Vilken peeling är bäst?

Ämnen i artikel:

Damernas världs skönhetsredaktör Therése Hallberg svarar på läsarnas skönhetsfrågor på Damernas.se. 

FRÅGA:Vad är skillnaden mellan en mekanisk peeling och en kemisk peeling? Vilken sort är bäst? /Emelie

SVAR: En mekanisk peeling är en peeling som innehåller små korn som rispar upp hudytan och på så sätt tar bort döda hudceller. Det kan till exempel röra sig om små fruktkärnor. 

Har du känslig hy eller lider av akne är en mekanisk peeling inte att föredra, eftersom det är en ganska omild behandling som kan irritera huden och också sprida aknebakterier. Då är det bättre att välja en kemisk peeling, som innehåller syror (AHA och PHA) som löser upp döda hudceller utan att du behöver gnugga in produkten i ansiktet. 

Har du en tålig och normal hud kan du troligen använda AHA-syror utan att huden kliar eller stramar för mycket. Har du däremot en känslig hud är PHA-syror att föredra, eftersom de är betydligt mildare än AHA-syror. Det finns alltså ingen peeling som är ”bättre” än den andra, allt handlar om vilken typ av hud som du har. Du kan köpa båda mekaniska och kemiska peelingar för hemmabruk eller göra dem på salong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!