Artikeln innehåller annonslänkar

Vilket nagellack är bäst i test 2020? Vi listar nagellack som håller länge!
Vilket nagellack är bäst i test 2020? Vi listar nagellack som håller länge! Foto: Jason LLoyd Evans

Bäst i test 2020: Nagellack som ger salongskänsla

Vilka nagellack håller i flera dagar utan att skiva och ger salongskänsla när du gör hemmamanikyr? Här är våra recensioner – och svaret på vilka som är bäst i test 2020!

Om du investerar i rätt nagellack håller det länge – och med rätt knep för hemmamanikyren kan du få lika bra resultat som på salong, fast till budgetpris. Damernas Världs skönhetsexperter listar nagellacken som är bäst i test och tipsen du behöver för att lyckas. Längst ner i artikeln hittar du nagelteknologens bästa knep för att få finfina naglar hemma.

TIPS: Så får du nagellacket att torka under 2 minuter (busenkelt tips!) 

Topplista: Bästa nagellacket 2020

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje nagellack.
• Infinite shine nail polish, Opi. Betyg: 5
• La laque couture, YSL. Betyg: 4,9
• Nailed lacquer, Smith & Cult. Betyg: 4,7
• Gel couture, Essie. Betyg: 4,5
• Vernis nail lacquer, Dior. Betyg: 4,3
• 7 day hybrid polish, Depend. Betyg: 4,2
• Wonder nail extra long lasting, Isadora. Betyg: 4

”Det ser ut som att jag har fixat naglarna på salong”

1. Bäst i test 2020: Nagellack Dulce de leche från Opi – torkar snabbt

Recension på Infinite shine nailpolish i nyans Dulce de leche, Opi.

Dulce de leche, Infinite shine nail polish, Opi.
Bred och kompakt pensel som är lätt att måla med – ingenting hamnar utanför och noll risk för ränder. Ger fin glans och håller i över en vecka utan att flaga. Klarar sig också bra utan över- eller underlack om tidsnöden kräver. Fantastisk färg, magisk konsistens och felfri täckning. Ett lager är fint, två lager är perfektion! Enkel att ta bort. ”Torkningstiden är minimal – jag hinner inte ens måla klart ena handen innan lacket har torkat. Det ser ut som att jag har fixat naglarna på salong”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
Betyg: 5
Mer info och köp här (länk till Lyko).

2. Nagellack från YSL, Beige Leger – håller i flera dagar

Recension på La laque couture, YSL.

La laque couture, YSL.
Bred pensel som gör appliceringen snabb. Lagom tjock konsistens som ger tunna lager som och minskar risken för ränder då nageln torkar snabbare. Håller sig snyggt i fem dagar – ännu längre med bra baslack. Lyxig flaska med avtagbart lock att vila nageln på när du målar. Innehåller vårdande rosolja.
Betyg: 4,9
Mer info och köp här (länk till Åhléns.) 

3. Nagellack från Smith & Cult – torkar snabbt, håller i flera dagar

Omdöme och recension på Nailed lacquer, Smith & Cult.

Nailed lacquer, Ghost Edit, Smith & Cult.
Ger en fin, mjölkig lacknyans och magisk glossighet. Naglarna känns starkare och lacket torkar blixtsnabbt – perfekt för sista minuten-fix. Två lager räcker och lacket håller i dryga sex dagar. Penseln är smal och konsistensen lagom rinnig. Korken har en tyngd vilket gör appliceringen mer stabil.
Betyg: 4,7
Mer info och köp här (länk till Lyko). 

4. Nagellack från Essie – ser ut som gellack

Recension på nagellacket Gel couture, Essie.

Gel couture, Fairy Tailor, Essie.
Lacket täcker jättefint och ger en gel-känsla efter endast ett lager, vilket gör nagellacket väldigt prisvärt. Bred pensel som är lätt att jobba med – hela nageln täcks på ett kick. Lätt i konsistensen, vilket gör det enkelt att få ett tunt lager. Lovar hållbarhet upp till tolv dagar, men håller i drygt fyra innan det börja flaga i topparna. Lätt att ta bort.
Betyg: 4,5
Mer info och köp här (länk till Kicks). 

Lacket har en tunn konsistens som ändå ger ett heltäckande resultat

5. Nagellack från Dior – glansigt och drygt

Recension på Vernis nail lacquer, Dior.

