Artikeln innehåller annonslänkar

Lena, strålande, tonade och jämna ben och fötter till sommaren? Ja, tack!
Lena, strålande, tonade och jämna ben och fötter till sommaren? Ja, tack! Foto: Jason Lloyd-Evans

Experten: så får du lena och tonade ben till sommaren

På önskelistan: tonade yogaben med jämn hudstruktur och lena fötter utan förhårdnader! Det gäller att fila, peela, torrborsta och massera. Här är skönhetsproffset Maria Ahlgrens tips på hur du gör och vilka produkter som hjälper.

Under den varma halvan av året är det inte mer än rätt att ge benen och fossingarna lite extra kärlek, när de äntligen får kliva ut i det fria. Vi guidar till hur du får strålande ben och silkeslena fötter i tre steg.

Så får du strålande ben i tre steg

Oavsett om du är en person som kör noll eller hundra knäböj om dagen kan spirorna behöva lite hjälp på traven för att stråla. Ett helt artilleri SOS-produkter står redo att tackla ojämnheter, synliga blodkärl och svullnad.

1. Kicka igång cirkulationen

Cirka 80 procent av alla kvinnor har celluliter, och det bästa för alla parter (förutom produkttillverkarna) vore om vi la ner kampen mot detta mycket mänskliga tillstånd. Ännu är inte den cellulitcrème skapad som utan andra åtgärder förvandlar apelsinlår till photoshopsläta tonårsben.

Däremot finns det massor vi kan göra för hudens struktur och dess förmåga att smita åt kring benen som ett par perfekta yogatajts.

Regelbunden motion, daglig torrborstning, peeling och massage kickar i gång den för huden åh-så-viktiga mikrocirkulationen och hjälper utrensningen av slaggprodukter som bidrar till gropar och svullnad.

Får du bort döda hudceller tas dessutom aktiva, uppstramande ingredienser i hudvården upp bättre och din solbränna blir jämnare, oavsett om den kommer från solen eller en tub.

Visa upp dina drömmiga spiror i säsongens trendiga shorts. Foto: Jason Lloyd-Evans

2. Återfukta och förebygg

Vätskedrivande crème eller serum som masseras in med uppåtgående rörelser är ljuvligt för värme- eller flygplanssvullna ben. Ska du sitta länge på flygplan? Ge dina ben kärlek med stödstrumpor och frikostigt vattendrickande.

I dag finns också kosmetiska produkter med Instagramfilterliknande effekt som omedelbart ”blurrar” bort ojämnheter och synliga blodkärl och får benen att framstå som mer skulpterade, släta och lystriga. Tänk ultrasmickrande strumpbyxa utan strumpbyxa!

LÄS MER: Går det att ta bort synliga kärl på benen med injektioner? Vi testar! 

3. Produkterna som ger dig silkeslena ben:

Lena och tonade ben med peeling, återfuktning och styrketräning.

1. Bodylotion med makeupeffekt, Body blur skin finish, Vita Liberata. Läs mer och köp här. 

2. Veganvänlig kroppsborste, Dry body brush, Ecotools. Läs mer och köp här. 

3. Dränerande kroppsolja, White ginger contouring oil for legs, Sisley. Läs mer och köp här.

4. Gummiband för muskelträning och stretchövningar, Casall. Läs mer och köp här. 

Så får du silkeslena fötter i tre steg

1. Fila lagom

När fötterna är hårda och frasiga är det frestande att riva loss med fotfilen. Allt för ivrigt filande kan dock ha motsatt effekt och trigga huden att bilda mer hud och bli ännu tjockare. Begränsa filandet till en dag i veckan och fila med lätt hand. Mjuka först upp fötterna med en kvart i en balja vatten med några droppar olja.

2. Exfoliera mera

Investera i en skön fotskrubb som du masserar in i duschen några gånger i veckan. Har du is i magen finns exfolierande strumpor som avlägsnar död hud med peelande syror. Ungefär en vecka efter användning börjar död hud trilla av, och fram kommer ny, bebis-len hud. Underhåll dina nystädade fötter med en fotcrème som återfuktar på djupet och har en mild, daglig peelingeffekt som motar sprickor och förhårdnader i grind.

3. Produkterna som ger silkeslena fötter:

Fotpeeling och kräm gör susen!

1. Peeling för fötterna, Foot peeling mask, Kocostar. Läs mer och köp här. 

2. Exfolierande fotgelé, Heel & elbow dry skin repair, Exuviance. Läs mer och köp här. 

3. Fotvård i två steg för lena fötter, Samba 2-step Fetish Foot care, Sol de Janeiro. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Så rakar du benen bäst (och slipper röda prickar i bikinilinjen) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!