Artikeln innehåller köplänkar.

Hejdå, mörka ringar! Stort bäst i test av concealers 2019

Foto: Jason Lloyd-Evans

Rätt concealer kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som små blemmor på ett kick. Vi har gjort ett megatest med marknadens bästa concealers och utsett bäst i test. Dessutom ger vi våra bästa tips för hur du lyckas med ditt smink – och guidar till hur du undviker de vanligaste concealermisstagen.

Concealer eller korrigerande concealer?

En concealer har enkelt förklarat två olika funktioner för att dölja mörka ringar under ögonen och för att dölja blemmor. En vanlig concealer är perfekt om du vill täcka blemmor eller lättare skuggor under ögonen.

Den vanliga concealern är ofta lättare i konsistensen och har en färg som är mer lik din hudton och foundation, medan den korrigerande (correctorn) är persikofärgad för att neutralisera blått och mörklila.

LÄS OCKSÅ: 7 vanliga misstag som gör dina mörka ringar ännu mörkare

Concealer 1: Mycket för pengarna från Nyx – vår vinnare och bäst i test

Concealer från Nyx.

Hd photogenic concealer, 3 ml, Nyx.
Prisvärd produkt med hög täckning. Lätt att applicera med kuddpensel. Viss kakning vid djupa linjer. "Döljer allt från pmsfinnar till rödhet utan att se kakig ut", säger en testare. Bra nyansutbud för både ljus och mörk hy. Mycket concealer för pengarna!
BETYG: 4,9

Läs mer och köp här.

Concealer 2: Rodials produkt stoppar dåliga huddagar

Concealer från Rodial.

Airbrush concealer4 g, Rodial.
Otroligt krämig, högpigmenterad och lättapplicerad (använd helst pensel). Du kan bygga upp täckning som döljer även den sämsta huddag. Fin lyster. Smälter in i huden och håller hela dagen. Finns tyvärr bara i två nyanser - vi hoppas på fler. Pluspoäng för att produkten är vegansk!
BETYG: 4,8

Läs mer och köp här.

Concealer 3: Chanels concealer – som en espressoshot

Concealer från Chanel.

Correcteur perfection longlasting concealer, 7,5 ml, Chanel.
Fantastiskt lättanvänd gelbaserad concealer med smidig applikator. Ljusar upp ögonområdet, täcker rödhet och blemmor utan att kaka sig eller spricka. Som en espressoshot för ögonområdet när det behövs som bäst.
BETYG: 4,7
Läs mer och köp här.

Concealer 4: Magi för mörka ringar från Helena Rubinstein

Concealer från Helena Rubinstein.

Magic concealer, 15 ml, Helena Rubinstein.
Otroligt dryg klassiker som verkar utan att synas. Lättflytande crèmeformula gör den lätt att jobba in. Mörka ringar suddas bort utan att produkten hamnar i kråksparkarna. Vi hade dock önskat ett bredare nyansutbud.
BETYG: 4,7

Läs mer och köp här.

Foto: Jason Lloyd-Evans

Concealers bäst i test 2019. En bra concealer håller påsar under ögonen och röda toner borta.

Concealer 5: Laura Mercier döljer förkylningsnosen

Concealer från Laura Mercier.

Secret concealer, 7,7 g, Laura Mercier.
"Åren och rynkor har försvårat concealeranvändandet, men den här klarar jobbet galant", säger en testare. Funkar på både mörka ringar under ögonen och runt en röd förkylningsnäsa (vi har testat!).
BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

Concealer 6: Diors är perfekt för nybörjare

Concealer från Dior.

Diorskin star concealer, 6 ml, Dior.
Konsistensen är "stretchig" som en foundation, vilket gör den lätt att arbeta in. Täcker fint, men tendens till kakning i fina linjer, vilket gör den mer lämpad för finnar och rödhet än mörka ringar. Applikatorn är lättnavigerad. Finns i fyra nyanser.
BETYG: 4,4

Läs mer och köp här.

Concealer 7: Mer skulptering än täckning från YSL

Concealer från Yves Saint Laurent.

Touche éclat, 2,5 ml, YSL.
Biter inte på riktigt mörka ringar eller stora blemmor, men ljusar upp och ger glow som en highlighter. Snygg på kindbenet! Den smarta knappen gör det lätt att få ut perfekt mängd och penseln ger ett fint resultat. Sju nyanser.
BETYG: 4,2

Läs mer och köp här.

Foto: Anthea Simms/TT / © CAMERA PRESS

Säg hejdå till mörka ringar med hjälp av en bra concealer.

Korrigerande concealer 1: Skräddarsydd täckning från Estée Lauder –vår vinnare och bäst i test

Concealer från Estée Lauder.

