Hur ska jag ta hand om mitt torra hår?

FRÅGA: Mitt hår är så torrt. Har du några tips på vilka slags produkter jag ska använda och hur jag ska sköta om mitt hår för att det ska må som bäst? /Ylva

SVAR: Satsa på schampon och balsam som är utvecklade för torrt hår. Bäst mår det torra håret om det får självtorka, måste du använda stylingverktyg är en värmeskyddande produkt innan du tar fram fönen eller locktången en bra idé. När du applicerar schampo, koncentrera dig på att massera in det i hårbottnen och undvik gärna hårlängderna. Eftersom ditt hår är fattigt på naturlig olja vill du inte tvätta bort för mycket av den olja som finns i hårlängderna. Låt ditt balsam verka 3-5 minuter (eller så lång tid som det står angivet på förpackningen) och applicera också en fuktgivande inpackning 1-2 gånger i veckan. Undvik gärna volymgivande schampon helt och hållet, eftersom de ofta verkar uttorkande. Lite silikondroppar i ditt färdigstylade hår gör också att det ser och känns mjukare och lenare.

Vill du också ställa en fråga till DV:s shönhetsredaktör Therese Hallberg? Ställ din fråga HÄR.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!