Vi korar bästa ansiktsrengöring – spana in vinnaren som fick full pott

Den bästa ansiktsrengöringen ska enkelt och effektivt ta bort varenda makeuprest, men samtidigt vara så skonsamma att de inte torkar ut eller irriterar huden. Här är ansiktsrengöringarna som är bäst i test.

Ämnen i artikel:

1. ”Även oljeskeptikerna jublar”

Vichy Pureté thermale cleansing micellar oil, 125 ml.

Rengöringsolja som masseras in på huden och sedan enkelt sköljs av. Fick även oljeskeptiker att jubla. Tar bort all makeup och smuts lekande lätt, även vattenfast mascara. Lämnar huden mjuk utan att den känns det minsta fet.

Betyg: 5

Läs mer och köp här.

2. ”Gillas även av mycket känslig hud”

Bioderma Sensibio H2O, 250 ml.

Supereffektivt micellärt vatten. Häll på bomullstuss och dra över huden för att fånga upp makeup och smuts. Behöver ej sköljas av. Gillas även av mycket känslig hud. Litet minus för att konsistensen gör den något odryg.

Betyg: 4,8

Läs mer och köp här.

3. ”Effektiv, men tar en stund”

Filorga Solution micellaire anti-age, 400 ml.

Micellärvatten som hälls på bomullsrondell som sedan dras över huden. Ingen sköljning krävs. Effektivt, men visst tar rengöringen en stund om du har full makeup. Snäll mot huden. Flaskans storlek gör att priset känns rimligt.

Betyg: 4,8

Läs mer och köp här.

4. ”Passar både känslig och fet hy”

Paula’s Choice Moisture boost one step face cleanser, 237 ml.

Mjölkig gel som löddrar lätt. Tar bort all makeup, men kräver två omgångar för att få bort en full makeup. Mycket mild mot huden, passar därför mycket känslig hy, men rengör ändå så pass effektivt att den även gillas av fet hy.

Betyg: 4,6

Läs mer och köp här.

5. ”Klassisk, tvålig gel”

Dermalogica Special cleansing gel, 250 ml.

Klassisk, tvålig gel, perfekt för dig som behöver lödderkänsla för att känna att du blir ren. Helt doftfri. Mild mot huden, men kräver två omgångar för att få bort alla makeuprester. Det ganska höga priset drar ner betyget något.

Betyg: 4,4

Läs mer och köp här.

6. ”Gel som smälter till olja”

Bliss Fabulous makeup melt, 125 ml.

En gel som smälter till olja i kontakt med huden. Masseras på huden för att lösa upp makeup och smuts, och sköljs sedan av. Effektiv, lämnar inga makeuprester, men några upplever att huden känns lite fet efter användning.

Betyg: 4,2

Läs mer och köp här.

7. ”Lämnar huden återfuktad”

Exuviance Gentle cleansing cream, 212 ml.

Krämig lotion som är lättanvänd och känns väldigt snäll mot huden. Riktigt tung makeup kräver en extra omgång (eller att du kompletterar med annan produkt efteråt). Lämnar huden frisk och återfuktad. Lite dyr, men dryg.

Betyg: 4

Läs mer och köp här.

8. ”Passar fet hud”

Cicamed Cleanser antioxidant, 150 ml.

Lätt, rinnig konsistens som löddrar. För att få bort all makeup krävs två omgångar. Känns lite stark på huden, passar därför bättre till fetare hud, men ger en återfuktad och mjuk känsla efteråt. Litet minus för priset.

Betyg: 4

Läs mer och köp här.

Av: Skönhetsredaktör Maria Ahlgren och redaktionen.

Foto: Thinkstock

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!