Hoppa på vårens starkaste hårtrend och klä upp håret med en iögonfallande accessoar! DV:s skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson guidar till trenden.


Utan en färgstark sjal eller ett snyggt diadem är en frisyr inte riktigt klar i vår. Modellerna hos Dolce & Gabbana och Marc Jacobs bar färggranna sjalar virade runt håret. På Alexander Wangs visning var håraccessoaren minimalistisk och hos Jean Paul Gaultier kändes 80-talsvibbar med stora hårsnoddar och svarta, knutna sjalar, en stil som tagen ur en tidig Madonna-video. Det finns en håraccessoar för alla stilar i vår, så våga smycka håret och testa dig fram bland diadem, spännen och sjalar!

Så knyter du hårsjalen:
En hårsjal kan knytas på många sätt. Här är ett sätt som är både enkelt och rätt för vårens trender.
1. Vik sjalen till en cirka 10 centimeter bred rektangel.
2. Lägg den över hjässan i höjd med översta delen av öronen. Det får gärna synas hår mellan pannan och sjalen, och om du har lugg är det fint om den ligger framför sjalen.
3. Knyt sjalen i nacken under håret.
4. Om du är rädd för att sjalen ska glida – sidensjalar kan vara speciellt blanka och svåra att fästa – kan den hållas på plats genom hårnålar bakom öronen. Fäst hårnålarna runt både sjalen och håret under.
5. Spraya gärna frisyren med en fixerande spray.


1 Lila diadem med nitar, från Miu Miu/ Net à porter, 1 900 kr.
2 Sjal, Lindex, 129 kr.
3 Sjal från MQ Accessories, 199 kr.
4 Svart hårband från Glitter, 50 kr.
5 Sjal, Indiska, 129 kr.