Artikeln innehåller köplänkar

Foto: CoffeeAndMilk

Bäst i test: Puder som trollar bort linjer & porer

Puder med photoshop-effekt, är det lika bra som det låter? Kan transparenta mikrofina puder som lovar att sudda bort linjer och porer rentav ersätta våra bästa fotofilter? Vi har testat transparenta puder med photoshop-effekt och utsett bäst i test.

Bästa puder – innehåll:

1. Stort test av puder – vi har utsett bäst i test

2. Så rengör du din borste och din puderpuff

3. Fler bäst i test av Damernas Värld

 

Puder 1: ”Klanderfri photoshop-effekt” från Sensai – vår vinnare och bäst i test

Loose powder translucent, 20 g, Sensai.

Mattar ner huden men ändå ger naturlig lyster. Lyxig puff medföljer för applicering på filmstjärnemanér. Klanderfri photoshop-effekt och sminket hålls på plats hela dagen. Räknat i gram är pudret prisvärt trots maffig prislapp.

BETYG: 5

Läs mer och köp här.

 

Puder 2: By Terry – som ditt bästa Insta-filter

Hyaluronic hydra-powder, 10 g, By Terry.

Suddar bort skönhetsfel lika effektivt som ditt bästa Instagram-filter. Hyaluronsyra fyller ut fina linjer och synliga porer, och silica ger en matt yta. Små hål i burken gör doseringen enkel. En väldigt torr testare upplevde viss stramhet, andra kände sig återfuktade.

BETYG: 4,8

Läs mer och köp här.

 

Puder 3. Dyr men dryg från Shiseido

Translucent loose powder, 18 g, Shiseido.

Japan är hemlandet för vacker geisha-hy, och det är ingen slump att fantastiska underlagsprodukter kommer därifrån. Jämnar ut, raderar skavanker och tar bort blänk utan att torka ut huden. Puff medföljer. Dyr, men stor burk som varar länge.

BETYG: 4,4

Läs mer och köp här.

 

Puder 4: Nars funkar under ögonen

Light reflecting setting powder pressed, Nars.

Testets enda pressade puder. Perfekt för att matta ner utvalda delar av ansiktet, eller ha med i väskan. Toppen under ögonen. Applicera med puderborste. Resultatet är så naturligt att inte ens den närmaste #nofilter-selfien dig.

BETYG: 4,3

Läs mer och köp här.

 

Puder 5: Svalkande känsla från Makiash

Perfect finish loose powder, 9 g, Makiash.

Photoshop-effekten är bra, men för stora hål i locket gör att det kommer för mycket puder. Skydda mörka kläder vid applicering och håll dig över vasken! Väl på plats ger pudret en skön, svalkande känsla. Boostad med vitaminer.

BETYG: 4,2

Läs mer och köp här.

 

LÄS OCKSÅ: Bästa concealern – klicka här för vårt stora bäst i test med concealers

 

Puder 6: Ekologisk minimalism från RMS Beauty

”Un” powder poudre perfectaire, 9 g, RMS Beauty.

Marknadens mest minimalistiska puder består av ren silica, som absorberar överskottsolja och ger en sidenmatt yta utan att lämna ett spår efter sig. Perfekt i t-zonen och för fet hy. Ekologiskt. Poängavdrag för ett omotiverat högt pris per gram.

BETYG: 3,9

Läs mer och köp här.

 

Puder 7: Helt matt yta från Mac

Pro set powder i nyans Invisible, 30 g, Mac.

Egentligen för proffsbruk, men säljs på märkets svenska hemsida. Otroligt prisvärt. Lätt att dosera. Talkbasen ger en helt matt yta utan reflektion, men för den med akne kan problemen förvärras. Tämjer den mest bråkiga t-zon, men blir lite platt på kinderna.

BETYG: 3,8

Läs mer och köp här.

 

Så här rengör du din puderborste:

Sköter du om dina puderborstar rätt kan de hålla i många år. Se därför till att du rengör dem ofta, varannan vecka är ett bra riktmärke, och förvarar dem på ett bra sätt. Allra bäst mår de om de får stå upp i en behållare. Blöt borstarna försiktigt med ljummet vatten och rengör dem sedan med ett milt schampo eller en tvål särskilt avsedd för sminkborstar. Cirkulera med borsten i din handflata och tillsätt nytt vatten till dess att borsten känns ren. Undvik att dränka dina borstar i vatten, för mycket av det goda kan nämligen innebära att limmet i borsten släpper och borsten går sönder. Tryck ut överflödigt vatten med hjälp av en frottéhandduk och låt dem redan torka liggande.

Foto: Getty Images/iStockphoto

Så här rengör du din puderpuff:

De små puffar som du får med dig i förpackningen håller max för en tvätt eller två, därför kan det vara en god idé att investera i en puderpuff av högre kvalitet och som du kan tvätta hur många gånger som helst. Tvätta på samma sätt som dina sminkborstar.

LÄS OCKSÅ: Här hittar du fler tips på hur du bäst rengör du alla dina sminkredskap (din hy kommer tacka dig!)

 

SÅ GICK PUDERTESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

 

Fler bäst i test

Bäst i test: Mascara

Bäst i test: Solpuder och bronzer

Bäst i test: Concealer

Bäst i test: Foundation

Bäst i test: BB cream och CC cream

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!