Stor guide: Hetaste frisyrerna våren 2013!

Tuperad 1960-talsuppsättning, stram hästsvans eller kanske grungevågigt? Vilken frisyr passar dig i vår Damernas Värld guidar dig till vårens hetaste frisyrtrender – direkt från catwalken. 

Av: Carin Karlsson  
Foto: Jesper Ruiz Lindberg/Estrop1960-TALSRETRO1960-talet gör comeback. För dig som gillar högt tuperade frisyrer, snedlugg och lockar är det bara att spana in modellerna från Marc Jacobs och Louis Vuittons visningar. 

Så fixar du tuperingen:
1. Tupera håret ovanför öronen ordentligt från hår­botten och uppåt. Fäst med hårnålar längst upp i nacken. En ­tuperingsborste är perfekt för att fixa höjden, som tuperingsborsten från Ghd, 179 kronor.
2. Gör stora lockar i längderna som du inte borstar igenom, använd till exempel Amika Clip-free tourmaline curler, 995 kronor, som är skonsam mot håret.
3. Svep luggen åt sidan. Fäst eventuellt med hårnål. Avsluta med en fixerande spray med ordentlig stadga, som Toni & Guy Extreme hold hairspray, 130 kr.  

STRAMTDe vatten­kammade frisyrerna och spikraka benorna hänger med även i år. I vår är håret ännu blankare, det syntes hos bland andra Gucci, Hervé Léger och Ralph Lauren.

Fixa den strama frisyren:
1. Börja med en värmeskyddande produkt som även är utslätande och gör håret blankt, som Revlon
Style masters smooth iron guard, 189 kronor.
2. Styla håret rakt med hjälp av en stylingtång eller L’Oréals nya ångverktyg Steampod, 1 999 kronor, där du ångar håret rakt eller skapar lockar. Preparera först håret med Steampod pro keratin hårcrème, 189 kronor.
3. Fäst håret i nacken i en låg knut eller hästsvans. Spraya med en glansgivande spray som gör att du slipper frissigt hår, som Unite U luxury D-frizz, 379 kronor. 

GRUNGEVÅGORDet klassiska saltstänkta strandhåret får i år lämna plats för mjukare och blankare vågor. De avslappande vågorna med en 1990-tals­inspirerad grungeattityd syntes till exempel hos Belstaff, Burberry, Dries Van Noten och Giles

Så fixar du grungevågorna:
1. Krama in en hårlotion som gör håret följsamt och motverkar friss, som Redken Curvaceous ringlet, 295 kronor.
2. Om du inte har naturliga vågor kan du använda en stylingtång, som HH Simonsen ROD VS5 mini waver,
615 kronor. Dra fingrarna genom vågorna efteråt så att de inte blir så fixerade utan får röra sig fritt.
3. Använd en volymspray som ger håret lätt volym utan att tynga ner det eller fixera det för hårt, som Kevin Murphy Antigravity, 245 kronor. 

BLÖTT OCH TORRTFörra året såg vi det blöta håret, men i år gäller en fuktig textur på hjässan, men torrt och lite vågigt i längderna. Den här stilen syntes hos bland annat Barbara Bui, Rag & Bone, Thakoon och Giambattista Valli

Så fixar du två texturer:
1. Lägg håret i en mittbena och kamma igenom det ordentligt. Dra sedan en glansgivande hårolja, som Kérastase Elixir ultime, 359 kronor, (användes på till exempel Thakoons visning) genom håret på hjässan och stanna vid öronen. För en ännu fuktigare look kan du använda en hårgelé.
2. Våga håret nedanför öronen lätt med hjälp av en stylingtång, som Björn Axén Straight & curl,
795 kronor. Dra sedan fingrarna genom vågorna så att de inte blir för fixerade.
3. Spraya hela håret med en lätt fixerande spray, som Blow Pro Blow out spray, 65 kr. 

STORT OCH LOCKIGTI stället för glamourösa glansiga lockar syntes i år stora frissiga frisyrer med mängder av lockar, men slätt kammat hår på hjässan. Vi såg de stora trekantsfrisyrerna hos bland andra Moschino Cheap and Chic, House of Holland, Rick Owens och Viktor & Rolf

Så fixar du trekantsfrisyren på egen hand:
1. Förbered håret med en värmeskyddande produkt, som Tresemmé Keratin smooth heat protection shine spray, 89 kronor.
2. Locka hela håret, men börja cirka tio centimeter från hjässan så att du lämnar överhåret slätt. Använd till exempel Remington Keratin therapy pro locktång, 499 kronor.
3. Avsluta med en spray som tillåter rörelse i håret, men som håller frisyren snygg hela dagen, som Percy & Reed Reassuringly firm session hold hairspray, 149 kronor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!