Double wear custom coverage correcting duo, 10 ml, Estée Lauder.
Smart duohylsa med två crèmer - en högpigmenterad för full täckning och en lite lättare - med var sin typ av pensel som gör det enkelt att skräddarsy en perfekt täckningsgrad. Båda crèmetyperna är lättapplicerade, enkla att sudda in och gifter sig sömlöst med huden utan att fastna i fina linjer. "Jag har torra veck runt ögonen, men inte ens mot dagens slut upplever jag kakighet eller torrhet. Mina ringar är inte speciellt markanta, men de skuggor jag har suddas enkelt ut", säger skönhetsredaktör Maria Ahlgren. Funkar också som kamouflage för rodnad kring näsan. Otroligt prisvärd (innehåller 10 ml!) och dryg. Plus för bra nyansutbud.
BETYG: 4,8

Läs mer och köp här.

Korrigerande concealer 2: Trollstav för trötta från Sensai

Concealer från Sensai.

Highlighting concealer, 3,5 ml, Sensai.
Ger en vaken look, även hos testpersoner som tröskar på i sömnfattiga småbarnsliv. Smidig applikator och lätt konsistens som smälter in i huden. "Ljusreflekterande partiklar trollar verkligen bort mörkheten", säger en testare. Mörkare skuggor kräver återapplicering efter cirka tre timmar.
BETYG: 4,7

Läs mer och köp här.

Korrigerande concealer 3: Lättjobbad budgetfavorit från Isadora

Concealer från Isadora.

Cover up long-wear cushion concealer, 4,2 ml, Isadora.
"Smidig cushionconcealer med en färg som passar min väldigt ljusa hy", säger en testare. Arbetas bäst in med fingertopparna. Lätt konsistens som täcker trötta ögonpåsar utan att lägga sig i linjer. Funkar även på blemmor och rodnad. Sitter hela dagen, men kräver påbättring till kvällen. Minus för lite produkt för pengarna.
BETYG: 4,6

Läs mer och köp här.

Foto: Jason Lloyd-Evans / Sean_Cunningham

Hejdå, mörka ringar!

Korrigerande concealer 4: Urban Decay bjuder på lätt konsistens

Concealer från Urban Decay.

Color correcting fluid, 6,2 g, Urban Decay.
Ger fin lyster under ögonen och täcker mörka ringar. "Underbar, krämig konsistens som inte känns under ögonen. Klassisk applikator som är väldigt lätt att jobba med", säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.

Prisvärd och dryg - två dutt räcker långt. Kan upplevas som lite glansig, men det åtgärdas lätt med lite puder.
BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

Korrigerande concealer 5: Prisvärd pigmentfixare från Make Up Store

Concealer från Make Up Store

Cover all mix pen red, 8 ml, Make Up Store.
Lättanvänd penna med neutraliserande röda pigment - därav namnet - som bäst arbetas in med fingrarna. Torkar inte ut eller lägger sig i fina linjer. "De röda pigmenten hjälper till att neutralisera hudtonen, men jag måste gå in med en ljusare concealer ovanpå", säger skönhetsskribent Josefin Forsberg. Håller sig fin hela dagen. Prisvärd!
BETYG: 4,1

Läs mer och köp här.

Korrigerande concealer 6: Smidig men rosa från Lumene

Concealer från Lumene.

Nordic chic CC color correcting pen anti dark circles, 1,8 ml, Lumene.

Jämnar ut fint och lägger sig inte i linjerna, men kräver concealer eller foundation ovanpå för att inte bli för rosa. "Jag är inte helt kompis med den rosaaktiga färgen då den inte får bort glåmigheten som jag gärna vill bli av med", säger en testare.

BETYG: 4

Läs mer och köp här.

Korrigerande concealer 7: Pixi ger jämn effekt men minus för burk

Concealer från Pixi.

Correction concentrate, 2 g, Pixi.
Ger en lätt utjämnande effekt. "De mörka ringarna blir inte markant bortsuddade", säger redaktionschef Jenny Bergquist. "Jag applicerar med fluffig concealerpensel eftersom jag vägrar fingrar i burken. Sen duttar jag försiktigt med fingret tills crèmen smält in omärkt i huden", säger skönhetsredaktör Maria Ahlgren.
BETYG: 3,9

Läs mer och köp här.

Så lyckas du med concealer – våra bästa tips för fläckfritt smink

Concealer är ett oslagbart vapen när livet utmanar skönheten. Men concealer är också en mindre vetenskap. Det finns sorter som täcker, ljusar upp, färgkorrigerar och så vidare i all snyggifierande oändlighet.

Ska jag ha concealer över eller under min foundation?

Vanligast är under foundation, men önskar du riktigt hög täckning (tänk megafinne eller tatuering) bygger du ovanpå.`

LÄS OCKSÅ: Så hittar du rätt foundation – få strålande vacker hy med vår foundationskola

Hur hittar jag rätt nyans?

