Ögonbrynsserum – här är serumet som får bäst i test (och tipsen som vårdar brynen)

Foto: Estrop Barcelona

Ögonbrynsserum kan göra under för brynen genom att trolla bort såväl kala fläckar som 1990-talets pincettsynder. Vi har testat oss igenom 2018 års utbud (från billigare varianter till dyrgiparna) och utsett det ögonbrynsserum som får bäst i test. Vi ger dig också de bästa tipsen för hur man lyckas med brynserum och vårdar ögonbrynen med den rätta mängden kärlek.

Ögonbrynsserum bäst i test – innehåll:

Stort test av ögonbrynsserum – bäst i test

Lyckas med ditt brynserum – tips och svar på vanliga frågor

Så underhåller du ögonbrynen

 

Stort test – här är bästa ögonbrynsserumet:

Ögonbrynsserum 1: Raketbränsle för bryn från Medik8 – vår vinnare och bäst i test

Full lash & brow duoMedik8.

Wow! Efter några veckors användande är brynen markant fylligare och glesa partier har växt ihop. Smidig applikator i form av mascaraborste fördelar serumet jämnt. Plus för bra pris och att även ögonfransserum ingår.

BETYG: 5

Läs mer och köp här.

 

Ögonbrynsserum 2: Ger maffiga bryn

Revitabrow advancedRevitalash.

”Efter sex veckor är brynen tätare, grövre och framför allt mörkare – helt perfekt”, säger en testare. Läppglansliknande applikator som enkel stryks över brynen. Dyr men dryg, och ger långsiktiga resultat.

BETYG: 4,3

Läs mer och köp här.

 

Ögonbrynsserum 3: Ekocertifierad bryngödning

Eyebrow enhancerBrowfood.

Det första ekocertifierade ögonbrynsserumet ger snabbt resultat. Efter några veckor är brynen fylligare och mörkare och har en tydligare form. ”Trollade bort en envis kal fläck och förlängde brynen”, säger en testare.

BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

 

Ögonbrynsserum 4: Imponerande resultat

Lash recovery serumElizabeth Arden Pro.

Serum som funkar lika bra för fransar som för bryn. En härlig krutkombo av effektiva ingredienser som snabbt sätter fart på hårsäckarna. ”Mina bryn har fått fler strån och blivit betydligt tjockare”, säger en testare.

BETYG: 4,2

Läs mer och köp här.

 

Ögonbrynsserum 5: Lättarbetat brynserum för nybörjaren

Brow enhancing serum, 2,5 g, Anastasia Beverly Hills.

Lättarbetad och passar nybörjaren. Har en applikator där gelén skruvas upp, vilket kräver försiktighet. Brynen blir fylligare och längre, men hjälper inte mot kala fläckar. Bäst resultat blir det vid applicering morgon och kväll.

BETYG: 4,1

Läs mer och köp här.

Ögonbrynsserum 6: Spara till fransarna

Prevage clinical lash + brow enhancing serum, 4 ml, Elizabeth Arden.

Väldigt smal borste som gör det svårt att pensla hela brynen – bättre att punktmåla. ”Mitt ena ögonbryn är kortare än det andra, vilket serumet åtgärdade på sex veckor”, säger en testare. Något stark doft. Passar bäst på fransar.

BETYG: 3,9

Läs mer och köp här.

 

Ögonbrynsserum 7: Budgetalternativ

Eyebrow lipocils expertTalika.

Efter sex veckor är resultatet knappt märkbart. Stråna har blivit något tjockare, men inte fler till antalet. Bra dubbelapplikator som gör det möjligt att forma brynen. Svag doft och bra och lättarbetad konsistens som torkar snabbt.

BETYG: 3,8

Läs mer och köp här.

 

Ögonbrynsserum 8: För dyr

Magic lashes,  Dr Tempt Combinal.

Undviks av den känsliga. ”Jag skulle inte påstå att brynen har blivit dubbelt så täta, men de känns friskare och lite fylligare”, säger en testare. Plus för att den funkar för både fransar och bryn. Minus för det höga priset.

