DV TESTAR: Bästa fotcremen för mjuka fötter

Efter en hård vinter förtjänar fötterna extra omsorg. Vi har testat crèmerna som förvandlar torrt fnas till mjuka tassar.

Läs hela fot-crèmestestet efter klicket.Fötterna tillhör kategorin kroppsdelar som bara ska fun­gera, utan att vi ska behöva lägga ner så mycket tid på dem. När vi väl ägnar dem lite extra omsorg - oftast på kvällen - har vi inte orken att hålla på med produkter som inte fungerar. Vi vill se resultat direkt. Den här inställningen var tydlig i DV:s testpanel, som ställde hårda krav på produkterna som ingick i vår fotcrèmetest. Crèmerna ska vara direkt återfuktande och snabbt ge en mjukare fot med fina hälar.

Crèmerna ska inte lämna en oljig hinna, men de ska inte heller försvinna obemärkt från foten efter någon timme.

Redan efter några dagar började ingrediensen karbamid diskuteras bland panelens deltagare. Karbamid återfinns i två av de tre bäst presterande crèmerna och är ett syntetiskt framställt urinämne som ingår i många läkemedel och hudvårdsprodukter för dess fuktbindande och mjukgörande effekt. I högre koncentration, över 5 procent, kan karbamid vara milt exfolierande och även ha en viss bakteriedödande effekt. (Kuriosa: karbamid används som mjukgörande ämne i glass och tuggummi. Så visst är det ett ämne med effekt.)

Vårt test delade panelen i två läger: de som vill ha en fet fotcrème som gör att foten känns nyinsmord även dagen efter och de som älskar när en crème gör fötterna mjuka utan klibbande crèmerester i strumpan - den lättare formulan, där den oljiga känslan uteblir.

Vilket du än föredrar så kommer du att hitta din fotfavorit i DV:s test.

Appliceringstips:

- Massera in crèmen innan du ska gå och lägga dig. Då kan den absorberas i lugn och ro under natten utan att störas av svett eller skoskav. Sätt på dig en bomullsstrumpa så får crèmen lite extra värmeboost.

- Gör en fotinpackning genom att linda in fötterna med plastfolie efter att du smort in de rena och nyskrubbade fötterna med en riklig mängd crème. Sätt på en varm socka och låt verka i cirka 45 minuter.

Clarins Foot Beauty Treatment Cream, 125 ml/245 kr.

POÄNG: 4,5

OM PRODUKTEN: Ger mjuka fötter från första stund och känslan håller länge. Crèmig superfukt utan att fötterna känns för klibbiga eller oljiga morgonen efter.

Apoteket Vårdande fotkräm, 100 ml/69 kr.

POÄNG: 4,4

OM PRODUKTEN:Rejält fet crème med karbamid som gör fötterna mjuka och behagliga, om än lite hinnigt kladdiga. Efter en natt var fötterna mjuka och återfuktade.

Eucerin Repair Foot Creme 10 % karbamid, 100 ml/100 kr.

POÄNG: 4,3

OM PRODUKTEN:En skönt svalkande fotcrème som efter en veckas användning gör rejält torra fötter märkbart mjukare och lenare. Behagligt doftfri med en lättabsorberad formula.

Apoliva Fotcreme, 100 ml/30 kr.

POÄNG: 4,0

OM PRODUKTEN:Riktigt fet crème som snabbt går in i huden där den gör sitt jobb. Känns lite oljig direkt efter applicering och lämnar en fuktig hinna på foten.

Estée Lauder Mani Pedi Smoothing Manicure/Pedicure Treatment, 200 ml/335 kr.

POÄNG:3,8

OM PRODUKTEN:Smidig duocrème med karbamid. Panelen hade delade meningar, vissa saknade den feta känslan - andra älskade den mjukgörande effekten och den lätta formulan.

Oliv Naturell Foot Cream, 75 ml/55 kr.

POÄNG: 3,8

OM PRODUKTEN:Behaglig crème med fräsch eukalyptusdoft. Crèmen går lätt att smörja in, men känslan av uppmjukade och återfuktade fötter har försvunnit dagen därpå.

OPI Manicure Pedicure Cucumber Massage, 125 ml /55 kr.

POÄNG: 3,4

OM PRODUKTEN:Lätt gurkdoftande duocrème som gör fötterna mjukare, men vars effekt försvinner efter några timmar igen.

I varje nummer av Damernas värld koras "bäst i test"-produkter i våra populära och oumbärliga DV TEST. Alla tidigare test hittar du här på Damernas.se ...

DV TESTAR: EXKLUSIV LISTA: Läsarnas skönhetsfavoriter

DV TESTAR: TOP 10: Bästa mascaror

DV TESTAR: SKÖNHETSFAVORITER: Bubblare

DV TESTAR: DV-redaktionens skönhetsfavoriter

DV TESTAR: DV TESTAR: Cellulit-crèmer

DV TESTAR: DV TESTAR: VINNARE 2010

DV TESTAR: Årets nya mascaror

DV TESTAR: Kroppsoljor

DV TESTAR: Multifunktionella läppstift

DV TESTAR: Mousse som gör ansiktet rent

DV TESTAR:  Remover

DV TESTAR:  Vattenfast mascara

DV TESTAR:   Brun utan sol

DV TESTAR:  Peeling för ansiktet

DV TESTAR:  SOS-crèmer

DV TESTAR:  Flytande mineralfoundation

DV TESTAR:  Remover utan flaska

DV TESTAR:  Vibrerande mascaror

DV TESTAR:  Makeupremover

DV TESTAR:  Flytande eyeliner

DV TESTAR:  Askungecrèmer

DV TESTAR:  Ljusreflekterande concealer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!