Artikeln innehåller annonslänkar

Hejdå, åldersfixering – nu är det dags att älska ditt gråa hår

Nu säger vi farväl till åldersfixering och bär grått hår med den värdighet det förtjänar! Damernas Värld ger dig tips på bra produkter och inspiration för naturligt vackra silverlängder.

För ett par dagar sedan släpptes nyheten att Céline Dion, vid 51 års ålder, blir ansiktet utåt för skönhetsjätten L'oréal Paris. I samma veva skrev Damernas Värld om Ursula Wångander, 52, och Britta Lund, 52, som är modehuset Balenciagas nya modeller.

– Jag upplever att åldersfixeringen i modevärlden håller på att luckras upp. Man ser modeller ur hela åldersspannet, och man söker andra typer av personer än dem som har ett traditionellt modellutseende", förklarar Britta i intervjun med Damernas Värld.

Även Dolce & Gabbana lät gråhåriga supermodellen Maye Musk, 70, (ja, mamma till Elon Musk) ta plats på catwalken under sin vår- och sommarvisning för 2019.

Supermodellen Maye Musk på Dolce & Gabbanas vår- och sommarvisning för 2019. Foto: CAMERA PRESS/CAMERA PRESS / IBL

Både mode- och skönhetsbranschen verkar (äntligen!) vara på väg att vända blad från trist åldersfixering, och våren 2019 känns begreppet anti-age lika fräscht som att hävda att kvinnors roll är vid spisen.

I en sakta men säkert mer inkluderande och normbrytande skönhetskultur – mycket tack vare aktivister på sociala medier och märken som Rihannas Fenty Beauty, där alla hudtoner finns representerade – känns åldersdiskriminering pinsamt mossigt. I stället behandlar vi våra ålderstecken med värdighet och gör vårt bästa för att stråla i varje ålder. Vi jobbar med, inte mot, åren. Detta betyder att vi i stället för att per automatik färga våra grånande hår vårdar silverhåret med kärlek.

LÄS MER: Vogue-redaktören Sarah Harris, 40: Så lärde jag mig att älska mitt gråa hår

Tre snabba tips för dig med grått hår

1. Grått hår blir ofta missfärgat

Precis som ljusblont och vitt hår är grått hår känsligt för missfärgningar av till exempel vatten och luftföroreningar, vilket gör att den grå nyansen brukar börja dra mot gult. Lös problemet och återfå den grå färgskalan genom att använda silverschampo ungefär varannan eller var tredje schamponering.

2. Schampo, balsam och inpackning för grått hår

Det finns en hel uppsjö – dyra som billiga – schampo och balsam för dig med grått hår som fungerar färgbevarande. Redken är bara ett av många frisörmärken som har tagit fram en serie produkter speciellt för dig med naturligt grått hår, heja!

3. Stylingprodukter för grått hår

Grått hår har en tendens att vara torrt och sprött vilket gör det extra viktigt att vårda det noga. Investera i produkter med olja som bygger upp och stärker håret för att behålla dess naturliga glans.

 

Produkter för grått hår – handplockat av Damernas Värld

1. Färginpackning för grått hår 

Färginpackningen Color refresh treatment i nyansen Cool silver blonde från Björn Axén. Neutraliserar gula toner i håret och ger din gråa nyans glans och intensivitet. Läs mer och köp här. 

2. Hårinpackning som tar bort gula toner 

Hårinpackningen Colour refresh från Maria Nila i nyansen Pearl Silver. Håller vad den lovar – gula och dassiga toner borta. Läs mer och köp här. 

3. Schampo för grått hår 

Redken har tagit fram en hårvårdsserie speciellt för dig med naturligt grått hår. Color extend graydiant anti-yellow är ett schampo som utlovar näring och styrka åt gråa hår och gör missfärgningar på silverhår till ett minne blott. Läs mer och köp här.

4. Hårolja för torrt och grått hår 

Moroccanoil är en evig trotjänare när det kommer till torrt hår – och varianten light är perfekt för dig med grått hår. Håroljan har tagits fram med en lättare formula som undviker missfärgningar. Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!