Artikeln innehåller annonslänkar

Vilka är de viktigaste sminkverktygen att ha i sin neccessär? Anja Skeppe Grahn listar sina favoriter.
Vilka är de viktigaste sminkverktygen att ha i sin neccessär? Anja Skeppe Grahn listar sina favoriter. Foto: Shutterstock/Martin Petersson

Skönhetsredaktören: 7 bästa sminkverktygen att ha i necessären

Här är verktygen jag sliter på varje dag – och som garanterar ett perfekt makeupresultat.

I Anja Skeppe Grahns necessär hör bland annat en pincett från Tweezerman och en portabel pensel från Chanel till vardagshjältarna.

1. Borste för porslinshy

Heavenly luxe complexion perfection brush #7 från It Cosmetics är en mjuk, tät borste som ”buffar” in foundation och polerar fram porslinshy. Den lilla borsten i andra änden är perfekt för concealer. Läs mer och köp här. 

2. Kakfritt med beautyblender

Jag har provat många kopior, men ingen klår originalet Beautyblender. Det gäller bara att göra rätt, alltså fukta svampen och sedan ”studsa” in din foundation, för ett sömlöst och kakfritt resultat. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Skönhetsredaktörens tio budord: ”Så fick jag mitt bästa hår någonsin” 

3. Portabel pensel

Den ena änden är en smal, lite styvare pensel som ger precis applicering av concealer i inre ögonvrån. Den andra, fluffigare borsten gör att färgen smälter in. Pinceau duo correcteur rétractable, från Chanel har dessutom lock, vilket gör den hygienisk och smidig att slänga ner i väskan. Läs mer och köp här. 

Min Tweezerman är fortfarande skapare än alla sina konkurrenter.

4. Greppvänlig franstång

Smooth lash curler, från Diors proffslinje Backstage, är en stadig fransböjare som ger alla fransar en fin böj i ett enda grepp. Läs mer och köp här. 

5. Precis pincett

Jag har haft min Tweezerman i snart ett decennium utan att slipa den (även om den möjligheten finns) och den är fortfarande skarpare än alla sina konkurrenter. Läs mer och köp här. 

6. Japansk borstkonst

Japanerna är bäst i världen på makeupborstar, och nästan alla märken som säljer borstar av hög kvalitet tillverkar dem i Japan. Så klart gäller det även Shiseido, och min favorit ur deras senaste, lyxiga borstkollektion är Maru Fude Multi face brush som ger perfekt rougeresultat. Läs mer och köp här. 

7. Ögonskuggans älskling

Macs 217 Blending brush har varit min favoritborste för ögonskugga de senaste 15 åren, och var en stor anledning till att jag började älska ögonskugga. Nu har den kommit i syntethår och min borstarsenal är därmed helt cruelty free. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Damernas Värld-redaktionen delar sina bästa skönhetsköp – någonsin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!