Hållbara naglar på ett nytt sätt

Starka överlack som får färgen att hålla bättre i all ära, men faktum är att det finns mer moderna sätt att få nagellacket att sitta som berget. Damernas.se visar vägen.

1. MinxÄnda sedan minx-nagellacken dök upp i början av 2010 har trenden vuxit starkare och starkare. Minx-lack finns i flera färger och mönster i form av små utklippta mallar som påminner en hel del om foliepapper. Folien appliceras direkt på nageln och får torka innan längden och formen anpassas till själva nagelformen genom att filas och formas. Håller i cirka två veckor och görs på salong.

2. KlistermärkenPåminner om minx-tekniken, men kostar mindre och kan göras hemma på egen hand. Du applicerar mallarna på rena naglar och fixerar dem med hjälp av värme, till exempel en hårfön. Håller i cirka 1-2 veckor och kostar runt hundralappen. Prova till exempel Nail rock och Viva la diva, som finns i dagligvaruhandeln.

3. GeléSå kallade gelé-lack kan bara göras på salong. De speciella lacken finns i en mängd olika färger och ser precis ut som vanliga lack, men istället för att lufttorka härdas de i UV-ljus eller med LED-ljus. Sitter i cirka 2-3 veckor och kostar runt 500 kronor på salong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!