Artikeln innehåller köplänkar

Dagkräm med spf – här är bäst i test

Foto: © 2015 Estrop-Barcelona PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL

Solskydd är A och O för hälsosam hud. Med dagkräm med spf 30 eller spf 50 får du enkelt in solskyddet i skönhetsrutinen utan extra ansträngning. Släpp alla fördomar om vita klisterkonsistenser som får makeupen att åka rutschbana från kinden. Dagkräm med solskyddsfaktor är alla lata flickors räddning.

Dagkräm med spf bäst i test 2019 – innehåll:

Dagkräm med spf – här är bäst i test

Guide: Så använder du dagkräm med solskyddsfaktor

5 anledningar till varför dagkräm med spf är så bra

.

 

Bästa dagkräm med spf: Hudförstärkning i toppklass från Medik8

Advanced day total protect spf 30, 50 ml, Medik8.

Chockfylld med antioxidanter, fukt och ingredienser som jobbar effektivt mot hudens åldrande. Lätt formula som smälter in i huden fantastiskt bra. Den praktiska tuben gör det enkelt att dosera. Fin under makeup.

BETYG: 5

Läs mer och köp här.

 

Dagkräm med spf 2: Avancerat skadeskydd från Dermalogica

Age smart dynamic skin recovery spf 50, 50 ml, Dermalogica.

Ingredienscocktail som gör skönhetsnörden knäsvag. Ger lyster och återfuktar till max. Mild doft och noll kladd. "Dagkrämernas armékniv", säger en testare. Det höga priset svider, men din hud kommer att tacka.

BETYG: 4,8

Läs mer och köp här.

 

Dagkräm med spf 3: Synbart fräschare hud från Exuviance

Age reverse day repair spf 30, 50 g, Exuviance.

Konsistensen är behaglig, rejält återfuktande och ger huden ett klädsamt glow utan tendens till klibb. Skyddar mot fria radikaler och innehåller en liten dos av retinol som hjälper cellförnyelsen och ger lyster och spänst.

BETYG: 4,7

Läs mer och köp här.

 

Dagkräm med spf 4: Snäll mot huden

Skin recovery daily moisturizing lotion spf 30, 379 kr/60 ml, Paula's Choice.

Superskön för torr hud, utan att kännas smörig eller klibbig. "Funkade även när min rosaceahy var irriterad och blossig", säger en testare. Skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Doftfri!

BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

Dagkräm med spf 5: Silkeslen konsistens

Ceramide flawless future moisture cream spf 30, 495 kr/50 ml, Elizabeth Arden.

"Är lätt att smörja in och lägger sig som silke mot huden", säger en testare. Mjukgörande och inte fet. Reducerar porer och funkar bra under smink. Minus för burkform, som kan bli ohygieniskt.

BETYG: 4,2

Läs mer och köp här.

Dagkräm med spf 6: Drömskön för torr hud

Urban environment UV protection cream spf 50, 369 kr/50 ml, Shiseido.

En fet kräm som passar den torra hudtypen perfekt. "Det sa slurp i huden, och jag fick som en sköld runt mitt yttorra ansikte", säger en testare. Rimligt pris för en lyxig produkt.

BETYG: 4,1

Läs mer och köp här.

 

Dagkräm med spf 7: Prisvärd vardagslyx

Revitalift day cream spf 30, 159 kr/50 ml, L'Oréal Paris.

Den skönt smöriga konsistensen bäddar snabbt in torr hud i en mysig mjukhet. "Krämen lovar att strama upp huden, men jag märker ingen skillnad", säger en testare. Plus för priset, men minus för ohygienisk burk.

BETYG: 4

 

Dagkräm med spf 8: Felfri hud snabbt

Age reform perfecting day cream spf 30, 599 kr/50 ml, Murad.

Ger en svalkande känsla och passar alla hudtyper. "Efter tre dagar fick jag komplimanger för min hy", säger en testare. Dyr, men dryg. För den prislappen hade vi dock önskat mer långsiktigt vårdande ingredienser.

BETYG: 3,9

Läs mer och köp här.

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Av: Veronica Henriksson

 

Foto: © 2015 Estrop-Barcelona PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL

Vill du undvika rynkor och solskadad hud? (Eh, ja! ) Se då till att använda en spf-laddad dagkräm.

Så använder du dagkräm med solskyddsfaktor – vanliga frågor och svar:

Räcker verkligen en dagkräm som solskydd i ansiktet?

SVAR: Ja, om den innehåller minst solskyddsfaktor (spf) 30, och om du applicerar minst en halv tesked åt gången. Eftersom mängden är A och O när det gäller solskydd kan det bli dyrt att använda en tjusig dagkräm med solskydd under en dag på stranden, när återapplicering krävs, men som skydd en dag i stan eller som året runt-kräm är den toppen.

Vad skiljer en dagkräm med spf från en vanlig solkräm?

SVAR: Dagkrämen innehåller fuktgivande ingredienser och antioxidanter. De sistnämnda ger skydd mot fria radikaler som snabbar på hudens åldrande.

Men på hösten och vintern behövs väl inte spf 30?

SVAR: Kalla det ödets ironi, men även på våra mörka breddgrader behövs skydd mot solens UV-strålar året runt. Strålningen tar sig till och med igenom fönsterrutor, så inte ens stugsittare går säkra.

Hur applicerar jag dagkräm med spf?

SVAR: Smörj precis som en vanlig dagkräm. Sprid ut krämen på huden så att den syns innan du masserar in den. Våra testfavoriter varken ger mjölkhinna eller oxiderar. Applicera krämen minst en kvart innan du går ut.

Det finns spf i min foundation. Räcker det?

SVAR: Om du inte är en Kardashian-syster använder du sannolikt inte tillräckligt mycket foundation för att få ett fullgott solskydd, särskilt inte på sommaren. Hur hög spf en produkt tillskrivs baseras på mängden 2 mg/kvadratcentimeter. Använder du en foundation med spf 30, men enbart hälften av mängden som testats, så får du alltså bara spf 15 i slutändan.

LÄS MER: Foundation – här är bäst i test (och tipsen för att lyckas med appliceringen!)

Förstörs spf-skyddet om jag har foundation ovanpå?

SVAR: Inte om du väntar tills dagkrämen med spf har sjunkit in ordentligt, helst minst tre minuter för att vara på den säkra sidan. Applicera din foundation med lätt hand, så du inte gnuggar bort solskyddet.

Måste jag återapplicera?

SVAR: Ja! Men i stället för att släpa med dig den lyxiga dagkrämen i handväskan, toppa upp under dagen med spf-berikad ansiktsmist eller makeup med spf.

LÄS MER: Ansiktsmist med spf – här är skönhetsprodukten du bara måste ha

 

5 anledningar till att vi älskar dagkräm med spf

● Solkräm med UVA- och UVB-skydd är världens bästa stoppskylt mot solskador – både kosmetiska och medicinskt farliga – men är ett extra steg som många av oss glömmer. Dagkräm, däremot, har de flesta rutin på, så dagkräm med spf är räddningen för alla oss glömska/lata/stressade.

● Med solskyddet inbakat i dagcrèmen sparar du tid (och pengar).

● Alla krämerna i vårt test är lika sofistikerade i konsistensen som en vanlig dagcrème.

● Alla testkandidaterna passar utmärkt under makeup. Möjligtvis blir du lite glansigare än vanligt, men det är inget som inte ett hederligt puder kan lösa i ett svep.

● Krämerna i vårt test är rejält återfuktande, vilket älskas av sommartörstig hy.

Av: Maria Ahlgren

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!