DV-testar: CC-creams som täcker och vårdar huden

Efter BB-cream kommer nu CC-cream, men vad är skillnaden mellan dem och hur hittar man en bra CC-cream? DV-redaktionen testade skönhetsvärldens nya crème-favorit!

VAD ÄR EN CC-CREAM?

CC står för ”color correct” eller ”color control” och är en crème som du kan använda i stället för foundation om du vill ha ett täckande resultat och samtidigt vårda huden och skydda den mot solens strålar.

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ BB-CREAM OCH CC-CREAM?

Jämfört med BB-cream är CC-cream lättare i konsistensen men mer täckande och har ofta högre solskyddsfaktor.

SÅ ANVÄNDER DU CC-CREAM: 

1. Börja med din vanliga hudvårdsrutin och smörj in ansiktet med en återfuktande ansiktscrème efter rengöring.

2. Applicera crèmen. Använd antingen en foundation-pensel eller dina fingrar.

3. CC-cream är mer täckande än till exempel BB-cream så börja med en liten mängd och applicera främst runt näsan eller där du kan behöva extra täckning.

1. Lumene Color correcting cream, spf 20, 139 kr.

POÄNG: 4,8

OM CC-CREAMEN: Tunn och lätt konsistens som känns skön för huden. CC-creamen är dryg och det behövs bara lite för att täcka hela ansiktet. Ger fin lyster och matt finish. Täcker både blå och röda partier men ger inte ett onaturligt eller kakigt intryck. Prisvärd!

2. PhFormula CC cream, spf 30+, 378 kr.

POÄNG: 4,5

OM CC-CREAMEN: Lätt konsistens som är smidig att applicera i ansiktet. Ger inte ett heltäckande resultat, men jämnar ut och ger en matt finish på huden. Luktar gott och tuben har ett litet hål som gör det lätt att dosera rätt mängd. Plus för hög solskyddsfaktor.

3. Clinique Superdefense CC cream, spf 30, 295 kr

POÄNG: 4,0

OM CC-CREAMEN: Lite tjockare konsistens som ger ett mycket täckande resultat på huden. Lite svår att applicera, resultatet kan bli något ojämnt. Testpersonerna provade att blanda ut den med dagcreame, då blev den lättare att få jämn, men hade inte samma täckningsgrad. Bra med hög solskyddsfaktor!

4. Smashbox Camera ready CC cream, spf 30, 360 kr. 

POÄNG: 3,8

OM CC-CREAMEN: Jämnar ut huden och är lätt att applicera. Ger lyster och en blank finish. Den ljusaste nyansen skulle behöva vara ljusare för att passa ljusa hudtyper. Konsistensen är ganska tjock och flera av testpersonerna tyckte att det gick bättre när de blandade den med en primer. Plus för högt solskydd.

5. Max Factor Colour correcting cream, spf 10, 159 kr. 

POÄNG: 3,5

OM CC-CREAMEN: Tunn konsistens som är lätt att applicera. Ger lyster och en glansig finish. Täcker till viss del men passar inte den som vill ha hög täckningsgrad. Crèmen sitter bra och håller hela dagen. Minus för låg solskyddsfaktor.

Vill du få tips på bra BB-creams hittar du vårt test här.

AV: Carin Karlsson och DV-redaktionen, artikeln publicerades ursprungligen den 26 juli 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!