Är det farligt att mitt hår ryker när jag plattar det?

Damernas Världs skönhetsredaktör och Damernas.se:s bloggare Therése Hallberg svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA:Ibland när jag plattar eller lockar håret så ryker det om det. Varför blir det så? Jag använder alltid värmeskydd i håret och det varken luktar eller känns bränt. Men det känns inte så bra att det ryker! Kan jag förhindra det på något sätt?SVAR: Ingen fara, det är inte ditt hår som ryker – det är ditt värmeskydd! En del värmeskydd reagerar nämligen på heta temperaturer (och en stylingtång är ju ofta runt 200 grader varm) genom att släppa ifrån sig ånga. Kom dock ihåg att använda en återfuktande inpackning en gång i veckan. Även om du är flitig med att skydda ditt hår med värmeskyddande produkter innebär alltid styling att ditt hår utsätts för slitage.

Fill out my Wufoo form!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!