DV TESTAR: Spraybalsam som återfuktar och gör håret mjukt

Nyckeln till ett välmående och vackert hår är fukt. Om håret är torrt, frissigt eller trassligt är det i stort sett omöjligt att skapa en snygg frisyr. De flesta av oss använder vanliga balsam som ska sköljas ur, men ibland kan håret ändå kännas frissigt och torrt efteråt. Vanliga balsam passar heller inte alla hårtyper. Tunt hår kan lätt kännas tungt efter användning av traditionellt balsam.

Ett spraybalsam är en vårdande produkt som tillför fukt och som inte ska sköljas ur utan vara kvar i håret och verka. Det kan också ofta användas i torrt hår som en stylingprodukt. Men vilket är bäst? DV har testat en hel rad spraybalsam och korat bäst i test!Så använder du spraybalsam i vått hår

1. Om håret känns torrt eller frissigt efter att du använt schampo och balsam som du sköljer ur kan du applicera spraybalsam efter duschen och ge håret en extra omgång fukt och vård.

2. Om vanligt balsam känns för tungt i håret kan du välja att enbart använda spraybalsam efter schamponeringen.

Så använder du spraybalsam i torrt hår

1. För ett torrt och frissigt hår kan det passa att använda ett spraybalsam som återfuktar håret och gör det lent och följsamt. Spraya över hela håret på cirka 10 centimeters avstånd och kamma igenom.

2. Om du har haft en frisyr där du har tuperat håret och behöver reda ut trasslet kan du spraya i ett spraybalsam och försiktigt kamma ut håret med en bredtandad kam.

POÄNG AV 5 MÖJLIGA

1. L’Oréal Potionizer, 139 kr/250 ml.

POÄNG: 4,8

OM SPRAYBALSAMET: Anpassat för färgat och torrt hår. Flaskan är stor och det krävs bara lite vid varje dosering, så det är drygt och prisvärt. Håret känns mjukt och blir lättare att föna och borsta igenom. Doftar gott.

2. Revlon Equave, 145 kr/200 ml.

POÄNG: 4,5

OM SPRAYBALSAMET: Innehåller keratin som ska hjälpa till att stärka och reparera håret. Reder effektivt ut vått, trassligt hår. På torrt hår går balsamet snabbt in och lämnar inga rester. Håret blir glansigt och mjukt.

3. Waterclouds Repair leave-in conditioner, 119 kr/150 ml.

POÄNG: 4,0

OM SPRAYBALSAMET:Passar specifikt för slitet och behandlat hår. Bra sprayfunktion som fördelar balsamet jämnt. Reder inte ut riktigt trassligt hår men gör det mjukare och får bort allt friss. Ger även ökad volym. Fräsch doft av citrus.

4. Pureology Essential repair colour max, 360 kr/250 ml.

POÄNG: 3,9

OM SPRAYBALSAMET:Innehåller enbart veganska ingredienser och är anpassat för färgat hår. Lätt att applicera. Balsamet doftar gott och reder ut trassligt hår, som blir lätt att kamma igenom. Priset är dock lite väl högt.

5. Lee Stafford Detangling spray, 99 kr/150 ml.

POÄNG: 3,8

OM SPRAYBALSAMET: Sprayfunktionen gör att balsamet fördelas jämnt. Motverkar frissigt och statiskt hår, och ger även en lite ökad volym. Det klarar dock inte lika bra av att reda ut håret,

speciellt inte tjockare hår.

6. Kevin Murphy Staying alive, 249 kr/150 ml.

POÄNG: 3,5

OM SPRAYBALSAMET: Avsett för färgat hår. Doftar ganska starkt men gott. Reder ut bra efter schamponering men lämnar håret lite strävt. I torrt hår känns det lätt och tynger inte ner, men gör håret lite mjukare och mer följsamt.

7. Aussie Dual personality anti frizz conditioning milk, 110 kr/150 ml.

POÄNG: 3,0

OM SPRAYBALSAMET:Doftar gott och fungerar bra som stylingprodukt i torrt hår, då det får håret att kännas tjockare. I vått hår reder det dock inte ut lika bra som ett vanligt balsam, och det känns lite statiskt efteråt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Damernas Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande