Skönhetsredaktörens 21 bästa produkter – som alla borde testa

Skönhetsredaktören Maria Ahlgren testar hundratals produkter varje år, från klassiska ikoner till kaxiga uppstickare. Här är hennes lista på produkterna som alla skönhetsfans måste prova minst en gång i sitt liv.

1. Bästa ögonserumet: Super eye serum från Verso

Super Eye Serum från Verso. Läs mer och köp här.

Retinol är rynkjägarens heliga graal, men ämnet är också ökänt för att skapa irritation och solkänslighet i huden, vilket gör att retinol sällan används i ögoncrèmer. Svenska Verso utvecklade därför retinol-8, en typ av retinol som är åtta gånger så kraftfull – vilket resulterade i ögoncreme som gjort succé runt hela världen.

LÄS MER: Ögonfransserum – allt du behöver veta och bäst i test

2. Bästa ansiktsserumet: Resurfacing serum från Tata Harper

Tata Harper kallas ofta för drottningen av ekologisk hudvård, och Resurfacing serum har fått en hängiven fanklubb för sin förmåga att ge en närmast överjordig lyster. Hemligheten är en kombination av bha- och aha-syror och ett skyhögt innehåll av lystervitaminet C.

Resurfacing serum från Tata Harper. Läs mer och köp här.

LÄS MER: Vad är serum? Guide till hur du använder det rätt och bästa produkterna

3. Bästa peelingpadsen: Glow tonic to-go från Pixi

Glow tonic to-go från Pixi. Läs mer och köp här.

Pixis ansiktstoner Glow tonic med fem procent glykolsyra (vilket ger den en förmåga att snabbt tränga långt ned i huden) är tveklöst en av nutidens mest hyllade produkter. Stora porer, fina linjer, pigmenteringar, glåmighet – Glow tonic råder bot på det mesta. Extra smidiga pads för dig som reser mycket!

LÄS MER: Peeling med korn – bäst i test för lyster och sammetslen hud

4. Bästa brun utan sol-sprayen: L’eau tan från Chanel

Mademoiselle Coco Chanel var känd för sin sportiga framtoning och solkyssta kinder och redan år 1932 lanserade Chanel sin egen brun utan sol-olja, L’huile tan. L’eau tan är som namnet antyder ett vatten som spritsas över huden i ett fjäderlätt, pigment-aktiverande mistmoln, varsamt doftsatt av Chanels parfymör Olivier Polge.

L’eau tan från Chanel. Läs mer och köp här.

LÄS MER: Brun utan sol – här är bäst i test för ansikte och kropp

5. Bästa fuktcrèmen: The moisturizing cool gel cream från La Mer

The moisturizing cool gel cream från La Mer. Läs mer och köp här.

Legenden säger att vetenskapsmannen Dr Max Huber i jakten på läkning efter en brännskada i sitt labb blev besatt av att förfina alger till det extrakt som idag går under namnet ”miracle broth” och är grunden i alla La Mers produkter. Originalcrèmen är något för tjock för min smak, men gelversionen är en lugnande, återfuktande dröm för känslig kombinationshud.

6. Bästa ansiksmasken: Shake & shot hydro shot från Dr Jart

Alla som älskar hudvård måste testa en koreansk så kallad ”rubber mask”. Huden packas in i en formbar massa som når även svårnådda hudskrymslen – när jag gjorde ”rubber mask” på hudklinik i Seoul, Sydkorea, så täcktes även ögon och mun över. Den lite mindre dramatiska hemmaversionen från K-beautymärket Dr Jart finns i tre varianter. Min favorit är denna för fukt och lyster (på K-beautyspråk ”wet shine look”).

Shake & shot hydro shot från Dr Jart. Läs mer och köp här.

LÄS MER: Vi har testat – ansiktsmasker som ger synliga resultat direkt

7. Bästa hårserumet: Mending infusion repair från Moroccanoil

Mending infusion repair från Moroccanoil. Läs mer och köp här.

Vi har alla hört att vi bör besöka frisören var sjätte till åttonde vecka, men på grund av tidsbrist och att ett frisörbesök sällan kostar under 2000 kronor (i Stockholm), överskrider jag den rekommendationen med råge. Som tur är finns en uppsjö av produkter som lovar lindring och konstgjord andning för kluvna toppar. Detta serum med quinoaprotein och arganolja räddar mitt barr mellan klippningarna.

