Artikeln innehåller annonslänkar

Skönhetsredaktören: ”Bästa syra-produkterna som kickar igång cellförnyelsen”

Nu är det säsong för syra! Mörkret gör vintern till en perfekt tid att använda mer aktiva produkter som kickar i gång cellförnyelsen och ger persikohy lagom till våren.

Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn är ett stort fan av syror och passar på att använda dem under vintern (då syror gör huden solkänslig). Här är produkterna hon kickar igång 2020 med.

1. Pordammsugaren

Niacinamid (vitamin B3) är en av hudvårdens största stjärnor och Treatment niacinamide formula, Emma S, innehåller optimala fyra procent. Jag tycker att den både städar upp porerna och gör huden klarare. Läs mer och köp här. 

Emma S, treatment niacinamide formula.

2. Nya generationens retinol

Retinaldehyde är inte bara hudläkarnas favoritingrediens, utan även min – just för att den gång på gång har visat sig ha så många hudförbättrande egenskaper. Den nya formen av A-vitamin, som finns i R-Retinoate youth activating cream, Medik8, är effektiv och har samtidigt färre bieffekter. Läs mer och köp här. 

R-retinoate youth activating cream, Medik8.

LÄS MER: Skönhetsredaktörens tio budord: ”Så fick jag mitt bästa hår någonsin” 

3. Starkare och snällare C-vitamin

Potent-C power serum, Peter Thomas Roth, innehåller en ny typ av C-vitamin som är effektivare, men som jag också upplever som mindre irriterande än vanlig askorbinsyra. Några bruna pigmentfläckar har minskat rejält efter bara en flaska! Läs mer och köp här. 

Potent-c power serum Peter Thomas Roth.

 

Anja tipsar: Använd inte flera aktiva ingredienser på en gång. Välj en period för var och en, eller alternera mellan morgon och kväll.

4. Dunderkur i serumform

Minst en gång per år försöker jag få till en kur med Bioeffects mest effektiva serum, 30 day treatment, som är fullproppad med förnyande EGF. Inget annat behövs, och jag brukar bara komplettera med rengöring och solskydd. Läs mer och köp här. 

30 day treatment, Bioeffect.

5. Räddare i nöden

När man använder aktiva produkter är det viktigt att komplettera med milda produkter. Phenomenal gel, Pixi, är perfekt om man råkat gå på för hårt med syrorna. Läs mer och köp här. 

Phenomenal gel, Pixi.

6. Kraftfull quick-fix

Wow! Med Professional grade resurfacing liquid peel, Dr Dennis Gross, syns förbättring efter bara en omgång. Men den är också utvecklad för att ge professionellt resultat hemma (var försiktig, med andra ord). Läs mer och köp här. 

Professional grade resurfacing liquid peel, Dr. Dennis Gross

LÄS MER: Guide: hetaste skönhetstrenderna 2020 – och så bär du dem 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!