Micellärt vatten – bäst i test och hur du använder det rätt

Foto: © 2015 Estrop-Barcelona PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL

Modeller, kvällströtta, megatorrisar och festivalbesökare har en vän gemensamt – rengöring i form av micellärt vatten. Men vad är micellärvatten egentligen? Och vilken variant är bäst? Vi har testat åtta micellära vatten och guidar till allt du behöver veta om produkten som vi älskar att älska.

Micellärt vatten – innehåll:

Micellärvatten – här är bäst i test

Så fungerar micellärt vatten – vanliga frågor och svar

För- och nackdelar med micellärt vatten

 

Micellärt vatten – här är bäst i test:

Foto: Home

Micellärvatten 1: Fransk ikonprodukt från Bioderma – vår vinnare

Sensibio H2O, 250 ml, Bioderma.

Originalet, som blev känt för sin rykande åtgång under modevisningssäsongen. Löser snabbt upp makeup utan att irritera eller torka ut känslig hy. Lämnar en skön och sval känsla på huden. Neutral doft. Lever upp till hajpen. Bästa budgetköpet!

BETYG: 4,8

Läs mer och köp här.

 

Foto: Home

Micellärvatten 2: Snäll smutsmagnet

Anti-ageing micellar solution cleanser, 400 ml, Filorga.

Rengör med bravur, och den generösa flaskan gör produkten mycket prisvärd. Det doftfria vattnet är milt nog att passa känslig hy, och den korta men effektiva ingredienscocktailen gör testpatrullen knäsvag.

BETYG: 4,6

Läs mer och köp här.

 

Foto: Home

Micellärvatten 3: Bästa förpackningen

Eau efficace, 300 ml, Sisley.

Smart tryckkork gör det lätt att dosera utan spill. Efter några bomullsrondeller känns huden mjuk, ren och återfuktad. Innehåller lyxiga botaniska extrakt och doftar dyrt. Priset är högt, men produkten är underbar.

BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

 

Foto: Home

Micellärvatten 4: För ultrakänsliga

Micellar water ultra reactive skin, 200 ml, La Roche-Posay.

Perfekt för känslig hy som lätt reagerar med stramhet och rodnad. Känslan av pappershud försvinner med detsamma tack vare fuktbindande ingredienser. Det krävs lite jobb för att få bort makeupen, i synnerhet mascara.

BETYG: 4,3

Läs mer och köp här.

Foto: Home

Micellärvatten 5: Skön morgonrengöring till budgetpris från Lumene

Lähde pure arctic miracle 3-in-1 micellar cleansing water, 250 ml, Lumene.

Finns i tre storlekar, vilket gör den perfekt för alla tillfällen. Bra innehåll, som återfuktande björksav. Kräver en del gnugg för att få bort ögonsminket, så den passar bättre som morgonrengöring. Parfymfri.

BETYG: 4,2

Läs mer och köp här.

 

Micellärvatten 6: Supermild hudvård

Eau micellaire douceur, 200 ml, Lancôme.

Sveper snabbt bort lättare makeup och lämnar huden silkeslen. Bra pumpfuktion gör den lätt att dosera. "Hade den inte varit så dyr hade den fått en femma i betyg", säger en testare. Lyxig doft.

BETYG: 4,1

Läs mer och köp här.

 

Foto: Home

Micellärvatten 7: Variant till minipris från Garnier som skakas med olja

Skin active micellar cleansing water in oil, 400 ml, Garnier.

Vattnet skakas ihop med olja, vilket gör huden mjuk och återfuktad. Med två bomullsrondeller får du bort all makeup. Plus för priset, mängden och tillgängligheten. Minus för stark doft.

BETYG: 4

Läs mer och köp här.

 

Foto: Home

Micellärvatten 8: Generös flaska

Micellar cleansing water, 400 ml, L'Oréal Paris.

Supersizad flaska med smart klickkork. "Efter två-tre rondeller känner jag mig ren i ansiktet, men den funkar mindre bra på vattenfast mascara", säger en testare. Huden kan upplevas som något torr efteråt. Doftfri.

BETYG: 4

Läs mer och köp här.

SÅ GICK TESTET TILL

Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.

Av: Veronica Henriksson

 

Så fungerar micellärt vatten – vanliga frågor och svar

Micellära vatten erbjuder mild rengöring i expressfart – perfekt för trötta kvällar och stressiga morgnar. Här är guidar vi till hur du använder det rätt.

Hur använder jag micellärvatten?

SVAR: Det är löjligt enkelt. Fukta en bomullsrondell och badda över ansiktet i lätta cirkelrörelser – gnugga inte! Upprepa med nya bomullsrondeller tills bomullen är helt ren (använd båda sidorna för miljöns och plånbokens skull). Det kan också användas i stället för ansiktsvatten som ett sista steg i din rengöring.

Vad är micellärt vatten och vem passar det?

SVAR: Miceller upptäcktes redan för hundra år sedan, men genomslaget kom med franska Bioderma, vars micellärvatten skapades för att ge reaktiva hudtyper ett alternativ till tvål-och-vattenrengöring. Produkten blev en stapelvara under Paris modevecka, när modellerna snabbt behövde byta makeup mellan visningarna. I dag finns det micellärrengöring för alla hudtyper.

Hur skiljer det sig från vanligt ansiktsvatten?

SVAR: Micellärvatten är rengörande, medan ansiktsvatten återställer pH-värdet efter tvätt. Förväxla inte dessa två! Micellär innebär att produkten innehåller miceller, som omsluter makeup, olja och smuts och lyfter ut dem från huden, som små magnetiska dammsugare. Ansiktsvatten innehåller ofta alkohol, som har en porsammandragande effekt, medan micellärvatten oftast är alkoholfritt, vilket betyder noll risk för uttorkning.

Kan micellärvatten helt ersätta annan rengöring?

SVAR: Därom tvistar de lärde, men generellt rengör vattnet inte tillräckligt djupt för kvällsrutinen. För dig som använder vattenfast makeup kan rengöring med enbart micellärvatten vara både tålamodsprövande och kostsamt.

Kan jag använda både micellärvatten och vanlig rengöring?

SVAR: Ja! Många ersätter morgontvätten med micellärvatten och använder det som ansiktsvatten efter vattentvätt på kvällen för att suga ut de sista resterna av dagens skräp.

 

För- och nackdelar med micellärvatten

+ Du kan i nödlägen sminka av dig i sängen (perfekt efter ett Netflix-maraton).

+ Du kan sköta rengöringen även när vatten saknas, som i sommarstugan, på flyget eller på festival.

+ Retar inte upp känslig hy (även om undantag alltid finns). + Utmärkt som snabb och snäll morgonrengöring. + Lämnar till skillnad från vanlig makeupremover ingen oljig hinna på huden.

- Har du tung makeup krävs många omgångar bomullsrondeller innan allt är borta, vilket kräver resurser i både tid och bomull.

- Rengör bara ytligt.

- Fungerar mindre bra på vattenfast makeup.

- Vissa märken kan svida i ögonområdet.

Micellärvatten är ett måste för makeupartisterna under modeveckorna- som fullrengöring eller för att fixa små skavanker med bomullspinne.

Av: Maria Ahlgren

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!