DV TESTAR: Bästa BUS-cremen – brun utan sol

Nu är det dags att släppa ut benen ur strumpbyxorna. Damernas värld har testat brun utan sol, och korat de bästa produkterna. Allt för att du ska kunna starta säsongen med en fräsch solbränna.

Brun utan sol är en fantastisk uppfinning som vi borde älska. Den ger oss en fin, gyllene solbränna utan att vi behöver riskera hudens hälsa med UV-strålar - i stället behöver vi bara smörja in oss med en crème.

Men det finns hinder som behöver övervinnas.

För det första: lukten. Det spelar ingen roll hur gott själva crèmen i sig luktar. Den där typiska brun utan sol-lukten kommer nämligen från den kemiska processen i din egen hud när sockret i huden karamelliseras så att du blir brun.

För det andra: kladdigheten. Brun utan sol går inte in i huden lika snabbt som en vanlig lotion. Du kan få gå omkring och vänta på att den ska sjunka in om du inte vill riskera att få gula fläckar på kläderna eller lakanen.

För det tredje: omständligheten. Det fungerar inte att bara smörja in sig lite snabbt och sedan gå till jobbet. Du måste undvika vissa områden på kroppen helt, stryka tunnare på andra och inte minst vara nogrann så att du inte missar något område. Annars riskerar resultatet att bli onaturligt, flammigt och fult.

Men för den som har tränat in sin brun utan sol-rutin är det inte värre än att tvätta håret. Och resultatet är en solfräsch kropp - med rätt produkter. För att ta reda på vilka som fungerar bäst har vi testat sex olika brun utan sol-produkter för kroppen.

Appliceringstips:

- Applicera helst på ren, exfolierad och återfuktad hud.

- Börja med underbenen och smörj dig från ankeln upp till knät - men undvik själva knät än så länge. När du har smörjt in benen noggrant, använd den lilla mängd som finns kvar i händerna till att smörja fötter och knän.

- Var försiktig med områden som armhålan (undvik den inte, men var lite snål med crème) och undersidan av armarna. I solen blir dessa områden aldrig lika bruna som resten av kroppen, så det ser lätt onaturligt ut om du smörjer lika intensivt där.

- Områden som lätt får för mycket färg är knä- och armveck. Dra gärna av dem med en näsduk när du är klar för att minska mängden crème.

Lancôme Flash Bronzer Natural Tan, 320 kr.

POÄNG: 4,5

OM PRODUKTEN:Skön crème som känns lätt att applicera. Ger det mörkaste resultatet av de testade produkterna.

Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow Body, 375 kr.

POÄNG: 4,3

OM PRODUKTEN:Härlig doft i början och en bra gelformula som snabbt går in i huden - man behöver inte oroa sig för kläderna. Däremot måste man vara noggrann och snabb för att få det jämnt.

L'Oréal Sublime Bronze Self Tanning Spray, 175 kr.

POÄNG: 4,3

OM PRODUKTEN: Spraymunstycket fungerar riktigt bra, färgen blir jämn och du blir snyggt brun. Problemet är att man måste skydda golvet när man sprayar.

Clarins Delicious Self Tanning Cream, 405 kr.

POÄNG: 4,3

OM PRODUKTEN: Superhärlig formula som gör appliceringen enkel och skön. Färgen blir fint gyllene och inte alls orange. Känns bäst efter två appliceringar.

Clinique Self Sun Body Tinted Lotion, 230 kr.

POÄNG: 3,7

OM PRODUKTEN: Ger inte så mycket färg - passar den som vill ta det lite försiktigare. Det behövs flera insmörjningar för att få en rejäl solbränna.

Å Brun utan sol, 67 kr.

POÄNG: 3,0

OM PRODUKTEN: Den tar lite tid på sig att sjunka in och ger en varm färg som fungerar, men man bör vänta några dagar innan man tar mer - risken är annars att huden blir lite gul.

I varje nummer av Damernas värld koras "bäst i test"-produkter i våra populära och oumbärliga DV TEST. Alla tidigare test hittar du här på Damernas.se ...

Vår stora guide till hur du får bäst resultat med brun utan sol hittar du här. 

DV TESTAR: EXKLUSIV LISTA: Läsarnas skönhetsfavoriter

DV TESTAR: TOP 10: Bästa mascaror

DV TESTAR: SKÖNHETSFAVORITER: Bubblare

DV TESTAR: DV-redaktionens skönhetsfavoriter

DV TESTAR: DV TESTAR: Cellulit-crèmer

DV TESTAR: DV TESTAR: VINNARE 2010

DV TESTAR: Årets nya mascaror

DV TESTAR: Kroppsoljor

DV TESTAR: Multifunktionella läppstift

DV TESTAR: Mousse som gör ansiktet rent

DV TESTAR:  Remover

DV TESTAR:  Vattenfast mascara

DV TESTAR:  Peeling för ansiktet

DV TESTAR:  SOS-crèmer

DV TESTAR:  Flytande mineralfoundation

DV TESTAR:  Remover utan flaska

DV TESTAR:  Vibrerande mascaror

DV TESTAR:  Makeupremover

DV TESTAR:  Flytande eyeliner

DV TESTAR:  Askungecrèmer

DV TESTAR:  Ljusreflekterande concealer

DV TESTAR:  Fotcrèmer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!