Så fixar du vårens hetaste hårtrend

Att samla håret i en svans hör inte bara samman med svettiga gympapass – tvärtom! Våren 2012 är en låg och stram svans högsta mode. Damernas.se visar vägen till den perfekta frisyren, både till fest och till vardags.

1. Har du nytvättat hår, börja med att föna det torrt med hjälp av en paddelborste. Ha gärna i en värmeskyddande produkt först, både för att skydda hårstråna och också för att binda ihop dem bättre. Föna i hårets växtriktning för maximal glans. Har du torrt hår, hoppa direkt till nästa steg.

2. Samla allt hår i en låg, stram svans i nacken och fäst med en hårsnodd. Stryk gärna över ett glansgivande, frissdämpande serum för att tämja eventuella hårstrån.

3. Ta en liten slinga från din svans och vira den runt svansrosen, för att dölja hårsnodden. Fäst slutet av slingan under svansen med hjälp av en liten hårnål

4. Använd en plattång på din svans för att få maximal glans och en extra stram känsla i frisyren.

5. Se till att dina hårtoppar känns lika mjuka och glansiga som resten av håret med hjälp av ett glansgivande serum.

6. Avsluta med en glansgivande, hård hårspray för att få både stadga och glans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!