Artikeln innehåller köplänkar

5 enkla vardagsfrisyrer med en twist – det här måste testas i vår

Foto: Estrop

Varför uppfinna hjulet på nytt när en enkel uppdatering ibland är allt som krävs? Inför våren 2018 sätter vi – med minimal ansträngning – ny twist på fem tidlösa frisyrfavoriter.

1. Den tvinnade knuten

En knut räddar alla dåliga hårdagar. I höst inspireras vi av den hajpade Adam Selman-visningen och placerar knuten långt fram på hjässan, aningen på sniskan, och låter en liten tofs sticka ut åt sidan. Modernt och så coolt.

Foto: Anna Martensson

Gör så här: Föna håret uppoch-ned för att skapa volym i rätt riktning. Borsta håret uppoch-ned och spraya med en mjuk hårspray (vi gillar Less Is Mores Thyme laque). Gör en hästsvans högt upp på ena sidan. Tvinna tofsen och fäst med nålar – det gör inget om den inte blir perfekt. Låt lite hår sticka ut ur knuten, och dra fram några slingor kring ansiktet.

2. Den låga tofsen

Placeringen av din hästsvans gör stor skillnad. Är du ute efter en elegant, tidlös och minimalistisk look är en skarp mittbena med lågt placerad tofs ett säkert kort. Ibland finns det inget som slår det enkla – fråga bara designers som Carolina Herrera, Tory Burch och Jason Wu, som alla valde blanka hästsvansar till sina höstvisningar.

Foto: Anna Martensson

Gör så här: För blanka och släta hårstrån, tvätta håret med frissförebyggande schampo och balsam. Handdukstorka och applicera en värmeskyddande leave in-behandling som slätar ut och ger extra fukt. Platta ditt hår med plattång om det är lockigt, vågigt eller frissigt. Skapa en stram och tydlig mittbena, placera tofsen långt ned och spraya ett tunt lager hårspray – et voilà!

 

3. Den slarviga flätan

Den stökiga flätan är hårvärldens motsvarighet till den bohemiska volangklänningen, som vi bär med kärlek år efter år. Inspirerade av Alberta Ferretti och Antonio Berardi snor vi ihop en luftig fläta, där två inbakade flätor på sidorna skapar en fyllig frisyr med extra volym.

Foto: Anna Martensson

Gör så här: Förbered håret med en volymprodukt i botten, som L’Oréal Professionnel Tecni art super dust och texturspray i längderna (vi älskar Oribes Dry texturizing spray) för volym och stadga. Gör en inbakad fläta på var sida av huvudet, och fläta samman dem i mitten. Dra försiktigt fram lite lösa slingor för att ge frisyren liv.

LÄS ÄVEN: 16 oslagbara skönhetsknep (du kommer att spara så mycket tid!)

4. Den ultimata cool-girl frisyren

Det till synes ostylade, naturliga svallet som osar parisiskt nonchalant elegans dominerade visningslookerna ännu en säsong. Men att den naturliga texturen ska infinna sig automatiskt när vi tvättar och låter håret självtorka är tyvärr en illusion för de flesta av oss som i stället får jobba hårt för det ojobbade slutresultatet. Den goda nyheten är att med rätt produkter kan vi skapa det perfekta fallet. Den karaktäristiska snedbenan ger frisyren attityd.

Foto: Anna Martensson

Gör så här: Applicera en volymmousse som Oribe Grandiose hair plumping mousse för stadga i botten och lätt textur i längderna. Varva en locktång med plattång för olika typer av vågor i håret. Lämna topparna raka för att få till en ostylad känsla. Avsluta med texturspray, som Oribe Dry texturizing spray.

5. Den inbakade scarfen

Den stilsäkra accessoaren för tankarna till glamourösa modeikoner från förr, som Twiggy, Grace Kelly och Audrey Hepburn. Men i stället för att bära sjalen som huvudbonad uppdaterar du den klassiska filmstjärnelooken genom att baka in scarfen i frisyren.

LÄS ÄVEN: 18 snygga scarfs att klicka hem nu

Foto: Anna Martensson

Gör så här: Gör två tajta hästsvansar, en långt ned i nacken och en strax ovanför. Tvinna håret och fäst med nålar. Knyt sedan sjalen mellan knutarna. Avsluta med en glansgivande texturspray för textur.

Text: Maria Ahlgren, Jonna Oxell, Foto: Anna Mårtensson, Styling: Emilia Klang, Hår: Amanda Holmsten, Makeup: Sara Eriksson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!