DV-testar: Hårinpackningar som är vårdande

Efter sol och salta bad behöver håret vård för att återfå sin styrka. Därför är det dags att ge håret en ordentlig kur! Ett bra sätt att reparera skador är att använda en vårdande och upp­byggande inpackning, gärna minst en gång i veckan.

Använd hårinpackningen rätt:

1. Välj en hårinpackning som passar ditt hår – har du till exempel torrt, färgat eller värmeskadat hår?

2. Applicera i handdukstorkat hår efter att du tvättat håret med schampo.

3. Låt hårinpackningen verka minst så länge som det står på förpackningen, men gärna längre. Många hårinpackningar kan du med fördel låta vara i över natten. Snurra då gärna upp håret i en knut eller fläta ihop det och lägg en frottéhandduk över kudden.

1. Kevin Murphy Born again essential treatment, 295 kr. 

POÄNG: 4,8

OM HÅRINPACKNINGEN: Doftar lätt och du kan låta den sitta i under 2–20 minuter, efter behov. Efteråt känns håret följsamt, välmående och starkare. Smidig förpackning med öppning i nederkanten, utformad för att inte ta upp onödigt mycket plats i badrummet.

2. Matrix Biolage fiber-strong mask, 194 kr. 

POÄNG: 4,5

OM HÅRINPACKNINGEN: Känns fyllig i håret, du behöver ha den i cirka 15 minuter. Håret känns mjukt direkt efter och får mycket volym som håller i sig hela dagen. Doftar gott. Flera hade föredragit en tub framför burk.

3. Moroccan Oil Intense hydrating mask, 279 kr. 

POÄNG: 4,2

OM HÅRINPACKNINGEN: Doftar gott och är lätt att massera in. Efter duschen känns håret följsamt. Ger glans som håller hela dagen. Förpackningen känns lite stor och flera hade föredragit en tub i stället.

4. Vision haircare Smoothing masque, 119 kr. 

POÄNG: 3,8

OM HÅRINPACKNINGEN: Anpassad för skadat hår, är färgbevarande. Kan användas som balsam, inpackning eller nattkur. Doftar gott. Direkt efteråt känns håret följsamt. En testperson med ljust slingat hår upplevde att håret kändes torrt. Smidig tub.

5. Kérastase Elixir ultime, 399 kr. 

POÄNG: 3,1

OM HÅRINPACKNINGEN: Doften är söt och lite kryddig. Det går lätt att kamma ut håret direkt efter duschen men testpersonerna kände ingen stor skillnad på hårets kvalitet, utan tyckte snarare att det blev lite frissigt. Högt pris.

6. Alterna Caviar repair RX re-texturizing protein cream, 459 kr.

POÄNG: 3,0

OM HÅRINPACKNINGEN: Passar till värmeskadat hår. Ska inte sköljas ur utan sitta kvar

i håret. Doftar gott. Reder inte ut håret som ett balsam, men ger volym. Effekten med volym och fräschör håller länge. Högt pris.

7. Goldwell Dualsenses rich repair 60 sec treatment, 99 kr. 

POÄNG: 2,5

OM HÅRINPACKNINGEN: Snabbkur, positivt för en stressad vardag, men resultatet var inte överväldigande. Knappt någon effekt märktes, förutom lite ökad glans. Skruvlocket är svårt att hantera med blöta händer.

AV: Carin Karlsson och redaktionen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!