DV TESTAR: Highlighters ger huden lyster

En highlighter trollar bort trötthetstecken och ger huden lyster. Men vilken highlighter gör det bäst? Damernas Värld har testat flera highlighters och korat bäst i test.

Nyfiken på vilken highlighter som fick högst betyg?  Se hela testet efter klicket.

PSST. Artikelserien DV TESTAR hittar du i varje nummer av Damernas Värld. Vi testar mängder av skönhetsprodukter för att hitta de allra bästa. Din perfekta guide i skönhetsdjungeln.Highlighters finns i både flytande och fast form och gör att din hud snabbt ser extra fräsch och pigg ut. Hemligheten är att hitta en highlighter som matchar din hudton och att få den att bli en naturlig del av ditt ansikte – i stället för två konstgjorda, rosa streck vid kindbenen. En highlighter appliceras efter ansiktscrème och eventuell foundation. Knepet är att verkligen arbeta in produkten i huden så att det inte finns några skarpa linjer.

Tanken är att en highlighter ska plocka upp ljuset och därmed förstärka ditt ansiktes högsta punkter.

Guide: Så använder du highlighter

1. Applicera din highlighter i en liten C-formad rörelse, från kindbenens högsta punkt och upp mot ögonbrynsbenet. Arbeta in produkten med fingrarna eller med pensel.

2. Highlighter längs näsbenet ger ansiktet en fin fräschör. En klick på amorbågens topp gör din mun lite putigare.

3. Undvik att pudra över din highlighter. Men om du har applicerat för mycket highlighter kan en dos puder verka dämpande.

1. Dior Skinflash Radiance Booster Pen, 380 kr.

POÄNG: 4,8

OM HIGHLIGHTERN: En concealer och highlighter i ett som ska utplåna mörka ringar och fina linjer och tillföra lyster. Går lätt in i huden och ger en glansig effekt med en lite blöt känsla. Sitter som en smäck hela dagen, någon påbättring på kvällen behövs inte.

2. Face Stockholm Highlighter i färgen Dignity,189 kr.

 POÄNG: 4,6

OM HIGHLIGHTERN: Kan appliceras med både fingrar och pensel. Funkar bäst utan foundation. Ger en skimrande finish som är lätt att överdosera om du inte är lätt på handen. Sitter bra, men på kvällen har den försvunnit. Bra produkt till ett bra pris.

3. Lumene Touch of Radiance, 139 kr.

POÄNG: 4,5

OM HIGHLIGHTERN: Penna med ljusreflekterande pigment. Är lätt att applicera, men känns tjock och krämig – som foundation på penna. Ger en fin lyster, men för en mer kvällsglimrande look är den lite tam. Sitter bra och känns dryg. Bra pris!

4. The Body Shop Brush On Radiance, 229 kr.

POÄNG: 4,3

OM HIGHLIGHTERN: Pudriga pärlor som ska tillföra lyster. Bäst resultat får du om du applicerar med borste. Produkten är lätt att arbeta med och ger en naturlig nyans med härligt pärlemorskimmer. Behöver bättras på under dagen, vilket sänker betyget.

5. Make Up Store High Tech Lighter i färgen Stardust,155 kr.

POÄNG: 4,2

OM HIGHLIGHTERN: En fast highlighter som blir krämig på huden. Lätt att applicera och ger fin och lagom lyster med ett uns av glitter. Passar dag- som kvällstid och känns dryg. Tyvärr doftar den inte så gott, men doften försvinner efter ett tag.

6. Clarins Instant Light Brush-On Perfector, 315 kr.

POÄNG: 4,0

OM HIGHLIGHTERN: Penna som ska råda bot på mörka områden och ge lyster. Enkel att applicera. Ger fin glans och lyster, dryg känns den också. Smälter bort under dagen, men är enkel att bättra på. Vi hade förväntat oss bättre hållbarhet för det priset.

7. Jane Iredale Complete In Touch Highlighter, 275 kr.

 POÄNG: 3,8

OM HIGHLIGHTERN: Highlighter i stiftform som är enkelt att använda och ger en pärlemorskimrande effekt som känns precis lagom. Håller tyvärr inte hela dagen och är därför också lätt att tvätta bort. Helt okej produkt som hamnar i mitten av vårt stora test.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + hårvård från Antonio Axu. Köp nu!