Slitet hår efter bad och sol – här är produkterna som vårdar

På sommaren är håret ett sorgebarn för många av oss. Sol, salt och klor gör barret torrt som gammal strandvass och har noll respekt för din tjusiga salongsfärgning. Montera upp en stoppskylt mot fördärvet innan skadan är skedd – svallet kommer att tacka dig.

För ett återfuktat hår utan klorskador med intakt färg gäller det att vårda!

Gör så här:

Rengör, reparera och skydda är sommarhårets heliga mantra. På sommaren önskar håret och hårbotten en kärleksförklaring i tre steg:

1. 

RengörDjuprengörande men samtidigt återfuktande schampo som tar bort rester av solskydd, salt och klor, solskydd som skyddar mot uttorkning och skador samt vårdande produkter som reparerar och ger fukt i mängder. Ta för vana att använda ett djuprengörande schampo en gång i veckan.

LÄS MER: Djuprengörande schampon – här är produkterna som får bäst i test

2. 

RepareraSnåla inte på vårdande balsam, inpackningar, oljor och leave in-produkter. Efter varje tvätt eller bad, kamma in en närande leavein-produkt med UV-skydd.

3. 

Skydda

Investera i en snygg scarf eller hatt som skyddar håret när solen steker som mest.

Produkttips för ett vackert sommarhår:

1. Djuprengörande schampo: Sun shield, löser upp rester av klor och solskydd, Keune. Läs mer och köp här.

2. Återställande balsam: Sun shield, skyddar håret mot slitage från salt, Keune. Läs mer och köp här.

3. Solskydd: Sun care oil spray high protection UVB30 för kropp och hår, Clarins. Läs mer och köp här.

4. Vårdande leave in-crème: Soleil CC crème complete care cream, reparerar och skyddar från solskador, Kérastase. Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!