8. Bästa stylingverktyget: Platinum+ professional styler från Ghd

Platinum+ professional styler från Ghd. Läs mer och köp här.

När Ghd lanserade sin första plattång år 2002 var den en revolution med sina smala, lätt rundade plattor. Senaste vrålåket känner av ditt hårs tjocklek och tjockleken på varje hårsektion och anpassar effekten därefter, samtidigt som ett avancerat system säkerställer att temperaturen aldrig går över 185 grader. Smart skönhet när den är som bäst.

LÄS MER: För perfekt resultat – här är plattängerna som får bäst i test

9. Bästa nagellacksborttagningen: Nailfix & Chill från The Sign Tribe

Tysk innovationsteknik har äntrat skönhetsvärlden. Marknadens första nagellacksremover i crèmeformat finns ännu inte i Sverige, men är värd att jaga. Förutom sitt genialiska namn kan produkten skryta med att effektivt lösa upp nagellack utan aceton och starka ångor. Istället vårdas naglar med bland annat macadamiaolja och E-vitamin.

Nailfix & Chill från The Sign Tribe. Läs mer och köp här.

LÄS MER: Så ska du applicera glitternagellack för bäst resultat (vi har gjort helt fel!)

10. Bästa reparerande serumet: Sérum placenta från Biologique Recherche

Sérum placenta från Biologique Recherche. Läs mer och köp här.

Ur moderkaka utvinns peptider med aminosyror som är nästan identiska människans egna. I hudvård ger de tydliga instruktioner till hudcellerna att reparera sig. Detta pikant doftande serum är knappast det sinnligaste jag ägt, men uträttar underverk på röda akneärr, solskador och svullnad runt ögonen.

11. Bästa exfolieringspulvret: Daily microfoliant från Dermalogica

Daily microfoliant från Dermalogica. Läs mer och köp här.

Precis som inom litteraturen så finns en kanon inom hudvård. En typ av produkter som sätter standarden för alla produkter som följer. En sådan produkt är Dermalogicas exfolieringspulver. Vid kontakt med vatten förvandlas det ultrafinmalda rispulvret till en pasta, och enzymet papain (från ananas) och salicylsyra frigörs, redo att städa bort döda hudceller och ojämnheter.

12. Bästa hårinpackningen: The circle chronicles från Davines

The circle chronicles från Davines. Läs mer och köp här.

Förpackningslösningar för hårinpackningar brukar lämna mycket att önska. Otympliga burkar som omöjligt kan följa med på resa och skruvlock som kräver både platsmässiga och fingerfärdiga resurser. Davines lanserade i fjol genikonceptet med hårmasker i klämmis-format. De finns i sex varianter för olika behov, och priset gör det möjligt att ha en (portabel) hårmaskgarderob hemma.

LÄS MER: Hårinpackningar – bäst i test för torrt hå

13. Bästa schampot: Cleansing volumizing paste från Christophe Robin

Cleansing volumizing paste från Christophe Robin. Läs mer och köp här.

Parisfrisören Christophe Robin kan räkna Catherine Denevue, Claudia Schiffer och Tilda Swinton som stammisar, och hans produktlinje är lika elegant som klientlistan. Det lerliknande schampot (tack var Rhassoul-lera, men löddrar i kontakt med vatten) uträttar magi på klena strån. Håret blir fylligt, mjuk och glansigt.

14. Bästa high-tech ansiktsmasken: Smartmask Ufo + tillhörande minimasker från Foreo

Som läsare av Damernas Värld vet du vid det här laget att LED-ljus, mikroström, värme och kyla kan uträtta mirakel i huden. Även om de riktigt tunga doningarna fortfarande kräver en tur till en hudvårds-salong så letar sig allt mer elektrisk hudvård in i våra hemmabadrum. Foreos lilla puck matas med en sheetmask i miniformat (det finns sex olika att välja bland). Under 90 sekunder slussas ingredienserna ner i huden med hjälp av pulseringar, temperaturväxlingar och LED-ljus. Detta är askungemask för 2010-talet.

