Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Sotade ögon, rött hår & lockigt hår – höstens stora skönhetstrender

Pudriga ytor, sotade ögon och 1970-talslockar regerar bland höstens skönhetstrender, tillsammans med det röda håret som bara blir allt mer populärt.

DV:s skönhetsredaktör Sofia Björklund listar höstens absolut starkaste skönhetstrender ...

1

Sidbenor!

Sidbenan är en stor hösttrend, och kan kombineras med flera olika frisyrer. En sidbena tillsammans med klassiska lockar som hos Chloé, peekabo-lugg som hos Alexander Wang, eller åtstramad frisyr som hos Max Mara. Det är bara att välja (med benan ska vara på sidan).

2

Inramade, sotade ögon 

Höstens stora sminktrend är inramade, sotade ögon. Ögonskuggan appliceras runt ögat, både på ögonlock och under ögat. Ögonskuggan ska gå i bruna toner.

3

Pudrade ytor

Matt, pudrad och teatralisk, som hos Christian Dior, precis så ska din hy vara i höst. Slät och jämn hy. Tänk docklik och porslinsaktig i sin finish, och du har höstens vackraste hy i åtanke.

4

Hår till axlarna men inte längre.

Säsongens trendigaste frisyr går till axlarna, men inte längre än så. Variera din frisyr med lockar, benor och rufs. En bra inspirationskälla är modellen Freja Beha Ericsen, som satt det busiga, självlockade håret på trendkartan hösten och vintern 2010/2011 .

5

Röda läppar

Läpparna ska vara röda i höst. Antingen klarröda eller i en mörkare, röd ton. Om du vill ha variation på dina läppar, skifta mellan matt och glossigt läppstift, och testa olika toner beroende på övrig makeup.

6

Stora lockar

1970-talets Yves Saint Laurent-elegans, med stora, utborstade lockar i håret, är en stor hårtrend hösten och vintern 2010, och syns hos Chloé liksom Oscar de la Renta. Lyxigt och elegant! Se till att lockarna inte är för "rena", alltså för korkskruvsaktiga. Mjuka, stora lockar fixar du lätt genom att borsta ut lockarna med en svinhårsborste.

7

Eyeliner

Eyelinern är tillbaka i höstens trendbild, och syns hos Isabel Marant liksom i en mer utsuddad version hos Max Mara. Tänk 1960-tal, och låt eyelinern flyta iväg i en linje utanför ögat. En liten kråkspark på slutet och du är hemma.

8

Rougen är tillbaka

Forma ditt ansikte med rouge! Beroende på var du applicerar din rogue kan du forma ditt ansikte hur du vill, något som anammas rejält i höst. Använd en rouge som går mot det aprikosröda hållet och skulptera genom att placera rougen uppe på kindens mitt eller som en halvmåne från öra ner via kindbenets nederkant i riktning mot mungiporna.

9

Rött hår

Rött, rött, rött. Höstens hår går i de röda tonerna, och den röda hårtrenden är en trend som vi kommer att se mer av även i vår. Våga rött!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!