Dags för bara ben och öppna sandaler – så får du huden att stråla

På önskelistan: tonade yogaben med jämn hudstruktur och lena fötter utan förhårdnader! Det gäller att fila, peela, torrborsta och massera. Här är våra bästa tips på hur du gör och vilka produkter som hjälper.

Få dina ben att stråla – så gör du:

Oavsett om du är en person som kör noll eller hundra knäböj om dagen kan spirorna behöva lite hjälp på traven för att stråla. Ett helt artilleri SOS-produkter står redo att tackla ojämnheter, synliga blodkärl och svullnad.

 

Kicka i gång cirkulationen:

Cirka 80 procent av alla kvinnor har celluliter, och det bästa för alla parter (förutom produkttillverkarna) vore om vi la ner kampen mot detta mycket mänskliga tillstånd. Ännu är inte den cellulitcrème skapad som utan andra åtgärder förvandlar apelsinlår till photoshopsläta tonårsben.

Däremot finns det massor vi kan göra för hudens struktur och dess förmåga att smita åt kring benen som ett par perfekta yogatajts.

Regelbunden motion, daglig torrborstning, peeling och massage kickar i gång den för huden åh-så-viktiga mikrocirkulationen och hjälper utrensningen av slaggprodukter som bidrar till gropar och svullnad.

Får du bort döda hudceller tas dessutom aktiva, uppstramande ingredienser i hudvården upp bättre och din solbränna blir jämnare, oavsett om den kommer från solen eller en tub.

 

Återfukta och förebygg:

Vätskedrivande crème eller serum som masseras in med uppåtgående rörelser är ljuvligt för värme- eller flygplanssvullna ben. Ska du sitta länge på flygplan? Ge dina ben kärlek med stödstrumpor och frikostigt vattendrickande.

I dag finns också kosmetiska produkter med Instagramfilterliknande effekt som omedelbart ”blurrar” bort ojämnheter och synliga blodkärl och får benen att framstå som mer skulpterade, släta och lystriga. Tänk ultrasmickrande strumpbyxa utan strumpbyxa!

Bodylotion med makeupeffekt: Body blur skin finish, 489 kr/

100 ml, Vita Liberata.

Veganvänlig kroppsborste: Dry brush, 105 kr, Ecotools.

Dränerande kroppsolja: White ginger contouring oil for legs, 1380 kr/150 ml, Sisley.

Gummiband Flexband av latexgummi: 150 x 15 cm för muskelträning och stretchövningar: Casall, 129 kronor.

För silkeslena och sandalsnygga fötter:

Alla som har gått förbi Damernas Världs moderum under den senaste tiden har sett ett smörgårdsbord av ljuvliga sandaler, festfina flipflops och coola tofflor. Det vore en synd att inte göra dessa skönheter rättvisa.

Fila lagom:

När fötterna är hårda och frasiga är det frestande att riva loss med fotfilen. Allt för ivrigt filande kan dock ha motsatt effekt och trigga huden att bilda mer hud och bli ännu tjockare. Begränsa filandet till en dag i veckan och fila med lätt hand. Mjuka först upp fötterna med en kvart i en balja vatten med några droppar olja.

Exfoliera mera:

Investera i en skön fotskrubb som du masserar in i duschen några gånger i veckan. Har du is i magen finns exfolierande strumpor som avlägsnar död hud med peelande syror. Ungefär en vecka efter användning börjar död hud trilla av, och fram kommer ny, bebis-len hud. Underhåll dina nystädade fötter med en fotcrème som återfuktar på djupet och har en mild, daglig peelingeffekt som motar sprickor och förhårdnader i grind.

Produkttips!

Exfolierande fotgelé: Heel & elbow dry skin repair, 298 kr/100 ml, Exuviance.

Sockerbaserad kroppspeeling: Express your soul clear

your mind & body scrub, 195 kr/ 375 g, Rituals.

Exfolierande fotsockor: Super peeling liquid shiny

foot, 125 kr, Tony Moly/Sephora.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!