Artikeln innehåller annonslänkar

Letar du efter den bästa eyelinern?
Letar du efter den bästa eyelinern? Foto: IBL

Bäst i test av eyeliners – vi har utsett vinnarna 2020 (budget till lyx!)

Eyeliner är säsongens hetaste makeupdetalj. Ett svep ramar in ögat och ger en vassare blick. Här är redaktionens allra bästa eyeliners som får toppbetyg i vårt stora test.

Eyeliner är ett måste i neccessären som lyfter looken till både vardags och fest. I denna artikel listar vi årets bästa eyeliners (utsedda av vår expertpanel) och delar med oss av tips och tricks som hjälper dig att få till den där perfekta vingen, dessutom varnar vi för vanliga fel som är lätta att göra med eyeliners. Varsågod – här är allt du vill veta om eyeliner.

LÄS OCKSÅ: Ögonskuggan som vinner bäst i test 2020

Topplista: Bästa eyelinern 2020

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje eyeliner.
1. Bäst i test! Nordic chic precision eyeliner, Lumene. Betyg: 5
2.
Diorshow liner star, Dior. Betyg: 4,9
3.
Couture eyeliner, Yves Saint Laurent. Betyg: 4,8
4.
Roller liner, Benefit Cosmetics. Betyg: 4,5
5.
Flex tips eyeliner, Isadora. Betyg: 4,3

Den är extremt budgetvänlig och sitter som berget hela dagen. Full pott, med andra ord!

1. Eyeliner från Lumene – billig och bäst i test 2020!

Recension på Nordic chic precision eyeliner, Lumene.

Nordic chic precision eyeliner, Lumene.
Vår vinnare och bäst i test 2020 stavas Lumene Nordic chic precision och är en lättapplicerad eyeliner med tunn spets som bara kräver ett drag för rejält med färg och felfria linjer. Trots att den är generös med färg skvätter den inte och den produkten som fastnar på toppen av fransarna är lätt att ta bort med en tops. Som grädde på moset är den dessutom extremt budgetvänlig och sitter som berget hela dagen. Full pott, med andra ord!
BETYG: 5
Läs mer och köp här. 

2. Eyeliner från Dior – perfekt för nybörjare

Recension på Diorshow liner star, Dior.

Diorshow liner star, Dior.
Smart refillsystem gör den dyra produkten både prisvärd och miljövänlig. Den följsamma penseln jobbar nästan av sig själv. Färgen appliceras jämnt utan hack, och sitter perfekt hela dagen.
BETYG: 4,9
Läs mer och köp här.

3. Eyeliner från YSL – bra svärta och smal borste

Recension på Couture eyeliner, Yves Saint Laurent.

Couture eyeliner, Yves Saint Laurent.
En lyxig eyeliner med känsla, effekt och pris därefter. Utmärkande är den kolsvarta, djupa färgen som inte lämnar någon oberörd. Tjocka, smala eller snabba streck – allt är superlätt att åstadkomma och tack vare vinyl-konsistensen gnuggas eyelinern enkelt bort med bara vatten i ett svep. Vilket är ett stort plus – men se däremot upp för att klia dig i ögonen under dagen, för då får du direkt vinka hejdå till din perfekta linje.
BETYG: 4,8
Läs mer och köp här.

4. Eyeliner från Benefit Cosmetics – enkel att applicera

Recension på Roller liner, Benefit Cosmetics.

Roller liner, Benefit Cosmetics.
Är du ute efter en tokenkel eyeliner är Benefit roller liner något för dig. Den har en mjuk och härlig konsistens som lämnar en matt, kolsvart yta efter ett drag. Pluspoäng för fin förpackning men något smetigt resultat när man försöker sig på att addera vingar till sin look. Så vill du spela säkert rekommenderar vi att bara måla längst fransraden. ”En bra eyeliner men på tok för dyr för min smak”, säger en testare.
BETYG: 4,5
Läs mer och köp här. 

5. Eyeliner från Isadora – billig och vattenfast

Recension på Flex tips eyeliner, Isadora.

