Foto: Jaclyn Adams

Genvägar till kroppsglow! 7 produkter som gör dig redo för sommaren

Huden på kroppen motsvarar ungefär 90 procent av hudytan, så självklart ska vi visa den lika mycket kärlek som ansiktshuden i sommar. Vi har valt ut säsongens favoriter.

Extrakt från sojafiber, dill och skönhetsalgen Padina pavonica stimulerar hudens egen förmåga till fasthet och ökad elasticitet. Full effekt efter ungefär fyra veckor. En favorit i dekolletaget.

Kroppscrème från Sisley. För fastare hud. Läs mer och köp här.

Utesportare, badglada och rastlösa - här är en nyhet för er. Osynligt solskydd i snabbtorkande mistform som står emot svett och bad, samtidigt som huden återfuktas med glycerin.

Solskyddsmist från Shiseido. För skyddad hud. Läs mer och köp här.

En torr kroppsolja är den snabbaste genvägen till en lystrig hudyta. Nuxe klassiska multiolja funkar lika bra på kroppen som i håret. Nytt för i år är en ny, blommig doft med inslag av grapefrukt och magnolia.

Kroppsolja från Nuxe. För glödande hud.  Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktören: Ät din hudvård (jodå!) – och maxa ditt glow

Brun utan sol är oslagbart när vi vill ha en solskysst hudton utan att utsätta oss för solens skadliga, åldrande strålar, och samtidigt trolla fram en hud som framstår som jämnare och slätare.

Brun utan sol från St Tropez. För gyllene hud. Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Brun utan sol – bäst i test 2019 och tipsen för ansikte och kropp

Hyaluronsyra binder fukt i huden och används flitigt i ansiktsserum. Denna nattmask för kroppen innehåller fyra sorters hyaluronsyra. Smörj, sov och vakna upp till fuktmättad, stunsig hud.

Kroppsmask från Monsun. För fuktmättad hud. Läs mer och köp här.

Den nya generationens kroppspeelingar kombinerar ofta mekanisk kornpeeling med kemiska peelingsyror - som här glykolsyra och PHA-syran glukonolakton - som försiktigt lossar klistret mellan de döda hudcellerna och stimulerar nya, fräscha hudceller att kika fram.

Kroppspeeling från Filorga. För sammetsmjuk hud. Läs mer och köp här.

Med svett och värme kommer ofta finnarna på ryggen, i nacken eller i dekolletaget. En duschgel med tea tree-olja och zink balanserar talgproduktionen och motverkar aknebakterier.

Duschgel från Skin Treat. För finnfri hud. Läs mer och köp här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!