Frisyrtips: Så förnyar du hästsvansen

Damernas Världs skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hej! jag har hästsvans väldigt ofta och trivs bra i det, men tycker ibland att det känns lite trist att ha samma frisyr varje dag. Kan du tipsa om några enkla sätt att förändra eller piffa upp hästsvansen?
/ClaraHej Clara!
Jag älskar också att ha hästsvans och har det minst några dagar i veckan. Och, absolut det finns många roliga sätt att piffa upp hästsvansen på. Visningarna inför den här hösten var fulla av snygga versioner av den klassiska hästsvansen. 

1. Tupera och rufsa!

Tupera upp hela håret och använd gärna en volymgivande produkt som Osis Dust It puder som ger volym och mattar ner håret. Våga eller locka längderna och dra fingrarna genom håret för att sära på lockarna. Samla allt i en låg hästsvans.
Bild: Tibi, Steneros, Cano L

2. Fläta svansen!

Det här är antagligen det enklaste sättet att förändra en vanlig hästsvans. Fläta helt enkelt hela svansen, dra gärna i flätan lite med fingrarna så den inte blir helt perfekt och fäst med en liten hårsnodd längst ner. Tupera gärna håret nedanför snodden så får du en tuffare look.
Bild: Barocco, Barocco, Blugirl

3. Smycka svansen!

En håraccessoar är ett snabbt och enkelt sätt att ge din hästsvans ett helt nytt och väldigt piffigt utseende. Det vimlade även av spännen, rosetter och sidenband på höstens visningar så en håraccessoar är ytterst trendigt just nu.
Bild: Giles, Herrera, Rochas

4. Slank svans!

Kamma igenom håret och applicera en glansgivande produkt genom hela håret. Fäst svansen med en hårsnodd, dra sedan en hårslinga runt hårsnodden och fäst med en hårnål under svansen närmast hårbotten.
Bild: Dior, Dior, Chanel

Lycka till!

Fill out my Wufoo form!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!