Solpuder – bäst i test och tipsen för att applicera bronzer rätt

Foto: Jesper Ruiz Lindberg/Estrop

Solpuder, bronzer, terrakottapuder – kärt barn har många namn – kommer i många färger och former och har blivit ett måste i necessären. Precis som ett trollspö kan några svep göra dig naturligt sommarfräsch. Vi har testat solpuder och utsett bäst i test, dessutom ger vi våra bästa tips för hur du lyckas med sminket.

Solpuder – innehåll:

Solpuder – här är bäst i test 2019

Så använder du solpuder – tips för att lyckas med sminket

Vanliga misstag med solpuder

Använd ett solpuder som är en till två nyanser mörkare än din hudton för bästa resultat.

 

Solpuder – här är bäst i test:

Solpuder 1: Produkten med allt – vår vinnare och bäst i test

Bronze goddess powder bronzer, 21 g, Estée Lauder.

Förvandlar varje blekfis till en strålande gudinna. Pudret lägger sig lätt på ansiktet och smälter in fint i huden. Lagom skimmer som ger naturlig känsla. Stor och bra spegel, och produkten räcker i en evighet.

BETYG: 5

Läs mer och köp här.

 

Solpuder 2: Lyx i necessären

Sahariennes bronzing stones, 8 g, YSL.

Har en matt och fräsch finish som ger ett varmt och naturligt sommarglow. Produkten är inte pudrig och inget går till spillo. Lätt att få jämn på huden, och bronzeskimret håller hela dagen.

BETYG: 4,8

Läs mer och köp här.

 

LÄS MER: 5 vanligaste sminkmissarna med solpuder (och hur du undviker dem!)

 

Solpuder 3: Perfekt dosa

Sun wash diffusing bronzer, 8 g, Nars.

"Det här är solpudrens motsvarighet till trosor med osynlig kant – det fyller en funktion, men syns inte med blotta ögat", säger en testare. Liten och kompakt dosa gör den resvänlig.

BETYG: 4,7

Läs mer och köp här.

 

Solpuder 4: Dunderduo med och utan glitter

Bronzing duo mineral powder compact, 10 g, Clarins.

Pudret har en matt sida och en med skimmer – för dig som vill ha det bästa av två världar. Ger ett jämnt och fint resultat och känns inte kakig. Funkar sommar som vinter. Skyddar mot fria radikaler.

BETYG: 4,6

Läs mer och köp här

 

Solpuder 5: Siden mot huden

Matte radiance baked powder, 7,5 g, Laura Mercier.

Pudret är lätt att svepa över ansiktet och känns inte dammigt. "Den ljusa nyansen funkade även på min vinterbleka hud och gav mig en fräsch och pigg look", säger en testare. Minus för högt pris per gram.

BETYG: 4,4

Läs mer och köp här.

 

LÄS MER: Solpuder vs contouring – så gör du snyggaste makeupen

 

Solpuder 6: Lättarbetad och bra medföljande borste

Diorskin nude air tan powder, 10 g, Dior.

Lätt att bygga upp för mer intensitet. "Du behöver inte vara ett makeup-proffs för att få till din bronzer", säger en testare. Plus för dosa med magnet och bra medföljande borste.

BETYG: 4,2

Läs mer och köp här.

 

Solpuder 7: Högpigmenterad bronzer

Mineralize skinfinish natural, 10 g, Mac.

Något pudrig konsistens som gör att det lätt kan hamna på kläderna. Bra dosa med magneter som försluter ordentligt. Effektfull bronzer för dig som vill ha ett mer synligt resultat.

BETYG: 4

Läs mer och köp här.

 

Solpuder 8: Matt finish

Bronze lights, 8,3 g, Smashbox.

Matt bronzer som kräver en lätt hand. Starka pigment som även funkar till contouring. Bra dosa med stor spegel och produkten känns fräsch på huden. Minus för att den enbart kommer i två nyanser.

BETYG: 4

Läs mer och köp här.

 

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut. Full pott ger 5 poäng.

Av: Veronica Henriksson

 

Så fungerar solpuder – tips och vanliga frågor och svar

Hur väljer jag nyans på solpudret?

SVAR: Namnet leder oss att tro att syftet är att trolla fram en solbränna, men så är inte fallet. En för mörk nyans skapar inte en illusion av att du spenderat en vecka på St Barths – snarare att du rullat i lera. Välj en nyans som är en till två nyanser mörkare än din egen hudton. Är du blek, välj en varm persikonyans och undvik puder med röda eller orange toner (dessa toner är däremot ljuvliga på mörkare hudtoner). Precis som när du köper foundation, kolla alltid hur resultatet ser ut i dagsljus. Ser du kanter är pudret för mörkt. Solpuder ska aldrig synas med blotta ögat.

Var applicerar jag solpuder?

SVAR: Plocka upp en ytterst liten mängd puder och knacka av överskottspuder från borsten innan du attackerar ansiktet. Bygg upp färgen lite i taget. Fokusera på utstickande punkter som solljuset faller naturligt på, som kindbenens äpple, tinningarna, nästippen, haktippen och under hårfästet för att hyn ska se så där lyxigt glödande ut. Några svep över nyckelbenen är gudomligt. Just nu är solpuder på ögonlocken en tydlig trend.

Vad behöver jag för verktyg?

SVAR: Vissa puder har medföljande borste, men de är ofta för små eller hårda för ett naturligt resultat och passar bäst för nödsituationer på språng. Använd en mjuk och fluffig rougeborste som fördelar pudret jämnt och skirt.

Skimmer eller matt – vad är bäst?

SVAR: Diskret skimmer, utan glitterkorn som syns, ger naturlig lyster och smickrar alla hudtyper. Ett matt solpuder kan se platt eller kakigt ut, medan frikostigt glitter framhäver skavanker och ger diskokulaeffekt i dagsljus. Alla favoriter i vårt test faller inom ramarna för rätt skimmergrad.

Räcker det inte med ett mörkt puder?

SVAR: I teorin kan du använda det, men då går du sannolikt miste om det subtila skimret som ger den där magiska glöden.

3 vanliga misstag med bronzer

1. För mörk nyans

I ivern att semesterfiera huden är det lätt att gå rakt på de mörka nyanserna, vilket leder till att huden ser smutsig ut. Använd brun utan sol om det är brännan du är ute efter - bronzer ska ge fräschör, inte färg.

2. För mycket glitter

Glitter framhäver skavanker och ojämnheter. En diskret lyster utan glitterkorn är mer smickrande. Ju mörkare din hud är, desto mer glitter kan den hantera.

3. Contouringteknik

Bronzer ska ge en lätt fräschör på ansiktets naturliga solfångarpunkter, contouring används för att skapa optiska illusioner och skuggeffekter. Spara contouringteknikerna till kvällen.

Av: Maria Ahlgren

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!