Artikeln innehåller annonslänkar

Anja Skeppe Grahn listar de bästa kosttillskotten 2020.
Anja Skeppe Grahn listar de bästa kosttillskotten 2020. Foto: Getty Images (montage)

Skönhetsredaktören: ”De mest effektiva kosttillskotten för hud och hår”

Kosttillskott är en stor del av min hud- och hårvårdsrutin: här är några favoriter, som jag tycker gör verklig skillnad.

Kosttillskott kan göra under för huden, håret och välmåendet. Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn listar sina favorittillskott – från msm till kollagen och cbd-olja.

1. Kosttillskott msm: ger håret en skjuts

Kosttillskott msm för håret.

Msm (Metylsulfonylmetan) är en en viktig beståndsdel i håret, och jag märker att mitt hår blir starkare om jag är noga med att ta Msm bio-plus från Oskia Skincare. Läs mer och köp här. 

2. Kosttillskott för huden: bygg kollagen med C-vitamin

Kosttillskott med vitamin C.

Jag kombinerar alltid Msm med C-vitamin för att boosta hudens kollagen då båda är viktiga komponenter för kollagensyntesen. Helst tar jag C-vitamin från naturliga källor som också är rika på växtpolyfenoler, som Vitamin C-400 från Innate Response. Läs mer och köp här. 

Jag kombinerar alltid Msm med C-vitamin för att boosta hudens kollagen.

3. Kosttillskott för bra fett: torskleverolja

Kosttillskott med torskleverolja.

Rätt fett är bra för cellmembranen och könshormonerna. Extra virgin cod liver oil från Rosita innehåller naturliga nivåer av D-vitamin och A-vitamin, samt så klart Omega 3. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Hudforskaren slår hål på 5 vanliga skönhetsmyter (vilka trodde du på?)

4. Antiinflammatoriskt kosttillskott för huden: gurkmeja

Kosttillskott för huden med gurkmeja.

Kurkumin, den aktiva beståndsdelen i gurkmeja, sägs vara antiinflammatorisk. När jag äter Meriva 500-sf från Thorne känns huden lugnare och mindre blossig. Läs mer och köp här. 

5. Kosttillskott för fast och spänstig hud: kollagen

Kosttillskott för huden med kollagen.

I studier har man sett att kollagen som man äter kan bygga upp kollagenet i huden. Antagligen är det sammansättningen av aminosyror som är fördelaktig för huden och jag märker stor skillnad på fasthet. Cp1 från Puori innehåller hydraliserat kollagen som kroppen lätt tar upp. Läs mer och köp här.  

6. Kosttillskott mot trötthet och stress: cbd-olja

Kosttillskott: cbd-olja.

Ashwagandha, kamomill och rosenrot är några kosttillskott som ska förbättra sömn och minska stress, och det senaste som kan sälla sig till skaran är cbd-olja: flera studier pekar på avstressande fördelar. Hemp oil från Mantle gör susen. Läs mer och köp här. 

Resveratrol är en extremt potent växtpolyfenol som sägs jobba antiinflammatoriskt och även hjälpa kroppen till reparation.

7. Antiinflammatoriskt kosttillskott: resveratrol ”reparerar” kroppen

Kosttillskott med resveratrol. Foto: Bjorn Dahlgren / 2016

Resveratrol är en extremt potent växtpolyfenol som enligt flertalet studier sägs jobba antiinflammatoriskt och även hjälpa kroppen till reparation. Den speciella filmtekniken i Resveratrol boosting films från Reserol gör att kroppen kan tillgodgöra sig resveratrolet mer effektivt. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Skönhetsredaktören tipsar: ”Högteknologiska verktyg som maxar din beautyrutin” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!