Be om hjälp i butiken för att hitta en nyans som spårlöst gifter sig med både huden och din foundation. Under ögonen är en till två nyanser ljusare ett bra riktmärke, i övriga ansiktet samma nyans och ton som din hud. Neutrala eller lätt gula nyanser är mest smickrande (skippa de rosa). Grönt är bra om du vill korrigera rödhet.

Foto: IBL

Det finns många olika concealer-varianter. Det finns de som ljusar upp, korrigerar och i all beautyfied oändlighet.

Jag har mörka ringar under ögonen. Vilken concealer ska jag välja?

I färghjulet är gult motpol till blått/lila, så en concealer med gula undertoner är ditt säkraste kort. Välj en nyans som är en till två nyanser ljusare än din hudton, så ljusas hela ögonpartiet upp och ger en optisk illusion av åtta timmars skönhetssömn (det är den uppljusande effekten som gett YSL Touche éclat kultstatus). Jobba in concealern med pensel eller så kallad beautyblender (finns på varuhus och i näthandeln). Fixera försiktigt med ett ljust puder. Välj en fuktgivande, flytande concealer som inte sipprar ner i linjer eller torkar ut det redan fuktfattiga ögonområdet. Och täck bara där du verkligen är mörk - en onödig överdos concealer vid ögat är aldrig smickrande.

LÄS OCKSÅ: 7 vanliga misstag som gör dina mörka ringar ännu mörkare

Hur trollar jag bort ytliga blodkärl, ärr och rodnad?

Rödhet är ett vanligt gissel bland oss tunnhudade nordbor. Grönt neutraliserar rödhet med bravur. Vår testvinnare från Nyx finns i en grön variant som neutraliserar ovälkomna inslag som synliga kapillärer, färska akneärr och finnar. Du lägger sedan din vanliga hudtonade concealer ovanpå. Grunda med fukt - röd hy kan vara torr och lite skorvig. En silikonbaserad primer jämnar till det mesta.

Concealern lägger sig i mina torrhetslinjer. Vad gör jag?

Överdosering är ofta boven. Om du får för mycket concealer på huden - dutta försiktigt av med mjukt papper. Less is more! Ta säkerhetsavstånd från matta concealers. Gelbaserade eller flytande concealers med hög elasticitet är din grej. Investera i en beautyblender, som du fuktar och duttar in produkten med. Är du riktigt ambitiös, googla "bake concealer" och lär dig att "baka" täckning som inte spricker.

Hjälp! Det blir kakigt under ögonen. Varför?

Knepet för att inte din korrigerande concealer ska fastna i fina linjer eller kännas kakig under ögonen är att jobba med tunna lager och jobba in produkten snabbt innan den torkar. Och självklart: se till att vara ordentligt återfuktad under ögonen innan du påbörjar processen.

Varför ska jag använda en korrigerande concealer?

En korrigerande concealer är en perfekt investering om du tycker att din vanliga concealer inte riktigt gör jobbet de dagar när ögonområdet ser ut att ha genomlidit sju svåra år. På några minuter trollar du bort flera timmars missad sömn och suddar ut följderna av en för rolig utekväll.

Vilken färg ska jag använda på corrector?

Är det mörka ringar som du vill täcka är det rosa, persikofärgad eller orange du ska sträcka dig efter. Det beror på vilken hudfärg du har. Vill du testa correctors bortom ögonpartiet gäller följande tumregler: gult är bra för att täcka plitor och highlighta ansiktet, grönt neutraliserar rödhet och lila tar udden av gula partier i ansiktet.

LÄS OCKSÅ: Beautyblender – så här använder du den rätt

5 vanligaste misstagen du gör med concealer

1. Du har concealer för nära ögat

När du vill dölja mörka ringar, lägg inte concealer hela vägen upp till ögats kant. Dutta bara där du faktiskt är mörk. Annars blir det lätt kakigt och du kan se flera år äldre ut.

2. Du lägger ett för tjockt lager

Vi vet, ibland tänker man att en rejäl portion är effektivaste medicinen. Men concealer är ett skolexempel på när "less is more".

3. Din concealer har för mörk nyans

Kardinalsynden inom concealervetenskap är att välja en för mörk nyans. Resultatet blir lerigt och åldrande.

4. Du gnider/stryker på din concealer

Dutta är den rätta tekniken, oavsett om du applicerar med fingrar, beautyblender eller pensel. Stryk eller gnid inte.

5. Du glömmer pudersteget

Concealer måste fixeras med ett lätt svep puder, annars är den dömd att glida av under dagen. Underskatta inte vikten av en bra pensel eller beautyblender under Operation Täckning.

LÄS OCKSÅ: Beautyblender – så här använder du den rätt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!