Artikeln innehåller annonslänkar

Bäst i test av locktänger 2021.
Bäst i test av locktänger 2021. Foto: NURPHOTO - S / NURPHOTO VIA GETTY IMAGES NURPHOTO

Fixa de snyggaste lockarna – här är locktången som får bäst i test 2021

Suktar du efter lyxigt Hollywood-svall eller lekfulla strandlockar? Satsa på en locktång! Damernas Värld har djupdykt bland värmeverktygen och utsett den bästa locktången på marknaden (och listar favoriterna i varje kategori – stylingmöjligheterna är oandliga!)

Är du på jakt efter ett nytt stylingverktyg och vill ha hållbara lockar? Damernas Värld har testat flera locktänger och utser bäst i test 2021. Längre ner i artikeln får du en utförlig guide till hur du får lockarna att hålla hela kvällen (och dagen efter!)

Bästa locktången 2021

Scrolla ner längre för att läsa en utförlig recension av varje locktång och hitta en som passar ditt hår och plånbok!
1. Bäst i test 2021! Airwrap styler complete, Dyson. Betyg: 5
2. Curve creative curl wand, Ghd. Betyg: 4,9
3. Rod vs3, Hh simonsen. Betyg: 4,8
4. 24k gold salon curling irons 25 mm, Hot tools. Betyg: 4,8
5. Artist easycurls 25 mm, Obh nordica. Betyg: 4,7
6. Waving wand hair curler, Cloud nine. Betyg: 4,5
7. Proluxe wand 25-38 mm, Remington. Betyg: 4,3

1. Airwrap styler complete, Dyson – bäst i test 2021

Airwrap styler complete, Dyson.

Airwrap styler complete, Dyson.
Värmeverktyget ser ut att komma direkt från NASA, men väl i din hand krävs ingen rymdforskning. Likt magi suger tången upp håret runt locktången (som har en pil som visar vilket håll håret lockas) och efter några sekunder har du den perfekta locken i din hand! Dessutom med fantastisk glans underbar hållbarhet. ”Kitet kostar en förmögenhet, men jag väljer att se det som att jag får fem verktyg i ett – då blir det istället ett kap! Eftersom verktyget både fönar och fixar frisyren i ett tar det bara några minuter från blöt katt till snyggt svall. Fabulös frisörstyling har aldrig varit enklare”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson. ”Har du långt hår finns även speciella munstycken som fångar upp längre slingor”, tipsar skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.
BETYG: 5
Mer info – köp här (länk till Dyson).

2. Curve creative curl wand, Ghd – bästa kontång

Curve creative curl wand, Ghd.

Curve creative curl wand, Ghd.
Sex sensorer mäter konstant temperaturen så att den aldrig överstiger 185 grader, vilket gör att håret inte slits i onödan. Värms upp på några sekunder och är skrattretande lätt att använda. Skapar snygga lockar som håller hela dagen. Dag två har du vackra vågor istället för lyxiga lockar. Rår på bångstyrigt barr som krusar sig vid minsta fukt!
BETYG: 4,9
Mer info – köp här (länk till Lyko).

3. Rod vs3, Hh simonsen – bästa för små lockar

Rod vs3, Hh simonsen.

Rod vs3, Hh simonsen.
”Det här är den perfekta tången som har allt jag vill ha – och lite till. Storleken gör det möjligt att anpassa efter hur stora lockar jag önskar. Och lockarna håller i fantastiska tre dagar!”, säger digital chef Cassandra Lindblom. Tången består av titan- och teflonplattor som bevarar hårets naturliga oljor. Den har touchfunktion och fem värmelägen.
BETYG: 4,8
Mer info – köp här (länk till Åhléns)

4. 24k gold salon curling irons 25 mm, Hot tools – bästa med klämma

24k gold salon curling irons 25 mm, Hot tools.
Hollywoodlockar, vågor, busigt strandsvall… Stylingalternativen är oändliga, men gemensamt för alla är att den relativt stora tången gör det lekande lätt – utan risk för brännblåsor på fingrarna. Till skillnad från många andra tänger med klämma blir det inga skarpa kanter i lockarnas ände. Har ett spann på 140–220 grader.
BETYG: 4,8
Mer info – köp här (länk till Åhlens). 

5. Artist easycurls 25 mm, Obh nordica – bästa budget

Artist easycurls 25 mm, Obh nordica.

