Sju enkla och snabba frisyrer som räddar vinterns alla dåliga hårdagar

Enkla frisyrer till fest och vardag – inspireras av catwalken.

Enkla frisyrer till fest och vardag – inspireras av catwalken.

Smarta knep och enkla frisyrer från catwalken – ta med till frisören eller bara ha till hands för att bota en dålig hårdag.

Är du på jakt efter en ny frisyr eller vill rädda en dålig hårdag? Lugn – Damernas Världs skönhetsredaktör guidar dig till trenderna att sno från catwalken.

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktörens tio budord: ”Så fick jag mitt vackraste och starkaste hår någonsin”

1. Snedbena

Svinga över håret på andra sidan och du har en helt ny frisyr – dessutom mycket mer volym! Vill håret inte riktigt göra som du vill på en gång är fönen och borste till hjälp, och även gel (yes, gel har gjort comeback!).

Foto: Jason Lloyd Evans

Snedbena hos Giambattista Valli AW19.

2. Slarvig knut

Borsta ihop håret stramt och fäst med en snodd, men i stället för att dra igenom håret till en vanlig hästsvans stannar du halvvägs och låter håret vara kvar i en knut. Matcha det enkla håret med extravaganta smycken för en cool och modern festlook.

Foto: Getty Images

Den slarviga knuten stod i fokus på Givenchy AW19-visning.

LÄS OCKSÅ: Plattängerna som får bäst i test – så får du perfekt resultat

3. Håraccessoarer

Att sätta ett spänne i håret är det absolut snabbaste sättet att göra håret moderiktigt – i princip alla trendledande modehus visade håraccessoarer den här säsongen. Dessutom räddar det dig genast från en dålig hårdag; inget drar bort fokus från sorgliga testar som ett flådigt spänne.

Foto: Rex/Shutterstock

Gigi Hadid för Versace prydd med håraccessoarer.

Foto: Jason Lloyd Evans

Håraccessoarer hos Chanel AW19.

LÄS OCKSÅ: Stilsäkra hårspännen som lyfter din frisyr

4. Fläta

Med rätt förberedelser fixar du lätt den glansiga och prydliga flätan – en av de populäraste catwalkfrisyrerna den här säsongen. Ge ett glatt och glidigt hår extra grepp med mousse, följt av en texturgivande spray, eller dra olja genom längderna på ett kraftigare hår för att göra det mer följsamt och medgörligt innan du fixerar verket med spray.

Foto: Jason LLoyd Evans

Långa flätor hos Tory Burch.

LÄS MER: Stor guide till torrschampo – bäst i test och smartaste knepen

5. Stram tofs

Elegant frisyr som ser svårare ut att fixa än vad den är. Borsta ihop håret med hjälp av lite stylingolja och en svinhårsborste, fäst med en snodd och gör sedan hästsvansen slät med en plattång. Tada!

Foto: REX/IBL

Stram tofs hos Hermès – en perfekt festfrisyr (eller räddare av dåliga hårdagar!)

LÄS OCKSÅ: Schampo och balsam med salongskänsla för under 99 kronor – här är bäst i test

6. Page

Modellen Kaia Gerber, dotter till Cindy Crawford, gjorde säsongens klipp när hon lät lockarna falla till en jämntjock page – och just de trubbigt klippta topparna gör att frisyren känns så modern och fräsch. Klippet kräver också minimal styling, eftersom topparna gärna får vara böjda åt olika håll.

Foto: DPA/IBL

Kaia Gerber i en trendig page.

Foto: Getty Images

Page hos Sportmax AW19.

LÄS MER: Bäst i test – hårinpackningar för torrt och skadat hår

7. Frissfritt hår

Grunden för ett glansigt och friskt hår läggs i duschen. Satsa på färgbevarande schampo och balsam, och ta till dig de nya, smarta bondingprodukterna som lagar hårstråets bindningar och skapar avundsvärd lyster även på blonda hår.

Foto: Jason LLoyd Evans

Frissfritt hår hos Loewe.

LÄS OCKSÅ: Bästa håroljan för att slippa frisset – vi har testat och recenserat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!