Bli av med läppbalsamberoende?

Damernas Världs nya skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hur gör man sig av med sitt läppbalsamberoende?

SVAR: Att vara beroende av läppbalsam är faktiskt riktigt vanligt. Jag har flera vänner som alltid måste ha ett läppbalsam i väskan och ett stående på nattduksbordet (om de skulle vakna och behöva smörja läpparna på natten). Men är det ett psykiskt eller fysiskt beroende? Jag skulle gissa på båda. Det skapar självklart en vana att använda läppbalsam och att applicera det på läpparna blir en lugnande
handling.
Men läppbalsam som innehåller mineraloljor (som till exempel paraffin som även kan heta petrolatum) eller alkohol skapar faktiskt även ett fysiskt beroende eftersom dessa ingredienser förhindrar läpparnas egna
förmåga att skapa fukt och torkar ut dem så du behöver mer och mer läppbalsam för att hålla dem återfuktade.
Jag skulle rekommendera att du byter till ett läppbalsam som inte innehåller paraffin utan istället naturliga oljor, till exempel Rosenseriens Läppcerat eller Estelle & Thilds Rasperry Lip Balm.
Naturliga, ekologiska ingredienser arbetar med din hud istället för att lura den.
Du kan även testa att använda ren olja, till exempel majsolja eller rapsolja på läpparna.
Lycka till!

Fill out my Wufoo form!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!