Enkla frisyrer till fest och vardag – inspireras av catwalken.
Enkla frisyrer till fest och vardag – inspireras av catwalken.

Sju enkla och snabba frisyrer som räddar dåliga hårdagar

Smarta knep och enkla frisyrer från catwalken – ta med till frisören eller bara ha till hands för att bota en dålig hårdag.

Är du på jakt efter en ny frisyr eller vill rädda en dålig hårdag? Lugn – Damernas Världs skönhetsredaktör guidar dig till trenderna att sno från catwalken.

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktörens tio budord: ”Så fick jag mitt vackraste och starkaste hår någonsin”

1. Snedbena

Svinga över håret på andra sidan och du har en helt ny frisyr – dessutom mycket mer volym! Vill håret inte riktigt göra som du vill på en gång är fönen och borste till hjälp, och även gel (yes, gel har gjort comeback!).

Snedbena hos Giambattista Valli AW19. Foto: Jason Lloyd Evans

2. Slarvig knut

Borsta ihop håret stramt och fäst med en snodd, men i stället för att dra igenom håret till en vanlig hästsvans stannar du halvvägs och låter håret vara kvar i en knut. Matcha det enkla håret med extravaganta smycken för en cool och modern festlook.

Den slarviga knuten stod i fokus på Givenchy AW19-visning. Foto: Getty Images

LÄS OCKSÅ: Plattängerna som får bäst i test – så får du perfekt resultat

3. Håraccessoarer

Att sätta ett spänne i håret är det absolut snabbaste sättet att göra håret moderiktigt – i princip alla trendledande modehus visade håraccessoarer den här säsongen. Dessutom räddar det dig genast från en dålig hårdag; inget drar bort fokus från sorgliga testar som ett flådigt spänne.

Gigi Hadid för Versace prydd med håraccessoarer. Foto: Rex/Shutterstock
Håraccessoarer hos Chanel AW19. Foto: Jason Lloyd Evans

LÄS OCKSÅ: Stilsäkra hårspännen som lyfter din frisyr

4. Fläta

Med rätt förberedelser fixar du lätt den glansiga och prydliga flätan – en av de populäraste catwalkfrisyrerna den här säsongen. Ge ett glatt och glidigt hår extra grepp med mousse, följt av en texturgivande spray, eller dra olja genom längderna på ett kraftigare hår för att göra det mer följsamt och medgörligt innan du fixerar verket med spray.

Långa flätor hos Tory Burch. Foto: Jason LLoyd Evans

LÄS MER: Stor guide till torrschampo – bäst i test och smartaste knepen

5. Stram tofs

Elegant frisyr som ser svårare ut att fixa än vad den är. Borsta ihop håret med hjälp av lite stylingolja och en svinhårsborste, fäst med en snodd och gör sedan hästsvansen slät med en plattång. Tada!

Stram tofs hos Hermès – en perfekt festfrisyr (eller räddare av dåliga hårdagar!) Foto: REX/IBL

LÄS OCKSÅ: Schampo och balsam med salongskänsla för under 99 kronor – här är bäst i test

6. Page

Modellen Kaia Gerber, dotter till Cindy Crawford, gjorde säsongens klipp när hon lät lockarna falla till en jämntjock page – och just de trubbigt klippta topparna gör att frisyren känns så modern och fräsch. Klippet kräver också minimal styling, eftersom topparna gärna får vara böjda åt olika håll.

Kaia Gerber i en trendig page. Foto: DPA/IBL
Page hos Sportmax AW19. Foto: Getty Images

LÄS MER: Bäst i test – hårinpackningar för torrt och skadat hår

7. Frissfritt hår

Grunden för ett glansigt och friskt hår läggs i duschen. Satsa på färgbevarande schampo och balsam, och ta till dig de nya, smarta bondingprodukterna som lagar hårstråets bindningar och skapar avundsvärd lyster även på blonda hår.

Frissfritt hår hos Loewe. Foto: Jason LLoyd Evans

LÄS OCKSÅ: Bästa håroljan för att slippa frisset – vi har testat och recenserat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!