Artist easycurls 25 mm, Obh nordica.
Överraskande lättarbetad locktång till ett riktigt pangpris! ”Tången ligger bra i handen och är enkel att jobba med – även för nybörjare. De keramiska plattorna glider bra igenom håret och resultatet håller i flera dagar”, säger redaktionschef Jenny Bergquist. Minus för endast en värmeinställning på 200 grader, vilket är något högt.
BETYG: 4,7
Mer info – köp här (länk till Åhléns).

6. Waving wand hair curler, Cloud nine – bäst för beach waves

Waving wand hair curler, Cloud nine.

Waving wand hair curler, Cloud nine.
Optimala tången för dig som vill ha lösa lockar, utan vidare ansträngning. Den generösa storleken på cylindern gör att du kan ta större slingor samtidigt och få till en lekfull look på bara några ynka minuter. Tången har tre värmelägen, med högsta temperatur på 180 grader. Plus för bra, utfällbart stativ som tången kan vila på.
BETYG: 4,5
Mer info – köp här (länk till Lyko)

7. Proluxe wand 25-38 mm, Remington – bäst att göra för stora lockar

Proluxe wand 25-38 mm, Remington.

Proluxe wand 25-38 mm, Remington.
Det tar några användningar att lära sig vilket håll tången hållas för att lockarna ska hamna rätt, men när man fått in snitsen blir lockarna galet glammiga och håller långt in på dag två. Men handske är ett måste! Värmefunktion som ger högre temperatur vid konens tjockare del och lägre vid spetsen, för att minska slitaget på håret.
BETYG: 4,3
Mer info – köp här (länk till Nordicfeel).

LÄS OCKSÅ: För perfekt resultat – här är plattängerna som får bäst i test 2020

Guide: Så lockar du håret på bästa sätt med locktång

För en nybörjare kan det läckra röda mattan-svallet kännas långt bort. Men faktum är att de glammiga lockarna inte är speciellt svåra att få till. Här är den ultimata guiden – från botten till hårtoppen!

Vad ska jag tänka på innan jag börjar locka håret?

Det är enklast att locka håret om det är uppdelat i fyra olika sektioner. Håret ska inte vara blött. Men det viktigaste av allt – använd aldrig ett värmeverktyg utan värmeskydd! Tängerna sliter på stråna och kan påverka hårfärgen. Värmeskydd gör också att resultatet håller längre. Multikrämen No6 bond smoother från Olaplex innehåller värmeskydd och är en favorit på redaktionen. Föredrar du värmeskydd i sprej är Heat styling protection från Björn Axén ljuvlig och fördelas enkelt i håret.

Hur använder jag en locktång?

Med värmeskyddet i barret är du redo att locka. Dra locktången genom håret samtidigt som du snurrar upp längderna på cylindern och håll i några sekunder. Beroende på hur du vill att dina lockar ska se ut, ska du snurra upp håret och hålla tången på olika sätt. En vågrät riktning ger eleganta vågor medan en lodrät riktning ger ett snyggt, lockat svall. Det bästa är att testa sig fram! 

Men mina lockar försvinner på en gång…

Ett vanligt fel som många gör är att inte låta håret svalna ordentligt innan borsten åker fram. Testets vinnare Airwrap styler complete har en smidig funktion som gör att du kan blåsa håret kallt för att säkra formen på lockarna. Applicera hårsprej när du lockat färdigt, låt svalna helt och borsta sen igenom. Riktigt bångstyriga hår kan också behöva lite hårsprej innan locktången får gå varm.

Vilken locktång ska jag välja?

Det beror på vilket resultat du vill åt och vilket hår du har – och såklart vad du är mest bekväm med. En kontång likt testets silvermedaljör Curve creative curl wand från Ghd är en riktig mångsysslare och kan som namnet antyder, trolla fram många olika looks. En locktång med klämma ger lite mer strikta lockar, men är bra om du är nybörjare och inte vill riskera att bränna tassarna. Tjockare tång ger större lockar.

Keramik eller titanum – vilken passar mig?

Keramik är i regel den mest skonsamma varianten och passar skandinaviskt hår bra. Men tjockt hår med grövre strån och självfall eller naturliga lockar låter sig sällan tämjas av keramik. Då är det bäst att satsa på titaniumbeläggning. 

Kan jag locka håret utan en locktång?

Absolut. Klassiska spolar är ett alternativ och även en plattång går att locka med. Men det finns också en del beauty hacks. Du kan till exempel föna in en lockkräm med hjälp av en diffuser, för lekfulla lockar. En trend på sociala medier är också att vira upp håret i till exempel ett morgonrocks-band och ha det i över natten. Morgonen efter har du lockar som passar på röda mattan!

LÄS OCKSÅ: Så får du perfekta lockar som håller hela dagen – utan värme

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!