De trendigaste frisyrerna 2015 bjuder på en bred variation. Långt eller kort, lockigt eller uppsatt, mittbena eller sidbena – i år finns alla möjligheter att hitta en trendig och modern look som passar just dig. Bäst av allt är kanske att den ofixade looken toppar trendbarometern. Nu har alla vi som vill göra stylingen på enklast möjliga vis alla chanser att pricka trenden!

frisyr 2015

FRISYR 2015 MJUKA VÅGOR
Charmiga lockar är helt rätt, såväl i en lång böljande älvlik frisyr som i en kort klippning som hos Emilio Pucci. Har du lite självfall kan saltvattensprayen bli din vän, och satsar du istället på styling med värme får du till den rätta locken genom att dra fingrarna genom de stylade lockarna.

 

Frisyr 2015 trend

FRISYR 2015 OFIXAD PERFEKTION
I vår ska håret snarare se ut som att du är på väg hem från festen än till den. Snyggt rufsigt, och ändå stylat med perfektion, precis som hos Michael Kors. Hörde vi ett hurra från alla som brottas med fön och rundborstar?

 

frisyr 2015

FRISYR 2015: LOB
Trendklippet 2015 håller i sig även 2015, och kanske med ny kraft nu då Kim Kardashian kapat sina lockar i just den här längden. Loben är en längre bob, som i vår gör sig extra väl i ofixad perfektion, här på Burberry Prorsums visning.

 

frisyr-2015-trend-70tal

FRISYR 2015: 70-TAL
70-talet är en av vårens mest tydliga trender och hårstylingen är inget undantag. Chanel & Roberto Cavalli skickade ut catwalkmodellerna i långt hår, stylat på ett ostylat vis, mittbena och lång lugg förd bakom öronen. En perfekt look till sommarklänningen.

 

Frisyr 2015 sidbena

DJUP SNEDBENA
Är inte 70-tals looken med mittbena din stil är som tur är den djupa sidbenan lika populär. Passar såväl för dig med långt som kort hår. Ett strålande exempel på det är modellerna på Ralph Laurens visning där samma djupa sidbena visades i olika längder.

 

Frisyr 2015 backslick

FRISYR 2015: BACKSLICK
Balmain, Celine, Versace och Jean-Charles de Castelbajac valde alla att satsa på att sätta modellernas ansikte i fokus genom att kamma bak håret från ansiktet. Är håret fortfarande vått är trenden mitt i prick, men du kan givetvis få samma effekt med stylingprodukter, eller varför inte spara just den här looken till dagar då håret naturligt är lite fett? Passar såväl dig med kort som långt hår!

 

frisy-2015-lugg

FRISYR 2015: LUGG
Den ofixade perfektionen har även smittat av sig på luggen som 2015 gärna får inspireras av franska stilikoner som Jane Birkin och Charlotte Gainsburg. Flera märken nappade på trenden, bland andra Elie Saab, Chanel, Roberto Cavalli och Saint Laurent, härligt för alla oss som brottas med ostyriga luggar!

 

Frisyr 2015

FRISYR 2015: HÄSTSVANSAR
Hästsvansen finns kvar även i år, hetast är den i stram och enkel form, uppsatt i nacken precis vid huvudets rundning. Känner du dig mer ambitiös än så finns det inga gränser för detaljrikedomen. Tvinna, snurra och dekorera till en frisyr som passar just dig och din stil.

 

Frisyr 2015

FLÄTOR
Flätor hör våren och sommaren till och 2015 är inget undantag. Variationsmöjligheterna är oändliga så välj den look som passar just din stil – och din hårlängd, flätor kan vara ett perfekt sätt att variera en kortare frisyr. På vårens visningar sågs bland annat flätor i lös och ruff styling, som hos Michael Kors, en klassisk lång fläta hos Erdem eller streetstyleinspirerat hos Jean Paul Gaultier.

dv-balk-beautyedition

Vill du läsa mer?
Elins hårblogg tipsar hon om fler trendiga frisyrer just nu
Flera snygga frisyrer satte trenden redan hösten och vintern 2014 – spana in dem här!
Vågar du göra vårens trendklipp?

Gilla Damernas Värld på facebook så får du mer härlig inspiration!

Foto: Alloverpress