Artikeln innehåller annonslänkar

Expertens bästa brun utan sol-tips (för ett fläckfritt resultat!)

För en brun utan sol som ger solkysst färg utan baksmälla gäller det att skrubba, vaxa och planera. Vi har tagit hjälp av Marissa Carter, BUS-proffs och grundare av märket Cocoa Brown, med fans som Kylie Jenner och Khloé Kardashian.

Att huden får färg är ett kvitto på att skadliga processer skett

i huden. Med bränna på burk fixas snyggaste färgen samtidigt

som huden skonas från förtida åldrande.

Vad är knepen bakom ett fläckfritt resultat?

– Exfoliera alltid huden innan du applicerar produkten, så att du får bort torr hud som färgen kan fastna i. Återfukta sedan huden ordentligt med en oljefri bodylotion, särskilt på torra områden som knän, armbågar och händer. Använd alltid en appliceringshandske som säkerställer att du slipper ränder. Om du är blond, lägg petroleumsalva (exempelvis Vaseline) i ögonbrynen så att inte håren tar färg. För bäst resultat i ansiktet, applicera brun utan sol med en foundationborste.

Foto: This content is subject to copyright.

Hur lägger jag upp en bra tidsplan för fint resultat?

– Vaxa inte senare än två dagar före applicering, och raka dig dagen före, inte samma dag. Exfoliera huden varje dag under

tre dagar, men inte på själva appliceringsdagen. Ett knep är att gnida in lite citronjuice i dekolletaget före applicering, det ger en djupare nyans i området, där huden är tunn. Underhåll fuskbrännan med en bodylotion med gradvis brun utan sol-effekt, som Cocoa Brown Gentle bronze. Smörj varje dag efter duschen.

Hur undviker jag att bli Trump-orange?

–Kika efter ingrediensen dimethylisorbide (DMI) i din brun utan sol-produkt. Den spelar en enorm roll i att minska oxidering av det aktiva ämnet DHA på hudytan, vilket gör huden orange i stället för brun.

Fejka brännan med:

Snabbverkande brun utan sol-mousse: 1 hour tan (kan skräddarsys till önskad nyans), Cocoa Brown. Läs mer och köp här.

Lystergivande tonad kroppsgel: Instant tan finishing gloss ger färgen fin lyster, St Tropez. Läs mer och köp här.

Appliceringshandske: Deluxe velvet double sided tanning mitt,  Cocoa Brown. Läs mer och köp här.

Återfuktande ansiktsmist H2O: Tan mist ger gradvis brun utan sol-effekt, James Read. Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!