Bäst i test: ögonmasker som trollar bort mörka ringar och svullnad

Foto: Frauke Fischer/Cosmopola

På några ynka minuter kan du bli kvitt en dålig natts sömn. Här är mirakelmaskerna för ögonen som trollar bort mörka ringar och svullnad och får dig att se piggare ut. Riktigt ögongodis, helt enkelt!

Ämnen i artikel:

Ögonmasker bäst i test 2019 – innehåll

1. Stort bäst i test – här är de bästa ögonmaskerna

2. Vanliga frågor om ögonmasker – så fungerar de

3. Fler bäst i test från Damernas Värld

 

Ögonmask 1: Effektiva hjältar från Verso

Foto: Copyright © Patrik Lindell

Reviving eye mask, 4 st, Verso. 

Signaturingrediensen retinol 8 tillsammans med hyaluronsyra återfuktar på djupet och stryker temporärt ut torrhetslinjer - och effekten håller hela nästa dag. Masken dämpar dessutom puffighet och ger ett klarare, piggare ögonparti. Helt klart testets bästa passform, med masker som stadigt sitter kvar under ögat även när man går runt. Stort plus för bra och aktivt innehåll, bra verknings-tid på 20 minuter, perfekt passform, lagom mycket serum i maskerna och att de är lätta att placera. Huden blir direkt uppljusad och fräsch. Minus för ett lite väl högt pris.

BETYG: 4,8

Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Bäst i test: ansiktsmasker som ger synligt resultat

Ögonmask 2: Snabbverkande resultat från Sensai

Cellular performance extra intensive revitalising pads, 10 st, Sensai.

Trollar bort mörka ringar, dämpar svullnad och reducerar linjer. Efter tio minuter är huden synbart mättad med fukt, fastare, slätare och mer lystrig - fem år har dragits av. Enkel att få ut ur förpackningen, och breda masker som sitter stadigt. Dyr men perfekt snabbfix. Går även att använda runt läpparna.

BETYG: 4,7

Läs mer och köp här.

Ögonmask 3: kylande känsla från Lancôme

Foto: studioJ

Advanced génifique light-pearl eye mask, 6 st, Lancôme.

Direkt vid applicering kommer en kylande känsla som piggar upp och sitter kvar. Bra verkningstid på tio minuter. Serumet har en mjölkig och fast konsistens som gör att det absorberas fort och får maskerna att sitta på plats. Överflöd baddas in och försvinner snabbt. Ger direkt ett förbättrat resultat. Reducerar mörka ringar och återfuktar bra.

BETYG: 4,6

Läs mer och köp här.

Ögonmask 4: för både ögon och kind

Dermask spot jet cheek and eye lift, 2 st, Dr Jart+.

Jättestora masker som går ner över kinden och lyfter hela ögonpartiet en våning. Knottrig hydrogelmask ökar blodcirkulationen, och gör huden återfuktad, fast och len. Verkar även uppljusande och reducerar fina linjer en aning. Massera på masken för extra effekt. Plus för bra pris, minus för få masker per paket. 30 minuters verkningstid.

BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

LÄS MER: Ögonkräm – så använder du den rätt och bäst i test

Ögonmask 5: Bra vardagsmask från Peter Thomas Roth

Cucumber de-tox hydra-gel eye patches, 30 st, Peter Thomas Roth.

Prisvärda masker med miljösmart förpackning. Tunna, lagom fuktiga och sitter på plats. Huden blir jämn och fin, linjer mindre synliga. Dämpar svullnad bra, men minimal påverkan på mörka ringar. Ger resultat direkt, men effekten är något kortvarig. Kyler skönt under och efter användning.

BETYG: 4,4

Läs mer och köp här.

Ögonmask 6: Hej då till mörka ringar från Filorga

Optim eyes patch, 8 st, Filorga.