BETYG: 3,7

Läs mer och köp här.

 

Foto: Estrop Barcelona

Ett brynserum både skyndar på tillväxten av nya strån och skyddar dem du redan har.

Lyckas med ditt brynserum – tips och svar på vanliga frågor

När du väl har investerat i en bryngödning är det dags att anamma knepen som maximerar resultatet. Gör dig redo att odla ditt livs bästa bryn!

Mina ögonbryn verkar ha blivit glesare med åren. Varför?

SVAR: Vi hör dig, syster! Med åldern saktar tillväxten av bryn och fransar av. Men om du plötsligt tappar fler ögonfransar och/eller brynhår än normalt kan det vara ett tecken på stress. Se till att äta ordentligt med B-vitamin och järn, och överväg ett kosttillskott i kombo med brynnäring.

Hur fungerar brynserum?

SVAR: Brynserum fungerar på två sätt: dels genom att stimulera, dels genom att underhålla. En förutsättning för hårtillväxt är att hårsäcken får näring. Brynserum innehåller ofta peptider som instruerar hårsäcken att bygga starka strån under tillväxtfasen, men också ingredienser som skyddar mot yttrehot som kan få stråna att falla av i förtid.

När ser jag resultat?

SVAR: Det beror på var i tillväxtcykeln brynstråna är när du börjar kuren. Efter 4–6 veckor någonstans kommer du att märka skillnad, men det kan dröja flera månader innan du får fullt resultat. När

du fått det resultat du är nöjd med räcker det att underhålla några gånger i veckan.

Hur applicerar jag ögonbrynsserum?

SVAR: Det viktiga är att jobba in produkten vid hårrötterna så att hårsäcken kan slurpa i sig alla godsaker. Är borsten formad som en mascaraborste, gnugga fram och tillbaka närmast rötterna. Applicera brynserumet varje kväll på rena bryn.

Är de inte farliga då?

SVAR: För ett antal år sedan varnade Läkemedelsverket för ögonfransserum, efter att ha spårat ämnet prostaglandin-analoger, med biverkningar som irritationer och färgförändringar i iris (hjälp!). Flera ögonfransserum fick därför säljförbud. De frans- och brynsserum som i dag finns på svenska marknaden är säkra att använda – men utomlands och på nätet går det fortfarande att köpa produkter med prostaglandinanalogerna. Köp därför alltid ditt serum hos seriösa återförsäljare. Klicka här för att komma direkt till vårt bäst i test för ögonfransserum!

Är de nya serumen lika effektiva?

SVAR: Handen på hjärtat var det mer raketbränsle i gamla tiders prostaglan­din-fyllda produkter. Men du kan fortfarande se fina resultat. Skillnaden i effektivitet är ett lågt pris att betala för att slippa irritation.

Foto: Estrop Barcelona

Så underhåller du ögonbrynen

1. Göm pincetten

Motstå frestelsen att noppa nytillkomna strån som poppar upp utanför brynbågen. Sticker något strå i väg på längden à la farfarsbryn så klipp dem i stället. Omfamna dina yrvakna hårsäckar och låt rabattens vildvuxna outsiders frodas tills det är dags för steg två.

2. Anlita ett brynproffs

När brynen väl har börjat spira är det frestande att besöka första bästa salong som erbjuder brynplock, men välj brynstylist med samma omsorg som du väljer frisör. På Benefit Brow Bar, som finns i Sephoras butiker, är alla brynstylister tränade i att trolla fram fylligare bryn med hjälp av rätt form och färg. Även Rapide Brow Bar har spetskompetens i bryn.

3. Fuska med makeup

I dag finns ett överflöd av brynmakeup som lurar omvärlden att tro att du är Cara Delevingnes okända syster. För dig med glesa strån är en brynpenna oftast det enklaste sättet att skissa fram en form. Sedan kan du addera extra volym med brynmascara. Brynfärgerna som fått bäst i test av Damernas Världs expertpanel hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!