Eyeliner – bäst i test och tips för att lyckas med appliceringen

Foto: CAMERA PRESS/Camera Press / IBL

Eyeliner är säsongens hetaste makeupdetalj. Ett svep ramar in ögat och ger en vassare blick. Här är redaktionens nyaste älsklingar i necessären.

Ämnen i artikel:

Guide till eyeliner – innehåll:

1. Eyeliner – här är bäst i test

2. Tips och tutorials för att få till den perfekta vingen

3. 4 vanliga eyelinermisstag (hur hur du undviker dem)

4. Eyeliner 2019 - här är årets trender

5. Fler bäst i test från Damernas Värld

 

Eyeliner 1: Lättjobbad favorit från Isadora – vår vinnare och bäst i test

Flex tip eyeliner, Isadora

Barnsligt enkel att applicera, perfekt pigment och sitter hela dagen. "Den tunna penseln gör det lätt att gå från vardagsmakeup till festlig Twiggylook på två sekunder", säger en testare. Kan sotas om du är snabb!

Läs mer och köp här.

BETYG: 5

 

Eyeliner 2: Påfyllningsbar pärla från Sensai

Liquid eyeliner, Sensai.

Smart refillsystem gör den dyra produkten både prisvärd och miljövänlig. Den följsamma penseln jobbar nästan av sig själv. Färgen appliceras jämnt utan hack, och sitter perfekt hela dagen.

Läs mer och köp här.

BETYG: 4,8

 

Eyeliner 3: Dior ger perfekta vingen

Diorliner precision eyeliner, Dior.

"Aldrig någonsin har jag fått till en eyeliner så lätt på första försöket. Jag är frälst! " säger en testare. Lätt att tvätta bort utan gnugg. Något dyr, men värd priset. Skruvsystemet med färg gör att produkten inte torkar ut.

Läs mer och köp här.

BETYG: 4,7

 

Eyeliner 4: Hyllad tuschpenna från Kat Von D

Tattoo liner, Kat von D.

Lever upp till sin hajp i sociala medier. "Appliceras lätt nära fransraden med den spetsiga pennan och torkar supersnabbt utan kladd - blir det fel får man vara snabb med topsen", säger en testare.

Läs mer och köp här.

BETYG: 4,6

 

Eyeliner 5: Elizabeth Arden bjuder på tunna linjer (med glitter i färgerna)

Beautiful color bold defining 24h liquid eyeliner, Elisabeth Arden.

Supertunn pensel levererar perfektion närmast fransraden som ger intryck av längre fransar. Vattenfast formula och intensiv färg som sitter morgon till kväll. Minus för glitter i färgerna.

Läs mer och köp här.

BETYG: 4,5

 

Eyeliner 6: Mac – perfekt för nybörjaren

Brushstroke liner, Mac.

Filtpenseln är tunn, mjuk och löper med lätthet längs ögonlocket. Det går snabbt och enkelt att måla tunna linjer som kräver precision, och lika lätt byggs produkten på till tjockare vingar. Det krävs dock två lager för djup svärta.

Läs mer och köp här.

BETYG: 4,5

 

Eyeliner 7: Kladdfri vinylsvärta från Eyeko

Skinny liquid eyeliner, Eyeko.

En stabil och lättkontrollerad penna med en glansig finish.

Produkten är klockren för säsongens trendiga retrolook. Kladdar inte, och är lättapplicerad även längs undre fransraden. Prisvärd, dryg och sitter där den ska hela dagen.

Läs mer och köp här.

BETYG: 4,3

 

Eyeliner 8: Lancômes kräver övning

Foto: studioJ

Grandiôse liner, Lancôme.

En något avancerad produkt med 35 graders böjbar applikator. När snitsen sitter kan du med lätt hand enkelt fixa en dramatisk look. Linjerna blir precisa, men formulan känns lite torr.

Läs mer och köp här.

BETYG: 4,2

 

Så får du till din eyeliner – tutorials och våra bästa tips:

Överdimensionerad kalligrafi, retrovingar eller subtila linjer som definierar ögats form – eyelinern är makeupscenens stjärna.

Vilka sorters eyeliner finns det?

SVAR: Eyeliner finns bland annat som gel, kaka (så kallad "dip liner") och i hylsa à la tuschpenna.

Vilken tjocklek på penseln är bäst?

SVAR: Välj pensel efter vilket resultat du är ute efter, och hur stadig du är på handen. Det är oftast enklare att välja en penna med en tunn pensel och jobba upp linjen till önskat resultat.