Smartmask Ufo + tillhörande minimasker från Foreo. Läs mer och köp här.

15. Bästa kosttillskottet: Resveratrol boosting films från Reserol

Resveratrol boosting films från Reserol. Läs mer och köp här.

Ett frimärke under läppen är den seriösa drömhudsjägarens ultimata accessoar. Växtpolyfenolen resveratrol är en av naturens åldersbromsande supermolekyler och finns rikligt i vindruvan skal. Svenska Reserol har lyckats koncentrera ämnet i en filmteknologi som smälter mot munhinnan och ser till att resveratrolet flödar ut i cellerna. Förvänta dig en spänstigare, jämnare och mer stresstålig hud.

16. Bästa fuktserumet: Dramatically different hydrating jelly från Clinique

Dramatically different hydrating jelly från Clinique. Läs mer och köp här.

Senaste tillskottet i Cliniques pedagogiska trestegssystem är serumet i geléformat, och jag är löjligt förälskad. Serumets huvuduppgift är att stärka och skydda hudbarriären mot yttre föroreningar, samtidigt som fuktnivåerna tankas drastiskt med hyaluronsyra. Jag spår en blivande klassiker.

17. Bästa kosttillskottet: Hair & nails från Imedeen

Hair & nails från Imedeen. Läs mer och köp här.

Det finns många omständigheter som får håret att svikta, och ofta handlar det om insidan. Bra mat räcker långt men i perioder när duschbrunnen ser ut som en återvinning för peruker sträcker jag mig alltid efter dessa. Laddade till brädden av hårhjälten biotin och skönhetsämnen som zink, kisel och vitamin B12 stärker de märkbart håret och naglarna efter någon månads knaprande.

18. Bästa serumet: Egf serum från Bioeffect

Som skönhetsredaktör provar jag otaliga produkter per år, och ibland slår huden bakut. Lösningen är detta fenomen till serum, som innehåller bara sju ingredienser och arbetar bäst ensamt, så inga fler serum eller crèmer behövs. Hemligheten är aktiveringen av egf, epidermal growth factor, som löser i princip alla problem du kan tänkas ha med din hud.

Egf serum från Bioeffect. Läs mer och köp här.

19. Bästa badprodukten: Detox seaweed tonic från L:a Bruket

Detox seaweed tonic från L:a Bruket. Läs mer och köp här.

Svenska L:a Brukets tångbadtonic är anledning nog att installera badkar hemma. I den utrensande, mineralrika brygden samsas mineralrika alger med essentiella oljor från mandarin och rosmarin, som tillsammans mjuka upp stela muskler, får fart på cirkulationen och hjälper kroppen att rensa ut slagg.

20. Bästa hårbottenserumet: Hair rituel revitalizing fortifying serum från Sisley

Hair rituel revitalizing fortifying serum från Sisley. Läs mer och köp här.

Det fanns en tid när produkter mot håravfall var lika sexiga som vårtmedel och lusschampo, och gömdes längst in i badrumslådan. Men tack vare de senaste årens öppna dialog om kvinnlig hårförlust – en konsekvens av ökad stress – har även lyxmärkena hakat på och tagit fram produkter som lovar maffigare, starkare svall. Sisleys hårbottenserum är skarpladdat med naturliga, hårstärkande näringsämnen som masseras in dagligen i skalpen.

 

21. Bästa kroppsoljan: Retin-oil pro-repair body oil från The Chemistry Brand

Retin-oil pro-repair body oil från The Chemistry Brand. Läs mer och köp här.

Vi skönhetsredaktörer älskar retinol (en form av A-vitamin). Det finns få ingredienser med så mycket stöd i forskningen. Vad som började som ett medel mot akne visade sig snart ha imponerande effekt även på ålderstecken som linjer, elasticitet och pigmenteringar. Märkligt nog är retinol sällsynt i kroppsprodukter, så när denna torrolja landade på mitt bord skrek jag högt. Varje dag får dekolletaget, kejsarsnittsärret och lårgroparna sig en minimassage.

LÄS MER: Bästa skönhetsprodukterna 2018 – hela listan med årets bäst i test-vinnare

Foto & set design: Olivia Jeczmyk. Pappersprops: Marisa Fjärem. Retusch: Pior Retusch.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!