handkräm 4: Snyggaste tuben från L'Occitane

Dry skin hand cream, 150 ml, L'Occitane.

Sheasmör gör krämen riktigt gosig och fet, men bäddar in tassarna utan kladd. Perfekt som kur över natten. "Fransklyxig förpackning som gärna får ligga framme", säger en testare.

BETYG: 4,3

Läs mer och köp här.

 

Handkräm 5: Avènes lagar sprickorna

Cold cream hand cream, 50 ml, Avène.

Hjälper och skyddar effektivt vinterspruckna händer. Crèmen tar någon minut på sig att sjunka in ordentligt, men det behagliga resultatet håller å andra sidan i sig genom ett antal handtvättar. Mycket bra pris.

BETYG: 4,2

Läs mer och köp här.

 

Handkräm 6: Örtig klassiker från Elizabeth Arden

Eight hour cream intensive moisturizing hand treatment, 75 ml, Elizabeth Arden.

Rik konsistens som absorberas snabbt utan kladd. "Produkten räcker dock inte riktigt till när händerna krisar ordentligt", säger en testare. Den starka, örtiga doften är en vattendelare.

BETYG: 4,1

Läs mer och köp här.

 

Handkräm 7: Kladdfri sköning från Nuxe

Rêve de miel hand & nail cream, 75 ml, Nuxe.

Ger skön och återfuktad känsla. Väldigt lätt att arbeta in i händerna. Kladdar inte alls och kräver minimal mängd för att få ett bra resultat. Testarna ger ett litet minus för en onödigt stark doft.

BETYG: 4

Läs mer och köp här.

 

Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB

Handkräm 8: Prisvärd krishantering från Neutrogena – passar hud med eksem

Norwegian formula hand cream, 50 ml, Neutrogena.

Känns först kladdig, men blir snart silkesmjuk. Som gjord för riktigt torra vinterhänder. Ger snabbt resultat. Oparfymerad, vilket gör den toppen för eksemdrabbad hud. Dryg.

BETYG: 3,9

Läs mer och köp här.

 

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt för att en jämförelse ska kunna göras. Samtliga produkter testas även av vår skönhetsredaktör. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

 

Så får du mjuka händer – tips och svar på vanliga frågor

Torra händer och sprickor i fingertopparna är en trist verklighet för många, speciellt under vintermånaderna. Händerna får utstå mycket i vardagen, och just därför är det viktigt att vårda dem lite extra.

Vad bör jag tänka på när jag applicerar min handkräm?

Svar: Många trycker i en stor klick handkräm mitt i handflatan, vilket inte bara gör att det går åt mer kräm, den upplevs även som kladdigare. Applicera i stället handkärmen på ovansidan av handen och gnid händerna mot varandra. Massera försiktigt in krämen i huden på fingrarna och ta sedan handflatan.

Finns det några ingredienser man ska akta sig för i en handcrème?

Svar: Precis som i all skönhetsvård finns det omdiskuterade ämnen i handkräm. Som regel bör du undvika crèmer som är starkt parfymerade, då detta kan irritera händerna. Om innehållslistan även pekar på mycket vatten och alkohol bör du tänka över köpet, då dessa ingredienser torkar ut. Silikoner är också något du ska välja bort.

Handkrämen biter inte på mina självsprickor. Hur får jag bort dem?

Svar: Händerna behöver tas hand om minst lika mycket som ditt ansikte. Det är viktigt att hålla efter innan det är för sent och sprickorna börjar bli för djupa. I dag finns många olika handmasker, eller så gör du din egen variant av handinpackning, till exempel genom att sova med inoljade händer i bomullshandskar. Har du inga bomullshandskar kan du smörja in händerna och stoppa dem i plastpåsar.

Finns det någon huskur mot torra händer?

Svar: Många varor som brukar finnas i skafferiet är rena guldet för torra händer. Mosa en avokado och blanda med lite olivolja och socker och applicera på händerna. Sockret blir en finkornig peeling, medan fettet från avokadon är en fuktbomb och olivoljan gör handen mjuk. Även kokosolja fungerar på vintertrötta händer.

Med åldern har mina händer börjat bli rynkiga. Går det att trolla bort?

Svar: Liksom med många andra sorters skönhetsprodukter finns det ett hav av antiage-produkter för händerna. De ska reducera ålderstecken och återfukta. Även handkräm med solskyddsfaktor är att rekommendera, då spf förebygger åldrande.

Händerna blir så kladdiga när jag smörjer in dem. Hur löser jag det?

Svar: Handkräm är lätt att överdosera, och blir då mer av en börda än något som gör nytta. När du applicerar krämen ska du hellre applicera för lite än för mycket och i stället applicera oftare. Om du trots allt råkar trycka ut för mycket ur tuben, dutta bort det med en frottéhandduk.

 

4 vanliga misstag som ger dig torra händer

1. Du utsätter händerna för mycket vatten. Självklart ska du tvätta dina händer, men tänk på att exempelvis sätta på dig gummihandskar när du diskar. Ett tips är också att tvätta händerna i ljummet vatten i stället för varmt.

2. Tvål torkar ut. När du tvättar dina händer behövs en minimal mängd tvål för att de ska bli rena och många tar ett eller två pump för mycket. Minska på tvålmängden eller byt ut tvålen mot en mildare olja. Då blir dina händer återfuktade i stället för uttorkade.

3. Du smörjer in händerna för sällan. Smörj in händerna med handcrème i små mängder men ofta. Ett smart tips kan vara att placera en handcrème bredvid tvålen på handfatet och göra smörjandet till en ny vana.

4. Du behandlar inte händerna ordentligt. Att smörja händerna är en bra bit på vägen, men ibland krävs ett extra ryck för att bli av med torrheten. Peela händerna i samband med att du duschar och smörj in dem med en fet kräm efteråt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!