Vad är grejen med håroljor?

Varför är det så bra med hårolja för håret? Och hur använder jag den? Damernas världs skönhetsredaktör Therése Hallberg ger svar.

VECKANS FRÅGA: Vad är egentligen en hårolja och varför är de bra? Det känns som om de dyker upp överallt och jag har flera väninnor som lovprisar dem. Men hur använder jag en hårolja? Är det en inpackning, ersätter det balsam eller stylar jag håret med oljan? Blir det inte väldigt fett då? /Carin

SVAR: Så fantastiskt är det med håroljor

Du har helt rätt i att håroljor blir allt vanligare, det senaste året har nästan alla hårvårdsmärken lanserat sin egna variant och trenden ser ut att fortsätta.

Vad som är så fantastiskt med håroljor är att du, faktiskt, kan använda dem lite som du vill. En hårolja kan fungera som en inpackning, en leave-in kur under natten eller som mjukgivande stylingolja. De återfuktar torra strån och gör dem mjuka, utan att håret känns det minsta tungt och fett. 

Knepet är att undvika hårbottnen och koncentrera dig på hårlängderna, en liten mängd brukar räcka långt. 

En hårolja brukar kosta från 199 kronor och uppåt, men det är en riktigt dryg produkt som brukar räcka länge.

Läs gärna vårt stora test av hårolja – för att hitta en riktigt bra hårolja för just ditt hår. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!