Flex tips eyeliner, Isadora.
”När jag kommer hem efter en dag på jobbet sitter linjerna fortfarande precis där jag vill ha dem”, säger en testare. En extremt behaglig pensel som gör det enkelt att måla såväl mjuka linjer som skarpa vingar. Pluspoäng för den räfflade ytan på själva pennan som är bekväm att hålla i. Torkar snabbt och sitter under dagen – att den är vattenresistent kan vi skriva under på. På minussidan är färgen lite mjäkig (inget djup) och korken trillar lätt av vilket kan få produkten att torka ut. Pluspoäng för trevlig prislapp.
BETYG: 4,3
Läs mer och köp här. 

Så får du till din eyeliner – tutorials och våra bästa tips:

Överdimensionerad kalligrafi, retrovingar eller subtila linjer som definierar ögats form – eyelinern är makeupscenens stjärna.

Eyelinern är makeupscenens stjärna. Foto: TT

Vilka sorters eyeliner finns det?

SVAR: Eyeliner finns bland annat som gel, kaka (så kallad "dip liner") och i hylsa à la tuschpenna.

Vilken tjocklek på penseln är bäst?

SVAR: Välj pensel efter vilket resultat du är ute efter, och hur stadig du är på handen. Det är oftast enklare att välja en penna med en tunn pensel och jobba upp linjen till önskat resultat.

Hur får jag eyelinern att hålla sig fin hela dagen?

SVAR: Använd en ögonprimer för att få eyelinern att sitta hela vägen till läggdags, inte minst om du har oljiga ögonlock. Har du känsliga, rinniga ögon är en vattenfast eyeliner att rekommendera.

Hur får jag till den perfekta vingen?

SVAR: Det viktigaste är att eyelinern blir tunn i inre ögonvrån för att sedan bli tjockare ut mot sidorna. Ögat får ett smickrande lyft och de svävande linjerna ger en wow-effekt. Har du större ögonlock kan en rakare vinge vara att rekommendera, medan en tunnare, mer vågig vinge är idealisk för mindre ögonlock. Allra snyggast blir det att låta vingen gå i linje med den undre fransraden.

Eyeliner ramar in ögonen på ett dramatiskt och intensivt sätt. Foto: Jesper Lindberg Ruiz/Estrop

Hur gör jag för att få eyelinern att se likadan ut på båda ögonen?

SVAR: Ibland kan det vara så enkelt som att prova en eyeliner med en smalare eller mjukare spets för ett mer följsamt resultat. Ett annat tips är att använda en snedskuren borste och dutta i konturen till linjen och sedan fylla i med tuschpennan.

Vad är skillnaden mellan flytande eyeliner och kajal?

SVAR: Flytande eyeliner och kajal ger två helt olika effekter. Flytande eyeliner går att likna vid effekten av en tuschpenna, medan en kajal liknar en krita. En flytande eyeliner sitter i regel bättre än vad en kajal gör.

4 vanliga fel vi gör med eyeliner

1. Målar för tjockt inne vid ögonvrån 

Det är lätt att pennan slinter och att eyelinern blir som ett enda rakt streck snarare än en följsam linje. Lätta på handen och måla med en tunn spets för att få till de perfekta linjerna.

2. Skippar primer 

Utan primer riskerar du att produkten smetas ut och fastnar i oljiga ögonlock. Pixi Eye bright primer och Urban Decay Eyeshadow primer potion anti-aging är två favoriter.

3. Tar i för mycket 

Punkig eyeliner både uppe och nere à la Saint Laurent kan vara supercoolt, men kan få ögonen att se mindre och tröttare ut. Nöj dig med eyeliner på övre fransraden och sota i stället försiktigt mörk ögonskugga längs undre fransraden.

4. Drar i ögat 

Många drar ögonlocket åt sidan för att få en rak linje och för att det ska bli lättare att applicera eyelinern. Men när du drar i ögat blir det svårare att få till en jämn linje eftersom ögonlocket ändrar form när du släpper taget om det.

Fler bäst i test-artiklar från Damernas Värld

Bäst i test: Mascara

Bäst i test: Ögonfransserum

Bäst i test: Ögonkräm

Bäst i test: Eye makeup remover

Bäst i test: BB cream och CC cream

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!