Guide: Så lyckas du med din lugg

Luggen är långt i från alltid perfekt, ofta har den sin egen vilja och lägger sig platt, blir fet eller delar sig ... Luggproblem kan se ut på många olika sätt. Damernas.se listar sex smarta knep som ger dig luggen du vill ha.

1. Så lyckas du med luggen – Låt ett proffs göra jobbet

Ska du klippa lugg för första gången är ett besök hos frisören ett måste, för kan du avgöra hur ditt hår kommer att bete sig när det är kortklippt? Troligen inte. Men din frisör kan med sina expert-ögon avgöra ifall ditt hår lämpar sig för lugg, hur tjock eller tunn den ska vara för att se som bäst ut och på vilket sätt som den ska klippas. Att ställa sig framför spegeln och måtta med saxen på egen hand kan sluta i katastrof.

2. Så lyckas du med luggen – Underhåll på salong

Visst kan du själv toppa bort ett par millimeter när luggen börjar kännas för lång, men blir det till en vana är din expert-klippta lugg snart utbytt till något annat. De flesta hårsalonger erbjuder dessutom gratis lugg-underhåll, så var inte rädd att fråga efter det nästa gång du sitter i frisörstolen.

3. Så lyckas du med luggen – Ta kommandot

En självtorkad lugg gör som den vill, så att tro att den ska ligga och falla precis som du vill utan lite styling på vägen är en önskedröm. Allra bäst är om du fönar din lugg torr direkt när du kommit ut ur duschen, då faller den garanterat som du vill redan från början. Resten av ditt hår kan du låta självtorka eller föna torrt lite senare.

4. Så lyckas du med luggen – Torrschampo

Trött på att luggen delar sig? Applicera torrschampo i din lugg innan den känns smutsig, gärna när den är nytvättad. På det sättet förhindrar du att den naturliga oljan i din hårbotten kickar igång och delar din lugg på två röda sekunder.

5. Så lyckas du med luggen – Less is more

Ju färre stylingprodukter du använder för din lugg, desto bättre. Din lugg kan snabbt kännas platt och/eller fet och börja dela sig. Dessutom kan en produkt-tyngd lugg som ligger mot huden leda till tilltäppta porer och akne i pannan. En vanlig hårspray i valfri stadga och lite torrschampo räcker långt.

6. Så lyckas du med luggen – Fuska

Sugen på lugg men osäker på ifall det är något för dig? Köp en löslugg först och känn efter hur det känns! Lösluggar finns i flera hårfärger och är enkla att knäppa på och av.

Artikeln publicerades ursprungligen i maj 2011

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!