Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Shutterstock/Jason Lloyd-Evans

Vogue-redaktören Sarah Harris, 40: Så lärde jag mig att älska mitt gråa hår

Vogue-redaktören Sarah Harris, 40, långa silvergråa svall har blivit hennes stilsignum. Här är hennes bästa tips för hur du rockar den naturliga looken.

Sarah Harris vänder huvuden efter sig vart hon än går. Kanske har du sett henne på streetstylebilder eller front row på modeveckorna och undrat: vem är egentligen den där kvinnan med det långa silvriga håret – och den nästan omänskligt eleganta utstrålningen? Det har vi i alla fall.

Sarah Harris är 40 år gammal, mamma till tvååriga dottern Dree, och arbetar som moderedaktör och biträdande redaktör på brittiska Vogue. Och geniet bakom hennes gråsilvriga svall är ingen mindre än naturen själv – Sarah började nämligen få grått hår redan som 16 år gammal.

”Jag kommer ihåg stunden det skedde. Jag satt i passagerarsätet i min pappas bil och använde spegeln för att applicera mascara, när jag såg ett silverflimmer på huvudet: tre silvriga, felplacerade strängar i mitt långa, bruna hår. Jag var 16 år och förtvivlad, och jag ryckte bort dem där och då. I efterhand vet jag inte varför jag blev så chockad. Min mamma hade haft grått hår så länge jag kunde minnas”, skriver Sarah i en krönika för The Telegraph.

LÄS MER: Bli mästarinna på basgarderoben – stilknep att lära av Sarah Harris

”För att matcha mitt hår håller jag min stil enkel: jag bär aldrig färg eller mönster, utan mest vitt, grått, svart, marinblått och khakigrönt.” Foto: Jason Lloyd-Evans/Shutterstock

Men med åren kom Sarah att byta ut många timmar i frisörstolen mot en acceptans för sin naturliga färg, och har rockat den sedan 20 års-åldern. Idag har hennes silvergråa, långa hår blivit ett signum, som dessutom får henne att sticka ut i mängden.

”Nu för tiden gillar jag det upproriska med mitt hår: det är ärligt och icke-traditionsenligt (...) Men det är inte alltid den enklaste färgen att bära upp. Ja, det kan få dig att se äldre ut och under gråa, tråkiga dagar gör det inte under för din hy. (Att använda ett lätt solpuder kan hjälpa, och jag bär nästan alltid mascara). Jag använder inget speciellt schampo, men försöker att använda balsam med lila färg. Färglöst hår – vilket grått hår är – kan lätt se försummat ut, så det ser alltid bättre ut när det är tvättat och fönat, men gör inte allas hår det? Fördelen är att det är unikt. Ingen glömmer bort dig.”

”Fördelen är att det är unikt. Ingen glömmer bort dig.”

LÄS MER: Expertens bästa tips och snygga frisyrer för dig med grått hår 

 

Produkterna som tar hand om ditt gråa hår:

1. Redken har tagit fram en hårvårdsserie speciellt för dig med naturligt grått hår. Color extend graydiant anti-yellow utlovar näring och styrka åt gråa hår och gör missfärgningar på silverhår till ett minne blott. Läs mer och köp här.
2.
Hårinpackningen Colour refresh från Maria Nila i nyansen Pearl Silver. Håller vad den lovar – gula och dassiga toner borta. Läs mer och köp här.
3.
Investera i en bra hårfön som är speciellt utvecklad för att undvika värmeskador. Remingtons hårfön AIR3D är att räkna med. Läs mer och köp här.
4.
Moroccanoil är en evig trotjänare när det kommer till torrt hår – och varianten Light oil treatment är perfekt för dig med grått hår. Håroljan har tagits fram med en lättare formula som undviker missfärgningar. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Långt, kort, tunt och tjockt hår – 24 fina frisyrer för 50+ 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!