Så får du mer volym – frisörens bästa tips och produkter

Det universella suget efter voluminöst hår tycks omättligt, och floden av nya produkter som utlovar textur, fyllighet och lyft från roten sinar aldrig. Men hur gör man för att ge håret ett lyft som håller hela dagen? Vi bad Sofia Stenholm, stylist och frisör på konceptsalongen High Society i Stockholm, om hennes bästa knep för uppskruvad volym. Här är teknikerna, knepen och produkterna som lyfter håret till oanade höjder!

Välj rätt schampoo

– Håret måste först och främst vara riktigt rent. Det låter självklart, men många slarvar när de tvättar håret. Välj ett schampo baserat på hur din hårbotten ser ut (är den fet, torr, mjällig?) och tvätta alltid två gånger. Har du en normal hårbotten kan du satsa på ett djuprengörande schampo eller volymschampo. Vanligen rekommenderar jag balsam baserat på längderna, till exempel om de är slitna eller torra, men ska jag göra en volymföning väljer jag ett lättare fuktbalsam, säger Sofia Stenholm, stylist och frisör. 

Klipp en frisyr som gynnar volym

– Det är era faktorer som ska stämma för att en frisyr och föning ska bli riktigt lyckad, och klippningen är helt klart en av dem. Jag är personligen jättetrött på alla locktångsbilder på Instagram och klipper mer och mer frisyrer, även på långa hår. Passa på att be din frisör att visa dig hur du själv ska styla håret när du kommer hem.

Använd bra verktyg

– En av de vanligaste fallgroparna är faktiskt verktygen, som att vi använder en gammal rundborste i fel storlek eller fönar med en dålig hårfön. Det är nästan omöjligt att få bra resultat med dåliga verktyg, så det är värt att satsa de där extra hundralapparna om du gillar att styla håret.

 

LÄS OCKSÅ: Tjockare hår nu! Guide till mer volym (tipsen som fungerar)

 

Vässa tekniken med hårfönen

– Många viker bara in topparna med en rundborste när de fönar, men tricket är att verkligen överdimensionera med rundborsten och arbeta i stora, nästan överdrivna rörelser. En bra fön ska kunna växla mellan kall och varm luft snabbt. Den kalla luften använder du för att fixera det parti som du precis har fönat, så att stylingen håller.

Välj rätt produkter

– Jag sprayar botten med en volymspray eller applicerar en volym- givande stylingcrème innan jag fönar. Använder du en rundborste dras produkten automatiskt ut i längderna. Sedan går jag på med torrschampo som ger håret en torrare struktur, följt av ett hårpuder som lyfter och ger stadga. Du kan fixera med spray, men undvik de hårdaste varianterna och spraya inte för mycket – då ser håret lätt torrt och risigt ut.

7 produkter för mycket volym i håret

1. Volymschampo från Björn Axén. Proteiner och havsmineraler  livar upp tunt hår utan att tynga ner det. Läs mer och köp här.

2. Volymmousse från Davines. Värmeskyddande mousse som bygger upp hårfibrerna och ger vavavoom-volym. Läs mer och köp här. 

3. Föncréme från Unite. Ultradryg föncréme vispar upp även tunna längder till luftig fyllighet. Läs mer och köp här. 

4. Superfönen från Dyson. Dysons fön är dyrast på marknaden men torkar håret snabbare, skonsammare och snyggare än andra. Läs mer och köp här. 

5. Hårpuder från Redken. Med hårpuder vid rötterna får du struktur och grepp. Läs mer och köp här. 

6. Kosttillskott från Lernberger Stafsing. Vitaminer och mineraler motverkar håravfall och ger håret muskler från insidan. Läs mer och köp här. 

7. Torrschampo från Noir Stockholm. Torrschampo är textursökarens bästa vän. Läs mer och köp här. 

 

LÄS MER: Frisyrer 2019 – hitta rätta hårfärgerna och klippen för just ditt hår

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!