"Mina ögon dyrkar dessa! Efter 15 minuter var mina mörka ringar knappt synbara längre. Jag fick till och med höra att jag såg utvilad och fräsch ut. Det sticker lite under tiden de verkar, men det känns bara som ett kvitto på att de fungerar", säger en testare. Känns kylande, lugnande och återfuktande. Minus för kort effekt.

BETYG: 4,3

Läs mer och köp här.

Ögonmask 7: Prisvärda från Kocostar

Foto: Jeon_woo_chang

Princess eye patch gold, 30 st, Kocostar.

Svårplacerade och kräver att man sitter stilla för att de inte ska glida ner. Serumet absorberas långsamt. Återfuktar okej, men ögoncrème direkt efter är ett måste. Bättre på att reducera mörka ringar. Dämpar puffighet och lämnar en diskret men fin lyster. Inget långvarigt resultat, men perfekt för lite lyxkänsla i vardagen. Plus för bra pris!

BETYG: 4

Läs mer och köp här.

Vanliga frågor om ögonmasker – så fungerar de

Foto: CAMERA PRESS/Camera Press / IBL

Varför ska jag använda ögonmask?

SVAR: Ögonpartiet är ingen diskret del av kroppen. Den känsliga, tunna huden avslöjar allt från sena nätter till ett för högt saltintag eller slarv med våra åtta glas vatten om dagen (vi är skyldiga till allt, så inga dömande pekpinnar här). En ögonmask kan dämpa svullnad, plumpa ut torrhetslinjer och minska mörka skuggor i ett nafs.

LÄS MER: Så blir du av med påsar och mörka ringar under ögonen (bästa tipsen!)

När ska jag använda ögonmask?

SVAR: Det beror helt på vad du vill ha för resultat. I testgruppen hade vi både trötta småbarnsmammor som behövde piggas upp till morgonkaffet och testare som la en lyxig mask precis innan festmakeupen skulle åka på. Ett tips är att lägga på ögonmasken när du flyger och sedan dra ner en sovmask över. Du kommer att gå av planet som en nyponros.

Hur ofta ska jag använda ögonmask?

SVAR: Hur ofta eller sällan du vill. Vi använder dem vid behov, när ögonpartiet behöver en snabb renovering eller vi vill se extra pigga ut.

Vad är skillnaden på mask i lappform och klassiska crèmemasker?

SVAR: Utmärkande för masker i sheetmaskformat är att ett material, som hydrogelé, bomull eller biocellulosa, dränks i en stor mängd serum. Eftersom serumet pressas in och blir inlåst av maskmaterialet får huden möjlighet att på kort tid absorbera en stor mängd aktiva ingredienser. Runt ögat får till exempel avsvällande ingredienser extra effekt.

Kan jag maximera effekten på något sätt?

SVAR: Är det avsvällning du är ute efter så ger några timmar i kylskåpet en extra skjuts. Kylan i kombination med beprövade dränerande ingredienser som koffein är puffögats bästa vän.

Kan ögonmasker ge permanenta resultat?

SVAR: Ja, och nej. Masker är till sin natur en quickfix för snabba, tillfälliga resultat. Skulle du använda ögonlappar varje dag skulle du sannolikt få samma långsiktiga resultat som med ett bra ögonserum eller crème, men också stora hål i plånboken. Se dem som ett komplement för kvicka askungeresultat.

Behöver jag använda crème ovanpå?

SVAR: Serum går ner i hudens djupare hudlager, så lås in härligheten med en klick lätt ögoncrème, inte minst om du är torr. Och glöm inte spf dagtid.

Ger längre verkningstid bättre effekt?

SVAR: Nej. Följ alltid instruktionerna.

Hur vet jag vilken ögonmask jag ska välja?

SVAR: Läs vårt test! Vår testpanel består av sex kvinnor i olika stadier av livet som utvärderade allt från effekten på mörka ringar till Sahara-torra flodfåror som akut behövde vattnas.

Här hittar du alla bäst i test inom skönhet från Damernas Värld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!