DV TESTAR: BB-creams som återfuktar, jämnar ut och vårdar huden

BB-creams sägs vara asiatiska kvinnors skönhetshemlighet. En allt i ett-crème som ska återfukta, skydda, jämna ut och vårda huden. Den fungerar ungefär som en ansiktscrème med primer, concealer, foundation och ofta solskyddsfaktor. Men villken är bäst? DV har testat en hel rad BB-creams och korat bäst i test. BB-cream – så funkar det

Varför ska jag använda en BB-cream?

För att med enbart en produkt få en jämn hudton och ge huden lyster, alternativt göra den matt.

Vem passar det?

Den passar främst dig som vill ha en lätt vardags­makeup och en inte så täckande grund. Den är även perfekt om du vill att det ska gå snabbt och enkelt när du lägger makeup.

Hur använder jag den?

Du smörjer antingen in den direkt efter att du rengjort ansiktet eller efter din vanliga dagcrème, beroende på hur mycket fukt din hud behöver.

POÄNG AV 5 MÖJLIGA

1. L’Oréal Paris Nude magique, 159 kr.

POÄNG: 4,8

OM BB-CREAMEN: Crèmen är vit med små lila korn och ser nästan ut som en rinnig tandkräm före applicering. Den smälter in i huden och jämnar ut. Den täcker inte lika väl som en foundation, men passar som en lätt vardagsmakeup. SPF 12.

2. Lancôme Hydra zen beauty balm, 345 kr.

POÄNG: 4,5

OM BB-CREAMEN: Krämig konsistens i en smart tub som förhindrar att det kommer ut för mycket. Lätt att massera in i huden, jämnar snabbt ut små ojämnheter och ger huden lyster. Väldigt lik en färgad dagcrème, men med solskyddsfaktor och vårdande ingredienser. SPF 15.

3. Collistar Magica BB, 295 kr.

POÄNG: 4,0

OM BB-CREAMEN: Krämig konsistens som är lätt att massera in i huden. Ger en naturlig och lätt lyster, täcker inte röda partier men jämnar ut små ojämnheter och mattar glansiga områden. Lite stark doft. SPF 20.

4. Garnier BB Cream Miracle skin perfector, 115 kr.

POÄNG: 3,8

OM BB-CREAMEN: Konsistensen är som en hudlotion och det är tyvärr lätt att för mycket kommer ur tuben. Du behöver bara lite för att täcka hela ansiktet. På huden känns den lite blöt men ger en fin nyans och mycket lyster. Passar främst till torrare hud. SPF 15.

5. Maybelline Dream fresh BB, 109 kr.

POÄNG: 3,5

OM BB-CREAMEN: Oljefri BB-cream som är krämig och passar bra på fet eller blandhy. Huden känns len och ser jämn och matt ut. Till vardags fungerar den utmärkt om du inte behöver en väldigt täckande grund. SPF 30.

6. Vichy Neo­vadiol lumière, 289 kr.

POÄNG: 3,0

OM BB-CREAMEN: Ska ha antiage-effekt. Den går snabbt in i huden och du behöver använda ganska mycket för att täcka hela ansiktet. Den täcker inte röda områden men jämnar ut och ger lite lyster. Doftar lite för starkt. Innehåller ej SPF.

7. Yves Rocher Sublime skin BB cream, 109 kr.

POÄNG:  2,8

OM BB-CREAMEN: Anpassar sig efter hudtonen och förstärker den ton du redan har, men är inte täckande och döljer inte röda områden. Den smälter lätt in i huden, som blir len och en aning mattare. Innehåller ej SPF.

Vill du läsa mer om CC-cream och se vårt test, spana in den här artikeln!

Artikeln publicerades ursprungligen den 20 november 2012.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!