DV TESTAR: Cellulit-cremer för slät hud

Fasta, släta lår – utan celluliter – är få förunnat, men en gemensam dröm för desto fler. Därför är utbudet av cellulitcrèmer stort. Men håller de vad de lovar? DV har testat några av de populäraste på marknaden.

Vill du ta ett krafttag mot celluliterna? Läs DV:s cellulitcrèmestest efter klicket.

"Det kan väl inte fungera", är de flesta svenska kvinnors inställning till cellulitcrèmer. Vi är skeptiska, minst sagt. Men visst ger crèmerna viss effekt, i alla fall så länge du använder dem. Det finns ingen crème i världen som kan förvandla dina fettceller och din hud för evigt, men de kan ha en hudförändrande effekt som dock försvinner så fort du slutar använda produkten.

De flesta cellulitcrèmer bygger på att öka kroppens dränering. Koffein och hästkastanj är några av de verksamma ämnena som hjälper huden att göra sig av med extra vatten, vilket gör att huden stramas till. Själva massagen, som bidrar till ökad blodcirkulation, tros också bidra till att minska celluliterna. Gemensamt för flera av cellulitcrèmerna är att du blir kall på det behandlade området. Det kan upplevas som lite obehagligt, men det går över inom 10-30 minuter.

När vårt test av fyra av marknadens populäraste cellulitbekämpare är över vill vi inte sluta med vår crème, men samtidigt tycker vi att det tar tid innan det blir ett synligt resultat. Len hud fick vi direkt, men någon minsking av celluliternas storlek eller antal märkte vi inte förrän efter tio dagars regelbunden användning - vilket i och för sig kan kännas som en 1-0-seger för cellulitcrèmerna gentemot deras belackare.

Användningstips:

- Använd cellulitcrèmen på nyduschad, ren hud.

- Massera in crèmen ordentligt på dina problemområden, helst ska du massera tills crèmen har sjunkit in ordentligt.

- Smörj inte bara låren och rumpan, smörj in dig från anklarna till midjan för att få bäst resultat.

Shiseido Body Creator Aromatic Sculpting Gel, 500 kr.

POÄNG: 4,5

OM CELLULITCREMEN: En effektiv gel som gör att det känns att blodcirkulationen ökar. Efter någon vecka känns låren anmärkningsvärt släta och lena och intrycket av celluliter är betydligt mindre. Stark aromaterapeutisk doft som dock inte sätter sig i kläderna.

Matis Smoothing Cellulite Care, 650 kr.

POÄNG: 4,2

OM CELLULITCREMEN: En dryg crème som är behaglig att smörja in och som inte kyler ner huden men ändå är effektiv. Redan efter en vecka upplevdes en klar förbättring av låren.

Clarins High Definition Body Lift,

475 kr.

POÄNG: 3,8

OM CELLULITCREMEN: Smidig och skön crème med pirrande, kylande effekt. Den har en slimmande och uppstramande effekt på låren, men celluliterna påverkas inte så mycket.

Decléor Slim Effect Localised Contouring Gel-Cream, 510 kr.

POÄNG: 3,8

OM CELLULITCREMEN: Skön konsistens som snabbt går in i huden och kyler ner den ett kort tag. Crèmen är baserad på essentiella oljor och ger en behaglig, kryddig och salongaktig doft som bidrar till en skön upplevelse. Resultatet är slätare och något uppstramad hud på benen.

I varje nummer av Damernas värld koras "bäst i test"-produkter i våra populära och oumbärliga DV TEST. Alla tidigare test hittar du här på Damernas.se ...

DV TESTAR: EXKLUSIV LISTA: Läsarnas skönhetsfavoriter

DV TESTAR: TOP 10: Bästa mascaror

DV TESTAR: SKÖNHETSFAVORITER: Bubblare

DV TESTAR: DV-redaktionens skönhetsfavoriter

DV TESTAR: DV TESTAR: VINNARE 2010

DV TESTAR: Årets nya mascaror

DV TESTAR: Kroppsoljor

DV TESTAR: Multifunktionella läppstift

DV TESTAR: Mousse som gör ansiktet rent

DV TESTAR:  Remover

DV TESTAR:  Vattenfast mascara

DV TESTAR:   Brun utan sol

DV TESTAR:  Peeling för ansiktet

DV TESTAR:  SOS-crèmer

DV TESTAR:  Flytande mineralfoundation

DV TESTAR:  Remover utan flaska

DV TESTAR:  Vibrerande mascaror

DV TESTAR:  Makeupremover

DV TESTAR:  Flytande eyeliner

DV TESTAR:  Askungecrèmer

DV TESTAR:  Ljusreflekterande concealer

DV TESTAR:  Fotcrèmer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!