DV testar bästa kroppsoljan som både återfuktar och ger lyster

En skön kroppsolja förvandlar torr hud till mjuk och återfuktad samtidigt som den ger en hälso­sam lyster. DV har testat oljor anpassade för kroppen – här är de som fick bäst i DV:s test.

En kroppsolja är perfekt för hud som är torr och behöver en fuktboost. Oljor bromsar avdunstningen av vatten och gör att fukt­halten i huden ökar. En kroppsolja innehåller också ofta en högre koncentration av hudvårdande ingredienser, som antioxidanter och vitaminer, än en kroppslotion.

Det finns flera olika slags kroppsoljor på marknaden som fungerar på lite olika sätt. En del ska appliceras före dusch eller bad, många ska appliceras på lätt fuktad eller blöt hud medan några ska användas på torr hud som är helt befriad från vatten. Därför är det viktigt att läsa på förpackningen hur oljan är tänkt att användas. Många kroppsoljor är sammansatta av flera olika naturliga oljor som förutom återfuktande egenskaper också kan ha avstressande eller uppiggande effekt på dig och din hud.

1. Dior J’adore Dry silky body oil, 570 kr/150 ml.

POÄNG: 4,4

OM KROPPSOLJAN: Lyxig glasflaska som tyvärr inte är så praktisk. För stor öppning så oljan rinner lätt ut. Doftar gott, men lite för mycket för några

i testpanelen. Huden känns torr, sammetslen och lyxig utan minsta kladd.

2. Face Stockholm Apricot orchid dry body oil, 298 kr/255 ml.

POÄNG:4,2

OM KROPPSOLJAN: Smart sprayfunktion gör appliceringen enkel. Doftar rent och fräscht. Sjunker snabbt in i huden och ger den fin lyster. Huden känns lagom återfuktad till nästa dusch. Dryg är den också.

3. Jurlique Lavender body oil, 250 kr/100 ml.

POÄNG:4,1

OM KROPPSOLJAN: Doftar gott av avslappnande lavendel. Otymplig glasflaska med stor öppning, överdosering är svårt att undvika. Huden blir mjuk och fin, men håller sig kladdig ganska länge. Perfekt före sängdags!

4. Dr Hauschka Rose body oil, 185 kr/75 ml.

POÄNG:4,0

OM KROPPSOLJAN: Mjuk och lyxig olja som är lätt att applicera och som snabbt sjunker in i huden. Doftar mycket ros, vilket testpanelen både gillar och inte gillar. Huden är torr nog för kläder efter cirka tio minuter.

5. Origins Calm to your senses, 340 kr/150 ml.

POÄNG:3,8

OM KROPPSOLJAN: Gillar du lavendel kommer du att älska denna olja, som också går att använda som badolja. Onödigt stor öppning, det är lätt att spilla ut innehållet. Huden blir fantastiskt mjuk och återfuktad, men det tar ett tag innan oljan torkar in.

6. Yves Rocher Beautifying dry oil, 159 kr/100 ml.

POÄNG:3,7

OM KROPPSOLJAN: Smart spray gör appliceringen enkel. Oljan sjunker snabbt in

i huden och gör den mjuk, på gränsen till lite kladdig. Vi får vänta med kläder en liten stund. Doftar gott och lagom mycket.

7. Nimue Treatment body oil, 298 kr/60 ml.

POÄNG:3,6

OM KROPPSOLJAN: Lättanvänd och smart spray­applicering. Doftar svagt av apelsin, någon i testpanelen jämförde doften med försvarets hudsalva. Oljan torkar snabbt in i huden och gör den mjuk och smidig. Lite dyr i förhållande till resultatet.

8. L’Oréal Sublime body royal nutrition, 99 kr/150 ml.

POÄNG:3,0

OM KROPPSOLJAN: Svår att arbeta in i huden, den lägger sig som ett kladdigt skal som inte försvinner. Huden blir visserligen mjuk, men risken för klädfläckar känns stor. Lite söt­sliskig kolaaktig doft.

Foto: Thinkstock

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!