Knepen som gör att du slipper frissigt hår

Vår hårbloggare Elin är inte bara en fena på att inspirera oss till nya frisyrer, hon är också en duktig frisör som gärna passar på att svara på våra frågor. Nu har turen kommit till det ständigt återkommande hårfrisset, här är Elins bästa tips.

Frissigt hår kommer på tal var och varannan dag och det är någonting som är svårt att göra någonting åt. Det går genom enkla stylingknep att platta ner de frissiga hårstråna, men annars grundar orsaken till småhåren sig oftast i den vardagliga vården av håret. Det här är fem tips som kan hjälpa dig i kampen mot frisset.

1. FÖNA NER SMÅHÅREN 

Det sätt som jag tycker fungerar bäst är att föna ner småhåren som gör att håret ser frissigt ut. Att tillsätta värme är nyckeln till det mesta och att tämja håret på det sättet är min melodi.

2. FÖNA HÅRET I RÄTT RIKTNING 

En annan sak som är lite lustig är att många fönar sina hår upp och ner för att få volym, men då går det inte att gnälla över frissigt hår. Vill du inte ha frissigt hår, föna då håret i dess naturliga riktning så att småhåren lägger sig ”under” hårstråt.

3. VAR SNÄLL MOT HÅRET

Satsa på olja, återfuktning och välmående hår. Vissa hårstrån går av på grund av onödigt plattande, att man borstar håret för hårt eller har håret uppsatt så mycket att håret bryts av. Tyvärr gör det att håret blir väldigt frissigt.

4. BRUNETT = MINDRE FRISS 

Om du väljer en mörkare hårfärg istället för blekta slingor så ser håret ut att vara mindre frissigt.

5. VÄLJ RÄTT PRODUKTER 

Glöm inte att vården börjar i duschen, välj hårvårdsprodukter som passar till det syfte du vill uppnå, tips på produkter som jag testat mot frissigt hår hittar du här. 

Vill ni läsa mer av Elin är hennes fantastiska hårblogg fylld med fler frågor och svar, missa inte den här!

Foto: Alloverpress

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!