Frisyrtips: Så enkelt skapar du mjuka och vackra Hollywood-lockar

Mjuka vågor och vackra lockar! Ladda för säsongens alla fester med eleganta lockar som passar till såväl långklänning, kostym som sidenbyxor med high heels. Damernas.se guidar dig till vackra Hollywood-lockar.

LÄS MER: Så får du perfekta lockar som håller hela dagen – utan värme 

1. Applicera en värmeskyddande produkt (det finns värmeskydd i många stylingprodukter) i handdukstorkat hår och torka helt torrt med en hårtork.

2. Använd en lockförstärkande produkt, exempelvis mousse eller spray som är framtagen specifikt för att skapa hållbara lockar.

3. Locka därefter håret i små sektioner med hjälp av en locktång. Vinkla locktången antingen inåt eller utåt beroende på vilken stil på håret du vill ha. För 1970-talslockar – locka håret utåt. För klassiska Veronica Lake-lockar – locka håret inåt (alltså lägg locktången mellan hår och ansiktet och rulla inåt).

4. När du har lockat igenom hela håret har du troligtvis korkskruvar i hela håret. För att förvandla korkskruvarna till vackra lockar – använd en naturborste och borsta igenom håret. När du är nöjd med resultatet, fixera frisyr och småhår med hårspray. Spraya många tunna lager för ett maxat resultat.

FLER FRISYRTIPS:

Förnya din frisyr – utan att klippa dig

Så stylar du höstens vilda lockar med mycket volym

Guide: Så får du året att växa snabbare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!