DV-testar hårspray som håller och ger stadga

En bra hårspray ska hålla frisyren på plats utan att kännas stel eller kladdig. Är den lätt att borsta ur blir det plus i kanten.

Vilken hårspray passar min frisyr bäst?

• En avancerad uppsättning behöver en extra stark spray, som de i testet nedan. De ger stadga, annars är det lätt att uppsättningen börjar släppa och tappar sin form.

• Lösa lockar eller utsläppt hår trivs bäst i lätta spraykompositioner eller så kallade hårlack, som låter hårstråna röra sig samtidigt som de får en lätt strävhet och stadga.

• Sprött och livlöst hår får nytt liv med glansspray. Spraya i längderna och undvik hårbotten, annars kan håret se fett ut.

• Oavsett vilken hårspray du väljer, se till att du håller den minst 15–20 centimeter från håret när du sprayar, annars är risken stor att du får en blöt och kladdig effekt.

DV-Testar hårspray

1. Redken Control addict 28, 310 kr/400 ml. - Bäst i test!

POÄNG: 4,5

OM HÅRSPRAYEN: Lite stor flaska som några upplevde som svåranvänd. Luktar svagt och gott, tänk om alla sprayer luktade så! Bra fördelning, produkten känns mjuk i håret – för en riktigt stark stadga behöver vi flera lager spray. Lätt att borsta ut.

2. Moroccan Oil Luminous hairspray, 210 kr/330 ml.

POÄNG: 4,0

OM HÅRSPRAYEN: Lättanvänd produkt med bra sprayfördelning. Luktar sött och ganska mycket, men inte så att det stör. Känns en smula stel i håret men effekten mjuknar under dagen. Okej stadga. Är tyvärr inte särskilt dryg.

3. Kevin Murphy Session spray, 249 kr/370 ml.

POÄNG: 3,8

OM HÅRSPRAYEN: Lättanvänd spray med mjuk fördelning. Känslan i håret blir först lite kletig och sedan lite för hård. Ger en bra stadga som är lite svår att borsta ur. Fungerar bättre för uppsättningar än lösa lockar.

4. Percy & Reed Reassuringly firm session hold hairspray, 149 kr/250 ml.

POÄNG: 3,2

OM HÅRSPRAYEN: Lättgreppad flaska, enkel att arbeta med. Vissa upplever doften som för stark, andra att den doftar alldeles lagom. Ger en lite blöt känsla i håret, men när det torkat är det inget större fel på stadgan. Vi fick dessutom komplimanger för fin glans i håret. Lätt att borsta ur.

5. Amika Touchable hairspray, 199 kr/335 ml.

POÄNG: 3.0

OM HÅRSPRAYEN: Snygg förpackning gör testpanelen glad. Doftar lite väl starkt av blommig parfym, men doften lägger sig något under dagen. Sprayen ger en torr och angenäm känsla med fin stadga. Tyvärr är den inte särskilt dryg.

6. Unite Maxcontrol spray strong hold, 325 kr/ 300 ml.

POÄNG: 3,0

OM HÅRSPRAYEN: Lätthanterlig flaska med mycket stark spraystråle, så se upp! Ger bra stadga som håller hela dagen och är lätt att borsta ur. Sprayen är väldigt dryg och mycket lite produkt behövs för önskat resultat. Minus för ganska stark och stickig doft, som lägger sig efter ett tag.

7. Björn Axén The Legacy caring hairspray, 210 kr/250 ml.

POÄNG: 3,0

OM HÅRSPRAYEN: Greppvänlig flaska. Doftar speciellt, nästan maskulint, vilket några i testpanelen inte gillar. Doften lägger sig ganska snabbt. Ger en tunn film på håret, som får en sträv struktur men inte mycket stadga. Passar bättre för mjukare frisyrer än avancerade uppsättningar.

Vår skönhetsredaktör Therese hallberg delar inte bara med sig av sina tips i tidningen, du hittar dem även i hennes blogg: theresehallberg.damernasvarld.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!