Vernis nail lacquer, Tra la la, Dior.
Lacket har en tunn konsistens som ändå ger ett heltäckande resultat. ”Jag har inga problem med det höga priset, eftersom lacket är drygt och ger toppenresultat. Ett lager räcker för en skir och fin look”, säger modechef Lisa Pettersson. Ger högglansiga naglar med en riktig gel-effekt. Minus för något lång torkningstid.
Betyg: 4,3
Mer info och köp här (länk till Kicks.) 

6. Nagellack från Depend 7 Day – billigt, glansigt och håller länge

Recension och omdöme på 7 day hybrid polish, Depend.

7 day hybrid polish, Smelly Cat, Depend.
Bra täckning och bred borste som inte skapar ränder. Liten flaska som gör att innehållet inte torkar innan det är slut. ”Jag kan inte säga att det höll i sju dagar, men lätt fem. Det skavdes bort gradvis vilket gör det lättare att fixa till. Toppenbra pris – jag är positivt överraskad och skulle köpa igen”, säger skönhetsassistent Anna Börjesson.
Betyg: 4,2
Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

7. Nagellack från Isadora – täcker bra och torkar snabbt

Recension på Wonder nail extra long lasting, Isadora..

Wonder nail extra long lasting, Nude Attitude, Isadora.
Stort plus för supersnabb torkningstid, bra pris och bred pensel som gör applicering lätt och jämn i ett penseldrag. Tjock konsistens, men ingen risk för ränder. Ger en något matt känsla på nageln. Täcker fint efter bara ett lager, men kräver en ordentlig grund för att hålla längre än tre dagar, Stort färgutbud.
Betyg: 4
Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

__________________________________________________________

Hur gör jag manikyr hemma och hur får jag nagellacket att hålla?

Fina naglar hela semestern – nagelexperten Frida Selkirk guidar dig till en hållbar manikyr och de senaste nagellackstrenderna: 

Hur får man sin hemmamanikyr att hålla längre?

– Börja med att torka av nageln ordentligt, eller till och med sprita naglarna innan lackning. På så sätt får du bort allt fett från nagelytan och lacket fäster bättre. Måla en bas med underlack och försegla sedan färgen med överlack. Underlacket fungerar som en primer, fästet mot den naturliga nageln blir ultimat och det jämnar ut nagelns yta så det blir enklare att måla snyggt. Överlacket kan du sedan lacka på igen var tredje dag för att skydda färgen.

Vilka överlack och underlack är bäst?

– Jag älskar Ridge filling från Essie som ger en jämn grund, och topplacket Seche vite för en blank och snabbtorkande finish.

Vilka produkter och redskap rekommenderar du för en manikyr hemma?

– En glasfil som gör att man kan sågfila utan att repa upp och separera nagelns lager. En buffer kan vara okej att ha hemma om den är snäll, men ett bra överlack är en säkrare metod för att få en jämn yta. En nagelbandssax är bra för att få bort hårdheter som man annars gärna biter eller river bort. En removerpenna som suddar bort misstagen är oslagbar vid lackningen. Depend har bra och prisvärda varianter nagellacksborttagning. En vårdande olja är också ett måste för naglarna.

Har du tips på olja för torra nagelband?

– Scratch nailfood och Solaroil från Cnd. Ingredienser som mandel- och jojobaolja stärker och läker både nagel och nagelband. För att få resultat bör olja användas morgon och kväll. Ibland krävs även nagelbandsremover eller så kallad ”cuticle eraser” för att få bukt med bråkiga nagelband. Det kan dock vara värt besväret då manikyren både blir finare och hållbarare utan en massa torr och överflödig hud.

Vad kan man göra på salong för en manikyr som ska hålla flera veckor?

– Gellacket är den överlägset mest populära behandlingen. Den ger ju både ett stöd för den naturliga nageln och en färg som sitter. Dessutom har lacket ingen torktid och du kan gå ut ur salongen direkt. Det senaste materialet vi jobbar med är Polygel, vilket är det moderna sättet att förlänga och förstärka naglar på. Det väger mindre än akryl och gelé och känns naturligare.

Den hetaste nageltrenden i sommar?

– Sorbetlackning, det vill säga en transparent färg som ser ut lite som färgat glas eller isglass. Många varma toner av rosa och gult hänger också kvar. Dessutom kommer neonfärgerna tillbaka, som jag helst bär i kombination med beige, brunt eller krämvitt. Till exempel beiga naglar med en topp eller linjer i neon. Eller med matt överlack – supersnyggt!

Vill du läsa fler bäst i test-artiklar? Damernas Värld recenserar alla beautyprodukter så att du vet vilka som är värda att lägga pengarna på. Klicka här och kom direkt till alla våra tester!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!