Hur får jag eyelinern att hålla sig fin hela dagen?

SVAR: Använd en ögonprimer för att få eyelinern att sitta hela vägen till läggdags, inte minst om du har oljiga ögonlock. Har du känsliga, rinniga ögon är en vattenfast eyeliner att rekommendera.

Hur får jag till den perfekta vingen?

SVAR: Det viktigaste är att eyelinern blir tunn i inre ögonvrån för att sedan bli tjockare ut mot sidorna. Ögat får ett smickrande lyft och de svävande linjerna ger en wow-effekt. Har du större ögonlock kan en rakare vinge vara att rekommendera, medan en tunnare, mer vågig vinge är idealisk för mindre ögonlock. Allra snyggast blir det att låta vingen gå i linje med den undre fransraden.

Foto: Jesper Lindberg Ruiz/Estrop

Eyeliner ramar in ögonen på ett dramatiskt och intensivt sätt.

Hur gör jag för att få eyelinern att se likadan ut på båda ögonen?

SVAR: Ibland kan det vara så enkelt som att prova en eyelinermed en smalare eller mjukare spets för ett mer följsamt resultat. Ett annat tips är att använda en snedskuren borste och dutta i konturen till linjen och sedan fylla i med tuschpennan.

Vad är skillnaden mellan flytande eyeliner och kajal?

SVAR: Flytande eyeliner och kajal ger två helt olika effekter. Flytande eyeliner går att likna vid effekten av en tuschpenna, medan en kajal liknar en krita. En flytande eyeliner sitter i regel bättre än vad en kajal gör.

 

4 vanliga fel vi gör med eyeliner

Målar för tjockt inne vid ögonvrån 

Det är lätt att pennan slinter och att eyelinern blir som ett enda rakt streck snarare än en följsam linje. Lätta på handen och måla med en tunn spets för att få till de perfekta linjerna.

Skippar primer 

Utan primer riskerar du att produkten smetas ut och fastnar i oljiga ögonlock. Pixi Eye bright primer och Urban Decay Eyeshadow primer potion anti-aging är två favoriter.

Tar i för mycket 

Punkig eyeliner både uppe och nere à la Saint Laurent kan vara supercoolt, men kan få ögonen att se mindre och tröttare ut. Nöj dig med eyeliner på övre fransraden och sota i stället försiktigt mörk ögonskugga längs undre fransraden.

Drar i ögat 

Många drar ögonlocket åt sidan för att få en rak linje och för att det ska bli lättare att applicera eyelinern. Men när du drar i ögat blir det svårare att få till en jämn linje eftersom ögonlocket ändrar form när du släpper taget om det.

 

Eyeliner 2019 - här är årets trender

Den nya säsongen andas ren hy, utan tillstymmelse till foundation (men desto mer lyster) och ett fåtal enkla och återhållsamma element, som en pastellig skugga eller välformade bryn. Men även för anhängaren av det markerade ögat finns det mängder av inspiration att hämta bland vårens visningar.

Mest iögonfallade är makeupartisten Peter Philips arbete för Dior. Där pryddes ett antal modeller med storslagna, artistiska penseldrag upp mot tinningarna, medan resten av ensemblen fick ögonen markerade med klassisk svart kajal.

Foto: CAMERA PRESS / IBL

Rochas visning.

Rochas presenterade en minimalistiskt målad svart vinge som fortsatte långt efter att en klassisk eyelinerhade tagit sitt slut i ögats yttrekant, medan Dries Van Noten täckte hela ögonlocket och lät sin eyeliner avslutas med ett helt rundat hörn.

Foto: CAMERA PRESS / IBL

På Dries Van Noten visning.

Ett enklare och mer lättburet statement finner vi hos Marco de Vincenzo där eyelinern är jämntjock hela vägen och dragen ut horisontellt mot tinningen i stället för att avslutas med en uppåtböjd vinge - ett lätt men effektfullt sätt att använda eyeliner på ett sätt som andas 2019.

Tipset! Att använda eyeliner utan den traditionsenliga mascaran ger extra tillskott all trendkassan.

Fler bäst i test-artiklar från Damernas Värld

Bäst i test: Mascara

Bäst i test: Ögonfransserum

Bäst i test: Ögonkräm

Bäst i test: Eye makeup remover

Bäst i test: BB cream och CC cream

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!